Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nagymarosról várjuk a véleményeket, észrevételeket, javaslatokat

2010.12.21

Kedves Nagymarosiak!

 

Ezen az oldalon várjuk a Nagymarosi Önkormányzattal és Nagymarossal kapcsolatos pozitív és negatív észrevételeket.

 

Kérjük írjátok meg mit gondoltok városunkról és annak vezetéséről.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Re: Re: Budapest-Nagymaros

(szemüveges, 2012.04.11 19:51)

Jól írod, minden akciót félelmetes reakció kövessen! Hogy érezzék a kis szarháziak, hogy nem ők a janik!Annyi erős, fiatal férfi van Maroson... az esték hosszúak, és sötétek... sziasztok!

Fehér hegy

(szemüveges, 2012.04.09 15:13)

Emberek! Komolyan azt hiszitek, hogy kamera kell? Minek? Hiszen MINDENKI látja, hogy milyen autók jönnek telerakva mindenféle cuccal, hol vágnak szét autót késő este, hol égetnek kábelt, milyen autóval jár portyázni a kisebbségi önkormányzat vezetője és családja, hogyan viszik rendszeresen Verőcére a szajrét a fémgyűjtőbe- mindenki tudja, mindenki látja, de nem történik semmi! Ha hívja valaki a rendőrséget, megnézik a személyit, és kész! Az önkormányzat egyik vezetője azt mondta a falopásra, hogy legalább addig se kérnek segélyt! Hát így hogy lehet bármit is elérni? Van egy-két ember, aki szembe mer szállni ezzel a tucatnyi trógerral, de csak azt érik el, hogy örökös fenyegetésben élnek. Nyílt titok, hogy a B. család kölykei terjesztik a drogot Maroson! Saját szememmel láttam, amikor furcsán fogtak kezet, valami átment az egyik kezéből a másikéba, zsebrevágás, futás! A Fehér hegy kosz, kupleráj, rendetlenség, de a segíjjjjjjjjjj az jár. Elegem volt már Marosból!!!!

...megállni tilos....

(Cséfai István Király u.17.(Poirot), 2012.03.25 18:01)

A március 26.-i testületi ülés egyik napirendi pontja a polgármester előterjesztésében a közlekedési rend felülvizsgálata során megfontolás tárgyává tenné a Duna-parton a megállni tilos táblák megszüntetését a parkolást fizetőssé tenni tekintettel arra ,hogy az elmúlt évben csak azokon a napokon voltak dugig ezek a parkolók amikor ott a kiegészítő táblák szerint hétvégén és munkaszüneti napokon volt tilos a parkolás. Nagyon helyes hiszen a mondás szerint"Ha valamit nem tudsz megváltoztatni állj az élére." Itt a változtatás teljességgel kudarc volt.

Az előterjesztésben egy mondatot nem értek :"a Magyar utcában viszont a rendőrséggel mindenképpen be kell tartatni a megállási tilalmat a komp megközelítése érdekében."

Mit jelent az,hogy "mindenképpen" és ha igen akkor eddig miért nem ?
Hogyan fogják rávenni a rendőrséget,hogy az mindenképpen betartassa a
tilalmat,és ha meg van a csodafegyver akkor eddig miért nem használták?


A végén egy észrevétel:A megnövelt és egyszerre beláthatatlan területre egy parkolóőr nem lesz elég. Gondolkozni kellene a Fő út közelében legalább egy parkolójegy automatára ,azt több helyen kitáblázva és akkor az egy ellenőr is elég lenne. Aki a területet járva a szélvédő mögött érvényes parkolójeggyel nem rendelkező gépkocsiról jól beazonosító felvételt készítene és ezt,ha még akkor szintén nincs parkolójegy 15 perc múlva megismételné és pótdíjazna. Így nem lehetne zsebre parkoltatás és a bizonyítás sem lenne problémás.

Re: ...megállni tilos....

(nagymarosi, 2012.03.26 11:16)

"....bizonyítás sem lenne problémás." Ebben azért vitatkoznék..... Miért is lesz hiteles egy fénykép?

Re: Re: ...megállni tilos....

