Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nagymarosról várjuk a véleményeket, észrevételeket, javaslatokat

2010.12.21

Kedves Nagymarosiak!

 

Ezen az oldalon várjuk a Nagymarosi Önkormányzattal és Nagymarossal kapcsolatos pozitív és negatív észrevételeket.

 

Kérjük írjátok meg mit gondoltok városunkról és annak vezetéséről.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Re: Nagymaroson nincs probléma a közbiztonsággal?

(Luffai, 2012.03.01 19:21)

Jól gondolom, hogy nem a CBA-val szembeni zöldséges feleségét és fiát rabolták ki?

járások kialakítása

(elsővölgyi, 2012.02.08 18:49)

Arról szeretnék érdeklődni, hogy valakinek van valamilyen megbízható (!) információja arról, hogy a járások kialakítása hogyan érinti a várost? A híradásokban az országos adatokra helyezték a hangsúlyt, tájékoztattak arról, hogy a minisztériumok milyen jó munkát végeztek, de itt helyben nem sokat hallottam erről... (inkább csak találgatásokat) Köszönöm.

Re: járások kialakítása

(Cséfai István Király u.17.(Poirot), 2012.02.08 19:21)

Tisztelt Elsővölgyi!

A tervezet szerint országosan 168 járás lenne.

Pest Megye területén 15 járás lenne.

Városunk a váci járáshoz tartozna összesen 20 településsel.(Acsa,Csörög,Csővár,Galgagyörk,Kismaros,Kisnémedi,Kosd,Nagymaros,Penc
Püspökhatvan,Rád,Szokolya,Göd,Sződliget,Vác,Vácduka,Váchartyán,
Vácrátót,Verőce)

A szomszédunk Zebegény a 13 települést magában foglaló szobi járáshoz tartozik.

Ha szerencsénk van minden járási kompetenciát Vác magához vonva az ügyintézés érdekében oda-vissza csak 30 kilométert kell majd utaznunk.
A Nagymaros-Csővár .............................brrrrrrrrrrrrrrrrr!!!!!

Re: járások kialakítása

(Cséfai István Király u.17.(Poirot), 2012.02.08 19:24)

Bocs az előbbi váci járási települések közül Püspökszilágy kimaradt.

Márai est

(színház, 2012.01.30 18:45)

Most jöttünk haza síelésből és láttam, hogy volt Márai est a művházban! Sajnálom, hogy nem voltunk itthon: látta valaki? Jó volt?

Re: Márai est

(színház, 2012.02.01 07:06)

Mi történt? Senki sem látta?

Re: Re: Márai est

(..., 2012.02.01 09:28)

Én láttam! Kb. 35 társammal....
Szégyen!

Re: Re: Re: Márai est

(színház, 2012.02.02 11:30)

Ne már! Azért annyira nem kicsi Maros!
Ráadásul neves rendező, neves színésznő. Még csak belépő sem volt!
Mi ütött az emberekbe? Vagy ha jót adnak ingyen: már az se jó?

Úgy látszik Márainak igaza volt: „A mûveltséget nemcsak a könyvek mentik meg. A mûveltségeket a köznapok apró reflexei mentik meg. Amikor egy korszak fölemelt ököllel jön ellened, te köszönj vissza, nyugodtan és udvariasan, úgy, hogy megemeled kalapod.
Nem tehetsz mást.”

Így kell rendőrt hívni!

(György, 2012.01.30 18:28)

Éppen lefeküdtünk volna, mikor az asszony szólt, hogy ég a lámpa a garázsban. Kinézek és látom ám, hogy négy markos roma legény serényen hordja kifelé a cuccaimat, aztán rakják az utcán ácsorgó teherautóra ezerrel.

Kapom a telefont, hívom a rendőrséget, de azt mondja egy zsernyák, hogy momentán egy szabad kocsijuk sincs, de nyugi, amint lesz, jönnek, és már le is tette. Nekem meg a fejembe szaladt az adrenalin azonnal, úgy hogy ismét felhívtam a szervet.

Mondom neki, az előbb telefonáltam, hogy jöjjenek, de már nem kell sietniük. Ugyanis fogtam a puskámat, és lepuffantottam mind a négyet, helyszínelni meg tényleg ráérnek később is. No, le se tettem a kagylót, négy rendőrautó már ott is volt a házunk előtt, plusz a mentő. El is kapták a betörőket ízibe.

Az egyik rendőr, aki velem is hajlandó volt szóba elegyedni megjegyezte: - Mintha azt mondta volna, hogy lelőtte mind a négyet.

Mire én: - Maguk meg valami olyasmit mondtak, hogy nem tudnak küldeni senkit…

Re: Így kell rendőrt hívni!

(!, 2012.01.30 21:33)

http://en.wikipedia.org/wiki/Urban_legend

Wellness nem lesz?!

