Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nagymarosról várjuk a véleményeket, észrevételeket, javaslatokat

2010.12.21

Kedves Nagymarosiak!

 

Ezen az oldalon várjuk a Nagymarosi Önkormányzattal és Nagymarossal kapcsolatos pozitív és negatív észrevételeket.

 

Kérjük írjátok meg mit gondoltok városunkról és annak vezetéséről.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Re: szégyen

(balaton, 2012.04.20 12:31)

És talán nem örülhetnek neki Ti vagytok a SZÉGYENEK !!!!!!!

"hála és dicsőség a megvalósítónak"

(Cséfai István Király u.17.(Poirot), 2012.04.20 11:57)

Hála a megvalósítónak aki lehetővé tette ,hogy az Országzászló alatti területen
közel tíz hónap után megszűnt az "életveszély" és valóban odaillő szép lezáró térkövekkel került elkerítésre a terület. Remélem tartós is lesz a mű mivel egy darabnak az elkészítése több mint egy hónapba telhetett.

Igaz,hogy 2011.június 20.-án elhangzott ígérethez képest nem egy hónapba
telt a "mű" elkészülte ,de az is igaz,hogy a városvezető csak "remélte" az egy hónapot és mint tudjuk a remény hal meg utoljára. Így hát jobb később mint soha.

Más a helyzet a panorámánál lévő "Motorcsónak SE." lánckorlátjával ahol annak megszüntetését ,a lejáró használhatóságát ,a csónakázók ,kajakosok lejárásának lehetővé tételét 2011.december 19.-én a városvezető a jó idő beköszöntéhez igazította. Mint látjuk ez nem következett be. Ha abból indulok ki ,hogy a térkő elhelyezésével kapcsolatban is csak kilenc hónap volt a csúszás akkor jövő januárban a zajló jégtáblákhoz a kajakosok már akadálytalanul lejuthatnak.

A lánckorlátnál ma egy szélesebb babakocsival sem lehet lejutni,de egy ikerrel végképp lehetetlen. Pedig ,hogy egy képviselő szavaival éljek szerintem van olyan és "életszerű" ,hogy egy házaspárnak iker gyerekei lehetnek. (Ez szerintem erősen diszkriminatív az ikrekkel szemben!!!!!!!!!!)

A partra a "város" Kismaros felőli vége és a Magyar utca között szabályosan csak itt lehet gyalogátkelőn a partot megközelíteni.
Valamit azért a város vezetésének azokért is lehetne tenni ez ügyben akik nem tagjai a fenti egyesületnek és ez részemről nem "vergődés" csak az arra illetékes figyelmének felhívása ,ígérete megtartására!

De a szép térkőért köszönet:

szabadulóbuli

(szemüveges, 2012.04.17 10:01)

Normális dolog ez? Ma szabadul a börtönből 12 év után egy fehérhegyi cigány, aki emberölés miatt ült. Napok óta látni, ahogy rohangálnak a Fehér hegyre megpakolt autókkal, székekkel, asztalokkal, piával, szóval megadják a módját! Ajándékcsomagokkal hömpölyögnek fölfelé, nagy hanggal, mintha legalábbis esküvőre mennének! Nem, egy gyilkost ünnepelnek!
Ha mi közülünk lenne valaki ebben a helyzetben, biztos, hogy már rég el is költözött volna Marosról és a szabadulás után fű alatt laposkúszásban közlekedne a szégyentől. A nemhiába születettek örömünnepet tartanak! A péppé vert, megölt kétgyermekes családapa pedig 12 éve a föld alatt van, az özvegye, gyermekei keserves sorsra jutottak, mert pénzt akart tőle elvenni a két rohadt állat! Rajta, balog úr, rajta, pintér úr, nyaljátok ki a seggét ennek a rosszvérű bandának!!! Szegény Fehér hegyiek, lesz nektek ma nemulass! Nem szeretnék a helyetekben lenni!

Re: Budapest-Nagymaros

(Pusztai sas, 2012.04.15 09:55)

A kutya a legjobb védelem. A RAV-ról csak rosszakat hallok. Volt itt a közelünkben többeknek is. Lemondták. Így jobban járnak. ;-)
A betonkerítés túlzás. Fontos a megfigyelhetőség, az mögé meg ugyi bárki elbújhat. Szebb jövőt.