(Cséfai István Király u.17.(Poirot), 2012.03.26 17:31)

Ugyanúgy lenne hiteles mint egy rendőrség által készített fotó ahol látható a dátum (év,hónap ,nap,óra perc.). Természetesen egy ilyen fényképezőgépet is kellene vásárolni. De,hogy minden kétséget kizáró lehessen a bizonyítás -ami nem mondom egy kicsit gagyi- de véleményem szerint támadhatatlan,ha egy aznapi napilapra is beruháznak és azt a rendszámmal együtt egy harmadik fotón is rögzítik.

Botorság

(Holland, 2012.03.21 23:00)

Hegyre vezető utak mind zsákutcák, kivéve a Fehér hegy. Micsoda ostobaság. Csökkenne a bűnözés, ha az Első völgy tetején sorompó lenne.

Re: Botorság

(szemüveges, 2012.03.23 17:41)

Ha fémből lenne a sorompó, akkor kb, 2 napig lenne ott... ha fából, az első estéig...ezek előtt nincs akadály! 3-4 családról van szó, mindenki tudja, hogy kik ők, mégis szabadon garázdálkodnak évek óta. Csendőrség kéne, a régi, az igazi! És néha jól elverni őket, hogy legközelebb ne jusson eszébe a lopás!

Re: Re: Botorság

(Pug, 2012.03.25 19:33)

Mindenki mindent lát és tud. Nem történik semmi, de a beköltözőkkel packáznak. Csak gratulálni tudok. "Okos, nagyon okos."

Bátorság

(Gebratenes Blut, 2012.03.22 13:33)

Már nem tart soká. :-D

álldogálók

(Szimon Attiláné, 2012.03.08 19:39)

Igen, újabb generáció álldogál a CBA előtt. Fél napokat is lődörögnek életerős fiatalok.Miből élnek ezek? Bár ez költői kérdés volt, hiszen mindnyájan tudjuk, hogy miből... és az a szomorú, hogy olyan új arcokat is látni közöttük, akiknek a szülei álmunkban sem gondolnák, hogy az ő fiuk is ott áll a " csapatban". Fiatal ismerősöm mesélte, hogy két perc alatt bármilyen " cuccot" lehet Maroson tőlük szerezni.Az a szörnyű, hogy ezt a hatóság is, a vezetők is tudják, évek óta tudják, és nem történik semmi!!!!!!!!! Más: napok óta fulladozunk az égett kábel-szagban esténként a Fehér hegyen. Lentről látszik a füstoszlop, ha érdekelne valakit, csak a füst helyét kéne meglelni, és meglennének a kábeltolvajok. Ha érdekelne valakit.... Hétfőn este a házasságkötő teremben ezekről, és sok minden másról is szó lesz a jobbikos képviselők beszámolóján. Gyertek el minél többen!

Re: álldogálók

(Huba, 2012.03.09 12:04)

Lehet, hogy én értettem félre valamit, de a plakáton az állt, hogy két képviselő eddigi tevékenységéről fog beszámolni. Vagy csak én nem látom az összefüggést? :)

Re: Re: álldogálók

(Szimon Attiláné, 2012.03.09 14:59)

Nem, nincs félreértés, valóban a két képviselő beszámolója lesz. De Sz.A. Nagymaros közbiztonságát érintő ügyekben járt el-többek között. A rendőrségről, a közbiztonságról, stb. is szó esik majd.

Re: álldogálók

(Hegyi Vikong, 2012.03.12 14:51)

Érdemes megemlíteni a fehérhegy melletti foglár dűlőn történt nyaralófeltöréseket is. Februárban több nyaralót feltörtek és vittek mindent, amit tudtak, beleértve a vízvezetékeket is... Természetesen megünnepelték a sikeres projektet, ezt szétdobált üvegek és gondosan elhelyezett ürülék-kupacok jelezték.

Milyen meglepő, hogy a polgárőrség beszámolója szerint a visszatérő feltörések a foglár dűlőt, valamint az elsővölgy feletti nyaralókat érintik leginkább, talán csak nem a fehérhegyről lehet ezeket a helyeket a legkönnyebben megközelíteni? Micsoda véletlen egybeesés...

Re: Re: álldogálók

(szemüveges, 2012.03.12 22:15)

Nem véletlen ez, Barátom! Ezt a hegyi cigányok csinálják, utána megy a dőzsölés, hajnalig buli! A rendőrség meg tojik rá! A cigányok meg jót röhögnek rajtunk!