(Cséfai István Király u.17.(Poirot), 2011.12.15 12:17)

Tegnap a GVB. nyílt ülésén a műv.házban a bizottság a kivitelezőtől való békés elválás mellett döntött.
A jelenlévő mintegy 50-60 nagymarosi polgár- hallgatólagosan- az 5-6 felszólaló pedig verbálisan -jómagam is "sületlenségeimnek" hangot
adva- amellett szólt,hogy a grandiózus,hagymázas álmokkal -ezekért a kifejezésekért nem engem kell feljelenteni- egyszer és mindenkorra fel kell hagyni.
A VEZETŐ úgy tűnik,hogy az "álmáról" nem akar lemondani hanem a tervet külképviseletekhez akarja kiajánlani illetve más ingyenes lehetőségek igénybevételével kívánja meghirdetni.

Oké szíve joga,de van egy újabb "sületlenségem".
A szálloda épületét és a környező épületeket kivéve ebből a projektből
ott gyermek és ifjúsági szállót valamint egy részéből kulcsos házat kellene kialakítani.
Tavasszal-ősszel az ország minden részéről érkező osztálykirándulások résztvevőinek lehetne szállás lehetőség. Nyáron kispénzű nagyvárosi családoknak nyaralási lehetőség,pláne ha tényleg megvalósulna egy kis pancsoló a foci pálya helyén.
Azt is meglehetne vizsgálni,hogy a kormánynak van egy olyan elképzelése hogy az anyaországtól elszakított magyarlakta területein élő gyerekek az iskolai éveik alatt legalább egy alkalommal meglátogathassák az országot. Erről a szálláshelyről egy órán belül elérhető a főváros,Esztergom de másfél órán belül a Komáromi erőd is.
Lehet,hogy ehhez a programhoz pályázati úton pénzt is lehetne szerezni.
Persze a szállodát előbb olyan állapotba kellene hozni,hogy erre alkalmas legyen.
Ezt lehetne szerintem úgyis,hogy 10-15 év türelmi időre úgy átadni egy vállalkozónak a felújításért cserébe,hogy addig csak az iparűzési és idegenforgalmi adót kellene fizetnie.
A türelmi idő lejárta után pedig újra tárgyalni az esetleges megvételről vagy bérlésről. Természetesen a türelmi idő alatt a tulajdonos önkormányzat szigorúan és következetesen -nem úgy mint eddig- az
állagmegóvást ellenőrizné.

A fentiek tőlem származó "sületlenségek" mit ingyen és bérmentve felajánlok ócsárlásra, egészben vagy részbeni tovább gondolásra illetve egészben vagy részbeni elvetésre.

Re: Wellness nem lesz?!

(szegedi, 2011.12.15 14:39)

Jó fej vagy, igazad van! Jók az ötleteid. :)

Re: Wellness nem lesz?!

(Hozzászóló, 2011.12.15 15:15)

Ez mind szép és jó, de egy ifjúsági szálló a büdös életben nem fogja eltartani Nagymarost! Nem kell ipar, mert csúnya, nem kell egyéb műhely, mert büdös és zajos és nem kell 4 csillagos szálló, mert túl nagy, meg drága lesz. Elég egy meszelt áztató.... Oké! Ez és a nagy büdös semmi nem megoldás, lássuk már be!!! Döntsük már el emberek: MIBŐL AKAR MEGÉLNI NAGYMAROS????? Mert a marosiak nem fogják eltartani Nagymarost! És oké felőlem a fenti szállóból lehet ifjúsági szálló. Kérem, jelezze ha befektetőt is talált hozzá. Mert akinek van pénze felújítani és beruházni "csak" ilyen szinten is, az nem ebbe fog belevágni, mert ha megnézi a turisztikai tendenciákat, nem túl jövedelmező egy ilyen szálló....Felesleges kidobni való pénze pedig szerintem senkinek nincsen....

Re: Re: Wellness nem lesz?!

(Cséfai István Király u.17.(Poirot), 2011.12.15 15:33)

Mondtam nem kell elfogadni, lehet fikázni,de nekem úgy tűnik a 13 milliárdos beruházás egy baromi nagy sületlenség.
Azért mert van egy ötletem az még nem jelenti,hogy beruházót is nekem hozzá találnom. Erre van az apparátus!
A tegnapi ülésen is úgy tűnt ,hogy az ott jelen lévők sem nagyon díjazták ezt wellness cuccot. Mint pártoló Ön miért nem volt ott? Vagy miért nem szólalt meg jó erősen?

Re: Re: Wellness nem lesz?!

(Cséfai István Király u.17.(Poirot), 2012.01.07 09:07)

Mert a wellness eltartaná.
Nézzen csak át a túl odali vellnessre.

Re: Wellness nem lesz?!

(Hegyi Viking, 2011.12.15 18:00)

Tisztelt Cséfai Úr!

