Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nagymarosról várjuk a véleményeket, észrevételeket, javaslatokat

2010.12.21

Kedves Nagymarosiak!

 

Ezen az oldalon várjuk a Nagymarosi Önkormányzattal és Nagymarossal kapcsolatos pozitív és negatív észrevételeket.

 

Kérjük írjátok meg mit gondoltok városunkról és annak vezetéséről.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

könyvbarát

(könyvbarát, 2012.06.19 09:42)

Mit Érpatakoztok itt, ott van az ajánlott könyvben(a m. kir. 101. gk), hogyan vágtak rendet Nagymaroson öt perc alatt 1943-ban.

Re: könyvbarát

(Cséfai István Király u.17.(Poirot), 2012.06.19 12:44)

Igaz,csak ahhoz kellene a CSENDŐRSÉG amit a felsőbb valamint a városi vezetés is ördögtől valónak tart,pedig spanyoloknál,franciáknál, osztrákoknál a tengeren túl Kanada területén is gond nélkül müködik.

Re: Re: könyvbarát

(marosi II., 2012.06.19 18:05)

Most is rend lenne 5 perc alatt, ha eljönnének a Magyar Gárda tagjai, és a csendőrök. Mert vannak ma is ! Csak éppen a nemzeti kormányunk agyonbüntetné őket.Nem a ganéjokat, hanem a rendteremtőket. Ez van ma!

....az ,hogy valami változik na az a "sületlenség"

(Cséfai István Király u.17.(Poirot), 2012.05.17 21:51)

Igen jól tájékozott város vezető a minap,pontosan május 16.-án látott városunkban négy kutyás rendőrt vonulni a Fő tér környékén és ezt cirkálásnak vélte. Eme "cirkálást" változásként jelentette egy a közrend és a városvezetés közötti bírálat eliminálására.
Sajnálattal kell közölnöm ,hogy a cirkálás az nem volt cirkálás -ilyen kifejezést a szolgálati szabályzat nem is ismer-, a közbiztonság ettől városunkban nem lett szilárdabb,tehát nincs változás!!!!!!!!!!!!!!!!!
Csupán annyi történt ,hogy a Dunakeszi Kutya Kiképző Központ "végzős hallgatói" az iskolai kiképzési körülmények zárt világában tanultakat gyakorolták nem éles de valós nem "labori" körülmények között.

A Fő tér alsó szakaszán négy német juhász és egy rottweiler kutyussal beöltözött "csibésszel" igazoltatást, előállítást gyakoroltak. Városunk közbiztonsága a legkevésbé sem érdekelte Őket.
Az tagadhatatlan,hogy ezen a délelőttön kis városunkban volt a legjobb a statisztika az egy főre eső kutyás járőrök tekintetében.
A következő alkalom valószínűleg jövő májusban az akkori "kibocsájtás" alkalmával lesz.

Re: ....az ,hogy valami változik na az a "sületlenség"

(nem sületlen, 2012.06.04 11:44)

ma én is találkoztam a Dámnál kutyás rendőrökkel. Meg is kérdeztem, hogy "tanuló kutya"-e a póráz végén lévő négylábú, DE nem, rendes rendőrkutya volt (vagy nem tudom mi a hivatalos neve), amivel éppen szolgálatot teljesített 3 rendőr (köznyelvien: cirkált), aki közül az egyik az ÚJ körzeti megbízottként mutatkozott be! Vagyis már ketten vannak. Örvendek. Kérdésemre elmondták, hogy nem tudják még, hogy alakul a beosztásuk, de mindenképpen többet lesznek Nagymaroson és nem csak a nappali órákban... Nem tudom, ez polgármester eredménye-e vagy sem, de valami mégiscsak változik.... Én örülök neki!

Re: Re: ....az ,hogy valami változik na az a "sületlenség"

(Cséfai István Király u.17.(Poirot), 2012.06.10 16:18)

A sületlenséget én nem a június 04.-i "cirkálásra" hanem a május 17.-i GYAKORLATOZÁSRA írtam. Mint a testületi ülésen kiderült ezek a kutyák tényleges szolgálatra -illetve csak az egyik- még nem vethetők be mivel a vizsgán nem ment át és jelenleg az uvéjára készül a BM.Dunakeszi Kutyakiképző Telepen.