Re: Re: Re: álldogálók

(Hegyi Viking, 2012.03.14 11:35)

Valóban nem nehéz észrevenni az összefüggéseket... talán még egy majom is rájönne, csak kérdés, hogy a rendőrség miért nem.... áhh...

Abból, amennyi betörés történik egy évben, meg egyéb lopások, nekem úgy tűnik, hogy a bűnelkövetők nincsenek sokan pár-tíz-húsz (?) bűnöző lakhat arrafelé. de én nem vagyok rendőr... Kedves Poirot, Ön mit gondol? Mennyien lehetnek a bűnözök, Ön csak jobban ért hozzá.

A fehérhegyen laknak vagy 200-an kb, saccra. Ha 20 bűnözővel számolunk, akkor a lakók 90%-a nem látott, nem hallott semmit. Elég érdekes, bár érthető, hogyha valaki fél akkor nem mer feljelentést tenni. Pedig mennyire egyszerű is lenne... azért nem a nápolyi maffia él itt, nem lehet az hogy ennyi ember miatt félni kelljen...

Tényleg nem értem ezt az egészet. Tudja a rendőrség, hol történtek a betörések, lopások, rablások. Tudni lehet, honnan jön a kábelfüst. És mégis nem történik semmi... Lehet hogy ez nem éri el a rendőrség ingerküszöbét. Ha így van, akkor minden egyes ilyen esetben többen kell feljelentést tenni, addig kell feljenlenteni, amíg nem történik valami. Lehet hogy ezzel papíron romlik a bűnügyi statisztika, na és? Meggyőződésem, hogy ezt a néhány bűnözőt elfogják, akkor helyreáll a béke. Én is hibás vagyok, amikor régebben ott éltem, és nem tudtam meg, milyen gyümölcsfák vannak a kertemben, mert a termést midig lelopták, én se tettem feljelentést. De ez nem megoldás! Feljelenteni, mindig, mindent! Gondolom én most.

De javítsanak ki, ha tévedek, én nem értek hozzá, egyszerű állampolgár vagyok...

Re: Re: Re: Re: álldogálók

(Cséfai István Király u.17.(Poirot), 2012.03.17 13:14)

Tisztelt Hegyi Viking!
Ezekről a dolgokról nem lehet beszélni,ezt tiltja a hivatalos álláspont.
Ha valaki erről szót mer ejteni akkor az náci,fasiszta ,rasszista.
Eddig még rablás kis városunkban nem volt pár hete ez is megtörtént kik voltak az elkövetők.
Vagy Kanadában kik ellen folyik a legnagyobb un."csicskáztatási"per.
A kanadai nagykövet szerint a Magyar romák egy része menedékjogot kér majd miután megkapta hazajön és megbízás alapján a kinti rokonokkal vetetik fel a segélyt.
Más az amsterdami prostik és stricik között milyen az etnikai arány. Sokat mond ,hogy ebben a liberális világvárosban Budapest utca nincs ,de a prosti negyedben un. Nyíregyháza utca van ahol a hazánkból származó testi munkások etnikai arányszáma szintén magáért beszél. A rendőrség a sűrűn gomolygó fekete füstre pedig azért nem reagált valószínűleg mert indián tábori tevékenységre gondolt. A feljelentés nem ér semmit tekintettel arra ,hogy a bizonyítás terhe a feljelentőt terheli,és a nyomozási procedurán belül van egy olyan eljárási cselekmény is mint a szembesítés. A feljelentett retyerutyája ezt követően -ha addig nem ismerte a feljelentőt- ezt követően zaklat,fenyeget,megfélemlít no nem face to face hanem mint a sakálcsorda csoportosan.
A csoportos elkövetés különben is jellemző lásd Szögi tanár Úr.
Az integráció több mint hatszáz éve nem sikerült nem csak kis hazánkban hanem az egész világon sehol. Azért senki nem emel szót ,hogy például Franciaországban a számos cigánykaravánok sehol sem tartózkodhatnak egy hónapnál tovább mert a csendőrség a következő településre hajtják őket. Nemzedékek úgy élik le életüket,hogy körbe-körbe keringenek frank honban.
És láss csudát ez nem veri ki a kón banditák és neli kroesek agyában biztit.
Bezzeg ha itt történne ilyesmi határainkon még talán támadó NATO egységek is megjelennének, független attól,hogy mi is ennek a szövetségnek vagyunk a tagjai.
Nem tudom mit lehetne tenni? Én egyénileg készülök fel a családom és vagyonom védelmére.