Budapest-Nagymaros

(Ellenállok, 2012.04.08 17:13)

Telket vettem Nagymaroson a Fehérhegyi cigányok felett. Mindenki le akart beszélni róla , de elhatároztam , hogy nem hagyom magam. Kezdek rájönni , hogy talán mégis kár volt megvenni a telket. Elhatároztam , hogy két méter betonkerítést emelek , és bekamerázom , úgy tudom riasztásra
kijönnek a cég biztonsági emberei. Kutya is lesz , és védőfegyver is. De nem tudom értelmezni a hatályos törvényt , nem egyértelmű , hogy mikor használhatom az önvédelmi fegyvert. Így vagy úgy , a kertet meg fogom védeni , addig fejlesztem a biztonsági berendezéseket , amíg tökéletes védelmet nem adnak.
A problémám az odajutással van. Át kell mennem a cigánytelepen , és már fényes nappal is rám szóltak , nem válaszoltam , most még annyiban hagyták , de tudom nem lesz minden esetben így. Hallottatok már olyanról , hogy autót körbevettek este , vagy éjszaka ? Vagy már nappal is problémás ?
Hogyan lehetne a városvezetést és a rendőrséget rábírni arra , hogy tegyenek éjjel látó térfigyelő kamerákat ezekbe a különösen veszélyes
utcákba ? Hallottam , hogy itt a cigányok gyakorlatilag azt csinálnak amit csak akarnak az arra járókkal. Nagymaros az ország egyik legszebb része. Hogyan tűrheti ezt a városvezetés , és semmit nem tesz ellene.
Nagyon sokan jönnének a városba lakni , de szinte minden nyaralót kifosztanak a cigányok percek alatt , és még csak nem is nyomoznak utánuk. Beszélik , hogy a rendőrök vonakodnak járőrözni és még ki sem akarnak menni , ha valamelyik becsületes embert megtámadnak , vagy kifosztják a házát.
Igaz ez ? És miért hagyják ezt az emberek ? A Jobbik is hagyja ?
Lehetséges , hogy száz ember egy egész várost meghátrálásra, és meghunyászkodásra tud kényszeríteni ? Inkább eladják a környéken lakók a házaikat , és elköltöznek. Ezt nem értem , mert 10-15 profi kamerával minden elkövetőt be tudna a rendőrség azonosítani , ha akarná , de mintha szándékosan nem akarná ..... Hogyan lehetséges ez ? Kérem , hogy szóljon hozzá mindenki , akit ért már attrocitás, molesztálás, kifosztás, betörés , stb........ Várom a kommenteket

Re: Budapest-Nagymaros

(Hegyi Viking, 2012.04.08 18:27)

Üdv a hegyen! Mondjuk én már 3 éve nem lakom ott, de tapasztalatom az van, azt leírom. Ha foglárdűlőben vettél telket, ahogy gondolom, az fekvésében nagyon jó, csak ugye a szomszédság...

Először a telek védelméről:
A 2 méter betonkerítés felesleges. Egy átlagos fiatalembernek ez semmi akadályt nem jelent. A fegyver szintén nem jó ötlet, max. ha legális. A kutya jó ötlet, de alaposan legyen idomítva. Történt itt régen, hogy úgy törtek be az egyik házba hogy a kutyát megmérgezték... Szóval megfelelő idomítás szükséges. Riasztós cégekről nem tudom milyenek, de az idei betöréshullám nem érintette a legfelső nagy házat, ami riasztós, elgondolkodtató legalábbis. Azért ne felejtsük el, hogy ezek nem vérprofi kasszafúrók... a Ház szerintem ráccsal, riasztóval megvédhető. Nekem csak rács volt, nem volt betörés. A kert nehezebb, nekem nem volt kutyám, rendszeresen jártak a kertben.

Az odajutás:
Megintcsak saját tapasztalat, de nekem nem volt problémám, sose szóltak be, én amikor odaköltöztem, előre köszöntem, aztán már ők is köszöntek előre, néha váltottunk pár szót, igazából nem volt velük gondom. Persze tudom, hogy a gyümölcsöket ők lopták le, de gondoltam majd lesz kutya, az megoldja. Aztán elköltöztem, de ez más okból volt.

Szóval szerintem nem döntöttél rosszul, mert ez az egyik legszebb hegyoldal, csak megoldást kell találni:
Ismerkedj meg a környező nyaralótulajdonosokkal, rendes emberek, és az erdő után zárjátok le a zsákutcát oda egy kaput és közösen építsetek egy nagy kerítést, ami az össze nyaralót lezárja, kaput rá, riasztót, és kész. Olcsóbb, mintha egyedül csinálnád. Összefogás, összefogás, összefogás...