Re: Re: Re: ....az ,hogy valami változik na az a "sületlenség"

(sült vagy sületlen, 2012.06.12 15:15)

Szerintem teljesen mindegy! Több gyalogos rendőr van a városban, és ígéretük szerint egyre gyakrabban is lesznek. Vagyis a közbiztonság javul, vagyis polgármester nem beszélt sületlenséget. A kutya megbukott vagy sem: szerintem mindegy is. Legutóbb láttam a 2 kutyával 3 rendőrt: a gazdik alkalmasak "bevetésre" és ezek szerint a két kutya közül az egyik biztosan! Tehát valami mégis változik....

Re: Re: ....az ,hogy valami változik na az a "sületlenség"

(Cséfai István Király u.17.(Poirot), 2012.06.13 06:01)

Ja változik csak nem Vlagyivosztokban hanem Harkovban, nem Csajkát hanem Zaporozsecet..........
A javulást a -nem meghamisított- bűnügyi statisztika és a lakosság biztonság érzetének együttese jelzi.

Re: Re: Re: ....az ,hogy valami változik na az a "sületlenség"

(sült?, 2012.06.13 16:27)

Értem. Ön tévedett és még neki áll feljebb: Aznap pont gyakorlatoztak, bár igaz hogy azóta tényleg több a rendőr a városban, de mindegy. Aznap pont a rendőrök egy "bukott" kutyával voltak. A közbiztonság emiatt nem javulhat: hiszen mindenki tudja, hogy az a kutya, még nem rendőrkutya. Érthető.

Re: Re: Re: Re: ....az ,hogy valami változik na az a "sületlenség"

(Cséfai István Király u.17.(Poirot), 2012.06.13 20:08)

Ha nem érti én a gyakorlatozást május 17.-én 10.00 órától 12.00-ig végig néztem -mint nyugger zsaru- és arról írtam. Nem a június 04.-én történtekről.
Higgye el ,hogy én is nagyon szeretném ha jobb lenne a közbiztonság és a házamtól ötven méterre éjjel 23.00 órakor három vagy négy tetű nem rabolna ki erőszakkal csoportosan,felfegyverkezve éjjel a Btk.321.szakaszba ütköző és a(4). bekezdés a. és d.pontja szerint minősülő RABLÁST.(5-15 évig terjedő szabadságvesztés). No ha ilyenek nem lesznek akkor beszélhetünk közbiztonságról. Csak a dumától nem javul a közbiztonság. És ha elkerülte volna a szíves figyelmét-ismételten,de most tagolva- é n m á j u s h ó n a p 17.-én r e g g e l 08.00 é s 12.00 ó r a
k ö z ö t t i i d ő s z a k r ó l í r t a m.
De ha ezzel bármiféle problémája van Önnel ellentétben a nevem címem feltüntetve nem bekaksizva fent olvasható. Szyvesen látom egy pohár borra ,hogy beszéljük meg. FACE TO FACE!!!!!!!!!!!44

Vakulj PARASZT!!!!!!!!!!!!!!!!!!

(Cséfai István Király u.17.(Poirot), 2012.06.09 18:59)

Olvasván a Nagymaros újság június 10.-i számát olvasva könnyező röhögésben törtem fel a nagymarosi kajakosok köszönetnyilvánításán amelyben hálát rebegneg és példaértékűnek nevezték a Mororcsónak SE. segítségét ahonnan 5-10-50-100 vagy még több (erről a lap nem számol be) szupi hordót kaptak a stég javításához.

Ez tényleg nagyon rendes dolog volt az SE.-től kár,hogy a lap arról nem ír,hogy az SE. egyáltalán végez e sporttevékenységet és ha nem akkor mítől és miért sport az egyesület.
Arról sem ír,hogy évek óta törvénytelenül közterületet zár le, és amikor a testület annak felszabadítására szólítja fel a vezető a testületet becsmérli.