Ja és nyugi egy" nagy ember" megigérte "....két héten belül rend lesz..."
csak azt nem mondta a két hét számítása mikortól kezdődik.


Re: Re: Re: Re: álldogálók

(Cséfai István Király u.17.(Poirot), 2012.03.18 14:01)

Tisztelt Hegyi Viking!

Több kérdésére a választ megtalálja ha elolvassa az ORIGO nettes hírportál mai napon megjelent "Afrikai orvvadász módjára ölt!" című cikkét.

Elkövető: P.Márió

A cikkből:".....miután közelről maroklőfegyver megsebesítette ,a nyakát elvágta...."
Ezt az elkövető falujából származó vadász mondta az újságírónak.
A védekezésre képtelen áldozat nyakának elvágása jellemző.
(Nagybörzsöny)

Az Önkormányzat 2011.december 19.-i testületi ülésének jkv.-ből!!!!!!!!!!!!!

(Cséfai István Király u.17.(Poirot), 2012.03.17 14:45)

"Petrovics László polgármester:kifejti,hogy a Motorcsónak Sportegyesülettel kapcsolatban az volt a bizottság és a képviselő- testület kérése,hogy a kerítés kerüljön elbontásra és áthelyezésre. Ez akkor lehetne megfelelő,ha a kerítés engedély nélkül került volna oda ,de nem így történt. Konkrétan építési engedély van arra a kerítésre ,sőt nem is lett befejezve. Tárgyalásokat folytatnak a sportegyesülettel arról,hogy csak a támfallal kiemelt rész legyen lezárva,és a főút felől az általuk adományból épített vadonatúj lejáró a köz számára használható legyen. Nyilatkoztak,hogy bárki használhatja a lejárót ,és folynak a tárgyalások,hogy miképpen fog a kerítés áthelyezése megtörténni.

Fekete Zsolt képviselő:nehezményezi,hogy hoztak egy határozatot és nyár lesz ,mire ennek eredménye is lesz.

Petrovics László polgármester:állítja,hogy mire a csónakját valaki ott le akarja húzni addigra nemcsak döntés ,hanem végrehajtás is lesz."


Ennyit a városvezető állításairól.
Ma kellemes napos idő +21,3 celsius fok van.
A városvezetővel ellentétben én állítom ,hogy a kerítés ugyanúgy áll ahogy az 2011.december 19.-én is állt.
Ennyit a döntésről és a végrehajtásról!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Erősen kétlem ,hogy egyáltalán van e arra a kerítés szakaszra építési engedély.
De ha valaki azt állítja ,hogy a Panoráma panzió jobb oldali végén az épületre merőlegesen elhelyezett lánckordonra-ahol egy gyermek babakocsi
sem fér át- szintén építési engedély van az nem egyszerűen nem mond igazat hanem HAZUDIK egy a "köz" érdekeit gátlástalanul semmibe vevő egyesület érdekében.


Re: Az Önkormányzat 2011.december 19.-i testületi ülésének jkv.-ből!!!!!!!!!!!!!

(Huba, 2012.03.17 20:55)

Tisztelt Cséfai úr,

Mindenek előtt, abban remélem megegyezhetünk, hogy Ön nem azért ragadott billenytyűzetet, mert született egy határozat, aminek a végrehajtása nem történt meg, hanem mert A Motorcsónak Sportegyesületről esik szó benne. Nem kívánok vitába szállni Önnel a Motorcsónak Sportegyesület helyzetével kapcsolatban, mert bár mind a ketten ugyan azon az állásponton vagyunk (vagyis hogy a város folyópartján kevesebb stéget lássunk), más más indíttatásból tesszük. Kinek irígység, kinek esztétikai igény.
Határozattal kapcsolatban javaslom Önnek azt - mit magam is tettem - némi keresgélés után, minden szükséges információ megtalálható Nagymaros Város hivatalos honlapján.