Az odajutással sokmindent nem lehet kezdeni, de autóval egyáltalán nem vészes szerintem. Gyalog meg az erdőn át le lehet menni a kálvária felé.

Elvileg csak néhány család foglalkozik bűnözéssel, nincsenek százan. Én dolgoztattam néhány normálisabbakkal (persze közben a gyümölcsöt dézsmálták, node ennyi belefér), azokkal tényleg nem is volt gond, mást nem loptak. Csak ugye nem IQ-harcosok... Meg sokat beszélnek, elmondják, mit láttak, hogy rendesen fizetek, és ez akkor a bűnözők fülébe jut. Hangsúlyozom, közel sem mindenki az a fehérhegyen. De tény hogy lakik ott épp elég.

Szóval kitartást! Nem lesz ez olyan sok, de egyedül nem fog menni, keress társakat, fogjatok össze. Igen, nem kevés pénzbe fog kerülni a kamerás riasztórendszer, meg minden, de megéri.

Üdv, HV

Re: Re: Budapest-Nagymaros

(Ellenállok, 2012.04.08 23:50)

Köszönöm az infókat , már ismerek néhány igazán kedves embert , sajnos elég rossz az ő tapasztalatuk is.
Épp most néztem a TV -ben hogy Balatonon az egyik településen szinte minden nyaralót feltörtek , pedig egy rendezett utcában van mingegyik.
A tulajdonos keseregnek , panaszkodnak , síránkoznak , legszívesebban megszabadulnának a nyaralóiktól , de nincs vevő.
Komolyan nem értem , hogyan lehet , hogy a XXI. században senkinek nem jut eszébe a térfigyelő kamerázás ? Hiába verik le a kamerát , mert a felvételeket továbbítja az internetre , és megmaradnak. Persze lehet símaszkot is viselni , de a lopott holmit autóval viszik el , és azt is veszi a kamera.
Ha a Fehérhegy be lenne végig kamerázva , nem molesztálnák a vétlen embereket , símaszkban mégsem járkálhatnak az utcán. Azt is felvenné , amikor a lopott holmival hazaérnek . Egy jó minőségű kamerát már 40-50 ezerért meg lehet szerezni , olyat ami éjjel is jó minőségű felvételeket továbbít. Ha a Nagyhencre is tennének fel néhányat , lehetne látni , hogy kik milyen autóval "portyáznak" éjszaka - símaszk ide vagy oda. Mert kézben , gyalog nem tudják elvinni a lopott holmit.
Ez egyszeri befektetés lenne , és töredékébe kerülne annak , amit ellopnak. Nem beszélve az atrocitásokról , amiknek a békés emberek ki vannak téve.
Kérek mindenkit , hogy szóljon hozzá a témához , milyen ötletek vannak még , ne hagyjuk magunkat , védjük meg a javainkat , és a testi épségünket

Re: Re: Re: Budapest-Nagymaros

(Szemfüles, 2012.04.10 08:44)

Felkerült a város honlapjára a testületi ülés jegyzőkönyve és olvasom, hogy a város térfigyelő kamerákra pályázik! Van remény!

Re: Re: Budapest-Nagymaros

(Vállalkozó, 2012.04.14 16:20)

Szerintem a Rav-os riasztórendszer jó és sokkal olcsóbb mint a leírt lehetőségek. Én lemértem (igaz, egy másik hegyi utcában, de magasan) 5 perc alatt kint voltak. (Nem betörtem, csak műszaki dolgot szereltem egy háznál és áramtalanítás közben a riasztórendszer egyik "szemét" is le kellett szerelnem). Szóval tudom ajánlani.

Re: Re: Re: Budapest-Nagymaros

(Cséfai István Király u.17.(Poirot), 2012.04.14 18:02)

Ha valaki RAV-os referencia munkára kíváncsi kérem tekintse meg a szálloda épületét amit évek óta "védenek". SIRALMAS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ott ahol a belső térben elhelyezett mozgásérzékelőt a drótról le tudják vágni és azzal angolosan tudnak távozni azt a rendszert én mindennek tudnám nevezni ,de jónak semmiképpen sem.
A RAV segítségével hány elkövetőt fogtak már?