A legutóbbi testületen megkérdezte egy képviselő a tevékenységükről beszámoló dunai vízi rendőrség nagymarosi őrsének parancsnokát ,hogy milyen a kapcsolatuk a fenti SE. területén működő az SE. bejáratánál táblával jelzett "DUNAI POLGÁRŐRSÉG"-gel úgy válaszolt,hogy nincs kapcsolat a két szervezet között. Na ekkor az egész testület felkacagott
(no bocs azért két kivétel volt).
Pedig egy pár hónappal ezelőtt az SE. elnöke azért rimánkodta ki az egyesület területén lévö önkormányzati lakást ,hogy a szervezet ott tudjon működni.
Na akkor ez ,hogy működik hát véleményem szerint sehogy két autójuk pöffeszkedik a "vizi" polgárőröknek a városban ,de effektív polgárőr munkát végezni mást nem igen láttam mint TRIEB ANTALT és egy pár idős embert akik már szintén abbahagyták. És ha tényleg nagy a veszély akkor" külsős"
nem "hivatásos" polgárőrök bevonásával látható el a szolgálat. Nagyon jól mutat ez a megrendelt hálát rebegő cikk ,csak "büdös".
Ha tettek volna felhívást ,hogy pár használt 200 literes hordóra van szükségük 3-4-el besegítettem volna és még hálaadó cikket sem kértem volna.
Motorcsónak SE. pedig ne pár rozsdás hordóval trükközzön, hanem tartsa be a törvényeket mert azok rájuk is vonatkoznak,és Ők is úgy keletkeztek mint a többi ember és ha szerencséjük volt akkor kilenc hónapra születtek.

Az újságíró a strandra vonatkozóan azt is leírhatta volna ,hogy amikor a vízi rendőrség parancsnoka a strandra vonatkozókérdésre úgy nyilatkozott ,hogy a törvény szerint "..városok belterületén nem létesíthető strand..." és erre a jegyző Úr azt mondta,hogy a folyam partmenti része külterületként van bejegyezve telekkönyvileg akkor a Pk. úr erre értelmeset nem igen tudott nyilatkozni csupán annyit ,hogy jogértelmezés végett forduljon az önkormányzat felettes szervhez.
Úgy ,hogy bizakodva nézünk a jövő felé lehet ,hogy lesz még strandolásra kijelölt hely kis városunkban.

Esdekelve könyörgöm mindenki tartsa be!

(Fuldokló, 2012.06.06 18:06)

Tûzgyújtási szabályok
A kerti hulladékok nyílttéri égetését Nagymaros Város Önkormányzatának 10/2004. (IV.27.) rendelete szabályozza.
A rendelet 5.§-a szerint: (1) Minden olyan területen, ahol szervezett háztartási hulladékszállítás folyik, a kerti hulladék égetése március, április, valamint október és november hónapok kivételével tilos.
(2) Azokon a területeken, ahol szervezett háztartási hulladékszállítás
nem folyik, a kerti hulladék égetése az e rendeletben szabályozott
módon lehetséges. (3) A kerti hulladékot csak olyan, megfelelõen
kialakított tûzrakó helyen és telken lehet égetni, ahol az égetés
hisugárzása környezeti kárt nem okoz. (4) Kerti hulladékot égetni
csak úgy szabad, hogy az emberi egészséget és a környezetet ne károsítsa. (5) A kerti hulladék nem tartalmazhat más kommunális, illetve
ipari eredetõ hulladékot (pl. PVC, veszélyes hulladék, stb.). (6) A
napi égetést hétfõi és szombati napokon a nyári idõszámítás szerinti
idiszakban 14 óra és 18 óra között, téli idõszámítás szerinti idiszakban
12 óra és 16 óra között, szélcsendes idõben, cselekvõképes személy
jelenlétében szabad végezni. 6.§ Hatóságilag elrendelt általános tûzrakási tilalom alól e rendelet nem ad felmentést.

Re: Esdekelve könyörgöm mindenki tartsa be!

(marosi II., 2012.06.06 20:06)

De ez vonatkozzék a kábelégetőkre is!!! Legyen tilos éjjel-nappal! Egy barátomnak nagyon jó fotója van arról, hogy pontosan hol száll fel a fekete sűrű füst. Csakhogy senkit nem érdekel!

".......elqrt(a)ák....?"