Re: Re: Az Önkormányzat 2011.december 19.-i testületi ülésének jkv.-ből!!!!!!!!!!!!!

(Cséfai István Király u.17.(Poirot), 2012.03.18 12:46)

Tisztelt Huba Úr!

Az hogy én miért "ragadtam billentyűzetet" hiába reménykedik-fájdalom-,de sajnos nem értünk egyet Ön engem irigységgel vádol én viszont Önt az esztétikai igényének hangoztatása ellenére részrehajlással, -és élek a gyanúperrel- esetleges érintettséggel. Tekintettel arra ,hogy így mint Huba nem tudom ,hogy kicsoda, nincs e az említett egyesületben Önnek vagy családjának kis ladikja.

Mi is a helyzet az említett sport(?) egyesülettel:

-Mit sportolnak ebben az egyesületben? (Az hogy a hajók mint sport
eszköz vannak regisztrálva ez jó mert ocsóbb a fenntartás a tulajnak.
Kár az államnak mivel nem fizetik meg az ezután járó törvényben meg-
határozott adót.)

-A terület ért négyzetméterenkénti napi 9 forintos bérleti díj
nevetséges.(Ez a városban lakók kára,az Öné is ha nincs ott érdekeltsége.)
Az önkormányzat testületi ülésén az SE elnöke nem nyilatkozott ,hogy
mennyit fizetnek és ténylegesen mennyibe kerül egy hajó tárolási
költsége.(Tájékoztatásul szintén a Duna mellet egy négy méteres
hajó tárolási díja 2011. 03.31-10.31.-ig terjedő időszakra 41.000.-
11.01.-03.31.-ig terjedő időszakra 201.000.- összesen egy évre
241.000.- forint)

Az egyesület honlapján több mint 43 egyesületi hajó volt feltüntetve,amíg a honlap látható volt a netten.(Ha tárolási díj az említettnek a 10% akkor is az évi 1.032000.-ft. ebből fizetik az évi 700.000.-forintot) Érdekes mód miután a jegyző Úr szíves figyelmét felhívtam ,hogy ezen honlapon adóköteles tevékenységek (tárolás,szerviz,kikötés,tankolási lehetőség) voltak feltüntetve, és a jegyző Úr arról értesített ,hogy eddig az egyesület nem adott le olyan nyilatkozatot melyben arról, számolt volna be,hogy nem keletkeztek olyan bevételei ami után adókötelezettség terhelné az egyesületet és ezen nyilatkozat megtételére szólította volna fel őket a honlap eltűnt,megszüntetésre került. (nekem van belőle egy lementett példányom.)
Megint baromi rosszindulatú leszek és lehet fikázni,miért szüntették meg a az évekig meglévő honlapot? Tán azért mert az általam igen mélyen leszállított tárolási díj is már több mint 300.000.-ft nyereséget hoz plusz a további három tevékenység ami után a ráeső részekből sem az állami sem az önkormányzati marok sem részesül.(netalántán?)

Azon a testületi ülésen ahol a Nagymaros Város Önkormányzat testülete meghozta a 182/2011.(XI.28.) számú határozatát melynek harmadik bekezdése szó szerint
"-a Váci út felőli lejáró megnyitása ,közforgalmúvá tétele,a
lezárás átépítése a kisebb csónakok,kajakok leereszthetősége
érdekében."

Én eme határozat végrehajtását hiányolom amiről állítólag van építési engedély és ezek szerint úgy jó ahogy van, a testület hiába határozgat ide meg oda az csak annyit ér mint ferenc jóska képén az a bizonyos légypiszok.

Ha Ön tudja és közölné annak az építési engedélynek a számát és fellelhetőségét az önkormányzat honlapján amelyben engedélyezik a támfal vége és a Panoráma közötti szakasz elkerítését, a panzióra merőleges lánckorlát elhelyezését azon egy kb. 70.cm.-es átjáróval akkor azt nagyon szépen megköszönném.
Ha pedig nem tudja vagy nincs ilyen akkor tök feleslegesnek érzem én
az Ön kis "dolgozatát" irigységről és esztétikáról.


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48

Következő »