Re: Budapest-Nagymaros

(Szimon Attiláné, 2012.04.10 09:51)

Kedves Budapest-Nagymaros! :)
Dehogy hagyja a Jobbik! A két önkormányzati képviselőnk folyamatosan küzd a város közbiztonsága visszaállításáért. A márciusi beszámolójuk sarkalatos pontja volt, hogy legyen helyi rendőrünk, 3 család, éljenek itt közöttünk, legyenek mindig elérhetőek.Nem olyan rendőr kell, aki délután felül a vonatra, aztán másnapig azt se tudja, hol is van Nagymaros, hanem aki itt él! Akinek a gyerekét is érhetik inzultusok, mint a mieinket, akinek a feleségét lek...-ahatják nap, mint nap, mint minket, szóval tudják meg, mi a nagy magyar igazság! Jó szándékú emberek is megszeppennek, és rögtön hátrébb lépnek, ha hallják, hogy a Jobbikban ki merik mondani azt, amit mások csak csöndben suttognak. Mindnyájan tudjuk, hogy nem az egész cigányságról van szó!!! Van néhány család, akik megmérgezik Nagymaroson a levegőt. Néha szó szerint is,m amikor gőzerővel égetik a kábelt... kérdezzék meg a fiatalokat, kitől lehet " cuccot" venni. És rögtön megvan, hogy kik azok... Az a baj, hogy kevesen vagyunk, akik szólni merünk. Ha beviszik valamelyik gyanúsítottat, órák alatt kint van, aztán röhög a képünkbe, belevigyorog az arcunkba, igen, szó szerin! Kérem az ötleteket, mit tegyünk. A térfigyelő kamerák remélem meglesznek, bár a meglévő törvények mellett...

Re: Re: Budapest-Nagymaros

(Ellenállok, 2012.04.10 10:21)

Én úgy tudom , hogy a térfigyelő kamerák nem sértik az emberi jogokat.
Nagyon sok van már belőlük különböző városokban , és nem egy esetben bizonyítékként fel is használják a bíróságokon. Semmi alapjuk nincs a fehérhegyi cigányoknak ( sem ) és a város más részein élőknek sem arra, hogy kifogásolják a felállításukat. Az utca közterület , a térfigyelő kamerák
csökkentik az autófeltörések , rablások számát.
Ha a nyaralókhoz vezető utakra is felszerelnének néhányat , bizonyítható lenne amint a betörésekből származó lopott holmit ki mikor és hova viszi. Bár olyat is hallani , hogy mindenki pontosan tudja , hogy ki melyik rablásból , mikor és hova visz például kábeleket és mikor és hol égeti őket. Erre viszont a városvezetésnek választ kell adnia , hogy miért nem tesznek semmit , sőt hogyan van az , hogy szemet hunynak a rablások felett ?
Itt már nem alázatosan , meghunyászkodva kell bátortalanul könyörögni , hanem akár közös petícióval , írásban követelni , hogy igen állítsák fel a térfigyelő rendszert , igen indítsanak minden esetben rendes nyomozást , és amikor égetik a kábeleket menjenek oda , és ne tátott szájjal nézzék hogy pusztul ez a csodálatos város , ami az ország gyöngyszeme lehetne.
Összefogásra buzdítok mindenkit , ne hagyjuk , hogy pár tucat ember
miatt örökös félelemben kelljen élni , és a telektulajdonosok elmeneküljenek a környékről. Ezzel csak azt bizonyítanánk , hogy egy elenyésző kisebbség tényleg meghátrálásra tud kényszeríteni egy egész várost.
Várom a hozzászólásokat , minden vélemény nagyon fontos , mindenből tanulni lehet.

Van megoldás.

(Szamuráj Jack, 2012.04.12 10:19)

A mi reakciónkra elköltöztek páran.

Re: Van megoldás.

(szemüveges, 2012.04.13 21:48)

Ezt örömmel hallom! Csak nem tűnik kisebbnek a létszámuk...nagy buli készülődik! Mostanában szabadul egy közönséges gyilkos, 12 év után, és a Fehér hegyen hatalmas " szabaduló bulit" rendeznek. Szegény fehér hegyiek! Mit csináltok addig? Tudjátok mit? Ha esetleg nagyon nagy balhé lesz, mondjátok a rendőrségnek, hogy itt a Magyar Gárda! Azonnal jönnek!Mert arra, hogy balhéznak a cigányok, oda se ...sznak.

Re: Budapest-Nagymaros

(Rezisztens, 2012.04.11 09:11)

Üdvözöllek Nagymaroson. Annyit tudok tanácsolni, hogy ne hagyd magad. Nekik sem érdekük, hogy komoly cirkusz legyen. Mindent tegyél meg, amit csak tudsz (telked és önmagad védelmében). Általában csak nagy a szájuk, de mivel vaj van a fejükön, nem nagy legények. Figyeld meg, hogy kezelik a helyiek. Ne a nyulakat, mert azok elköltöznek.