(Cséfai István Király u.17.(Poirot), 2012.05.25 15:28)

Tegnap részt vettem a GVB. soron következő ülésén ahol ismét szóba került ,hogy a Motorcsónak SE. nem hajtotta végre a testület 2011.decemberi határozatát. Szó szót követett többek között kérésemre szót kaphattam ahol elmondtam ,hogy meguntam a tehetetlenséget és vizsgálat iránti kérelemmel fordultam a Pest Megyei Kormányhivatal Törvényességi és Ellenőrzési Főosztályához melyben azt kértem ,hogy derítenék ki miért erősebb 15 méter lánc és hat vasoszlop ,valamint egy törpe kisebbség érdeke ami fél éve ellenáll egy testületi határozatnak. Az ülésen a városvezető(?) szájából elhangzott a rojtosra szövegelt lemez ,hogy "......rendbe van de akkor mi lesz az onnan származó bevétellel....".
Történt még szakmailag baromira védhetetlen satnya érv holmi vagyonvédelemről-érdekes ,hogy ez az érv a szálloda és a többi épülettel kapcsolatban fel sem merült,a szálloda felső emelete januártól novemberig ázhatott a vagyonvédelem jegyében- ez is mindennél többet mond ,hogy a vezetőt csak az SE. vagyonáért eszi a "törődés".
De az SE. tagjai nagyon szépen megköszönhetik annak a makacsságát akinek nem volt érkezése fél éve a láncot eltávolítani,mivel az ülésen született egy olyan döntés ,hogy határozati javaslatot kell készíteni a "roncstemető" idézet egy komoly férfi szájából aki a bizottság nyilvánossága előtt rápirított azon "várostyák" kettősére akik még mindig ,védték a védhetetlent. Ma déli 12.00-kor a láncok már nem voltak fenn a rudak még álltak. Valaki erős ember még mindig erőlködik csak lehet ,hogy az erőlködése miatt majd a "disznótorozók" is megorrolnak rá ha a lánclevétele helyett a "
a "kiűzetés" lesz a tét.

A Polgármester Úr napirend előtt kényszert érzett megjegyezni és azon "rémhírt" cáfolni,hogy e hónap 17.-én márpedig tényleg volt kutyás járőr szolgálat szerény városunkban. És ez folyamatos lesz ezután és aki nem hiszi járjon utána a váci kapí1tyányság vezetőjénél.
Nos ,hogy mi lesz azt nem vonom kétségbe ,de hogy 17.-én nem volt kutyás járőr szolgálat városunkban azt állítom és aki ennek az ellenkezőjét állítja az minimum nem mond igazat.
Az említett napon csak annyi történ,hogy reggel nyolc és kilenc között egysoros oszlopban a Fő térről kiindulva a Rákóczi úton ,Király utcűán és a Duna parton végig vonult négy német juhász kutyával három gyakorló és egy civil ruhás rendőr. Majd tíz órától délig a négy német juhász és egy rottweiler fajtájú ebbel csibészeltek a Fő tér alsó részén ,mindig csak eggyel a többi addig fehér színű VW mikrobuszban dekkolt. Dél körül a mikrobuszból egy Skoda és egy harmadik típusú rendőrségi gépkocsival elhúztak Vác irányába,és magasról tettek Nagymaros közbizutonságára. Ha jól láttam az egyik csíkos személyautó tán a halashoz fordult be ,tán ebédelni.
Ha valóban lesz maroson kutyás járőr annak szakmai szempontból csak 18.00 és 06.00 óra között lenne értelme és szakmai indokoltsága.

Nos

Re: ".......elqrt(a)ák....?"

(non höbörgi, 2012.05.29 09:52)

nem akarom megmondani mittegyen, de beléphetne addig is a polgárőrségbe, amíg nem jön is több kutyás rendőr járőrözni 18.00 és 06.00 óra között...

Re: Re: ".......elqrt(a)ák....?"

(Cséfai István Király u.17.(Poirot), 2012.05.29 10:04)

Csak Ön után tisztelt NÉVTELEN!

Jocó

(audió, 2012.05.16 17:12)

Már megint kötekedtek ?
És én oda írok ahova akarok !!

marosi II

(audió, 2012.05.16 13:52)

esz az ideg mi ?

Re: marosi II

(?, 2012.05.16 16:10)

MIattad? Na ne! Kevés vagy te ahhoz!

Re: audió

(Jocó, 2012.05.16 16:56)

Még korrepetálj pár évet és helyére kerülnek a nagybetűk és vesszők. Komolyan nem értem minek írogatsz ide. Érdemben nem tudsz hozzászólni semmihez.


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48

Következő »