Mindenekelőtt fogadja nagyrabecsülésemet fáradhatatlan munkájáért! Az Ön felvetései mindig fontos kérdéseket feszegetnek, és le a kalappal, hogy nem hagyja annyiban a dolgokat!

Ha megenged egy apró észrevételt: epés megjegyzései ugyan szórakoztatóak, de néha elveti a "sulykot"... Mint pl. tegnap, amikor a "Polgi" értelmi képességeit vette elő. Ezzel nem jutunk előbbre, ilyesmire nincs szükség. Nekem meggyőződésem, hogy Ön is, én is, a "Polgi" is a legjobbat akarják városunknak. Ötleteljünk, ne harcoljunk... Vitázzunk kulturáltan!

Mondom ezt úgy, hogy az Ön elképzelései szerintem reálisabbak, mint a nagy álmok. Szerintem is több kisebb lépésből kell megoldani a fejlesztést: "meszelt medence", kis panzió, hasznosított szálloda, majd rendes strand, és infrastruktúra, hotel... stb. lassan, de biztosan, összefogással, ahogy a strandot is rendberaktuk nyáron.

Ne a messiást várjuk, hanem mi segítsünk magunkon.

Ötletem a Polgármester Úrnak (remélem olvassa még ezt a fórumot):
Egy ötletfalat ki lehetne helyezni a hivatal elé, ahol ezekre a kérdésekre az is odaírhatná javaslatait, aki nem internetezik. És lehetne egy olyan internetes fórum is, ami "mozgalom-független", mert így hogy csak a JOBBIK és a Kerekegylet oldalán lehet hozzászólni a dolgokhoz, sok vélemény kimarad. Többször próbáltam regisztrálni a nagymaros.hu oldalon, de nem sikerült. Jó lenne, ha ott is egy élő, pörgős fórum lenne, egy ötletgyár, ilyesmi.

Re: Re: Wellness nem lesz?!

(szegedi, 2011.12.15 18:32)

Kedves Hegyi Viking!
Az ötletfal nagyon jó gondolat! Valóban, sokan nem neteznekl, sokan úgy kerülik a Jobbik fórumát, mint ördög a tömjénfüstöt, tehát számukra ez a fal lenne a megoldás.
Jó példa volt tegnap Bogács: először 1-2 medence volt, most meg egy csomó van, az egész falu ebből él, mindenki kiadja a szobáit, a fodrászok, cukrászok, boltosok ragyogóan megélnek. És nincs gigaszálló, minden megmaradt élhető szinten. Az egész falu virul, láthatóan jól élnek a termálvízből! Tegyük ezt mi is! A diákszálló- szálloda is mehetne, sokkal több hasznot hozna, mint így :). Csak ne szálljunk el megint!

Re: Re: Wellness nem lesz?!

(Cséfai István Király u.17.(Poirot), 2011.12.15 19:05)

Tisztelt Hegyi Viking!
Tökéletesen igaza van egy picit eldurrant az agyam attól,hogy valaki kétségbe meri vonni bármely ember jogát a politizáláshoz vagyis a közéletről alkotott véleményének kimondásához akkor meg főleg ha ezt
egy polgármester teszi. Az önkormányzat honlapján már én is megpróbáltam regisztrálni ,de lehetetlen. Két alkalommal ezt a hivatalnál is jeleztem ,de ennek sem volt semmi foganatja.
Már több alkalommal szóban és írásban is jeleztem az illetékesek felé,hogy a tájékoztatás a város ügyeiről a zéró felé közelit.
A november 28.-i testületi ülés jkv.-e még mindig nem olvasható a honlapon ,tv. felvétel pedig valószínűleg csak jövőre kerül lejátszásra.
Amikor ezt szóvá tettem akkor az volt a válasz,hogy örüljünk mert ez is csak szívességből látható. Egy városnak ahol van kábel tv. már meg kellett volna teremteni annak a lehetőségét ,hogy egyenes adásba adják az ülések nyílt részét,főleg akkor amikor a testületi ülés helyszínét két ajtó választja el a sugárzást biztosító technikai helységtől.
Bizony jó lenne egy olyan üzenőfal amiről Ön is szólt és ami már létezik pl.Visegrád városában. És ahol a polgármester mindent lehet írni csak az emberek személyiségi jogait nem lehet sérteni, ez alól -és most az Ö szavait idézem- csak".... a polgármester kivétel hiszen okos polgármester nincs...".

Re: Re: Wellness nem lesz?!

(Cséfai István Király u.17.(Poirot), 2012.01.07 09:10)

A Nagymaros hu egy Potemkin lehetőség.
Parasztvakítás,hogy van ilyenünk ,de használni azt nem lehet.

Re: Re: Re: Wellness nem lesz?!

(honlap?, 2012.01.09 15:21)

Ezt kifejtené kérem. Nem értem, mi a gondja vele....


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47

Következő »