Minden akciót félelmetes reakció kövessen.

Re: Re: Budapest-Nagymaros

(szemüveges, 2012.04.11 19:51)

Jól írod, minden akciót félelmetes reakció kövessen! Hogy érezzék a kis szarháziak, hogy nem ők a janik!Annyi erős, fiatal férfi van Maroson... az esték hosszúak, és sötétek... sziasztok!

Fehér hegy

(szemüveges, 2012.04.09 15:13)

Emberek! Komolyan azt hiszitek, hogy kamera kell? Minek? Hiszen MINDENKI látja, hogy milyen autók jönnek telerakva mindenféle cuccal, hol vágnak szét autót késő este, hol égetnek kábelt, milyen autóval jár portyázni a kisebbségi önkormányzat vezetője és családja, hogyan viszik rendszeresen Verőcére a szajrét a fémgyűjtőbe- mindenki tudja, mindenki látja, de nem történik semmi! Ha hívja valaki a rendőrséget, megnézik a személyit, és kész! Az önkormányzat egyik vezetője azt mondta a falopásra, hogy legalább addig se kérnek segélyt! Hát így hogy lehet bármit is elérni? Van egy-két ember, aki szembe mer szállni ezzel a tucatnyi trógerral, de csak azt érik el, hogy örökös fenyegetésben élnek. Nyílt titok, hogy a B. család kölykei terjesztik a drogot Maroson! Saját szememmel láttam, amikor furcsán fogtak kezet, valami átment az egyik kezéből a másikéba, zsebrevágás, futás! A Fehér hegy kosz, kupleráj, rendetlenség, de a segíjjjjjjjjjj az jár. Elegem volt már Marosból!!!!

...megállni tilos....

(Cséfai István Király u.17.(Poirot), 2012.03.25 18:01)

A március 26.-i testületi ülés egyik napirendi pontja a polgármester előterjesztésében a közlekedési rend felülvizsgálata során megfontolás tárgyává tenné a Duna-parton a megállni tilos táblák megszüntetését a parkolást fizetőssé tenni tekintettel arra ,hogy az elmúlt évben csak azokon a napokon voltak dugig ezek a parkolók amikor ott a kiegészítő táblák szerint hétvégén és munkaszüneti napokon volt tilos a parkolás. Nagyon helyes hiszen a mondás szerint"Ha valamit nem tudsz megváltoztatni állj az élére." Itt a változtatás teljességgel kudarc volt.

Az előterjesztésben egy mondatot nem értek :"a Magyar utcában viszont a rendőrséggel mindenképpen be kell tartatni a megállási tilalmat a komp megközelítése érdekében."

Mit jelent az,hogy "mindenképpen" és ha igen akkor eddig miért nem ?
Hogyan fogják rávenni a rendőrséget,hogy az mindenképpen betartassa a
tilalmat,és ha meg van a csodafegyver akkor eddig miért nem használták?


A végén egy észrevétel:A megnövelt és egyszerre beláthatatlan területre egy parkolóőr nem lesz elég. Gondolkozni kellene a Fő út közelében legalább egy parkolójegy automatára ,azt több helyen kitáblázva és akkor az egy ellenőr is elég lenne. Aki a területet járva a szélvédő mögött érvényes parkolójeggyel nem rendelkező gépkocsiról jól beazonosító felvételt készítene és ezt,ha még akkor szintén nincs parkolójegy 15 perc múlva megismételné és pótdíjazna. Így nem lehetne zsebre parkoltatás és a bizonyítás sem lenne problémás.

Re: ...megállni tilos....

(nagymarosi, 2012.03.26 11:16)

"....bizonyítás sem lenne problémás." Ebben azért vitatkoznék..... Miért is lesz hiteles egy fénykép?

Re: Re: ...megállni tilos....

(Cséfai István Király u.17.(Poirot), 2012.03.26 17:31)

Ugyanúgy lenne hiteles mint egy rendőrség által készített fotó ahol látható a dátum (év,hónap ,nap,óra perc.). Természetesen egy ilyen fényképezőgépet is kellene vásárolni. De,hogy minden kétséget kizáró lehessen a bizonyítás -ami nem mondom egy kicsit gagyi- de véleményem szerint támadhatatlan,ha egy aznapi napilapra is beruháznak és azt a rendszámmal együtt egy harmadik fotón is rögzítik.


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47

Következő »