Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nagymarosról várjuk a véleményeket, észrevételeket, javaslatokat

2010.12.21

Kedves Nagymarosiak!

 

Ezen az oldalon várjuk a Nagymarosi Önkormányzattal és Nagymarossal kapcsolatos pozitív és negatív észrevételeket.

 

Kérjük írjátok meg mit gondoltok városunkról és annak vezetéséről.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Wellness nem lesz?!

(Cséfai István Király u.17.(Poirot), 2012.01.12 14:11)

Hírlevelet én is kapok,csak az Önkormányzat oldalon a "Belépés" cím alatti regisztrációmat nem sikerült eddig használni.de mint mára kiderült ez az én
hibámból történt.
Tehát itt kérek még egyszer mindenkitől elnézést és bocsánatot a POTEMKIN kifejezésért én a saját hibámból nem tudtam használni eddig a lehetőséget. Ismételten BOCS!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tényleg ez a világ legnagyobb gondja?

(Cséfai István Király u.17.(Poirot), 2012.01.10 16:48)

Egy kicsit más, vitaindítónak esetleg.
Most hallottam a hírekben,hogy Brüsszel a tárgyalások megindításához
előfeltételül szabta,hogy a gyurcsány elleni pert be kell szüntetni illetve a másik feltétel,hogy a homoszexuálisok egymás közötti házasságát az állam hivatalosan is ismerje el. Országgyűlési képviselőnk Harrach Péter úr a híre reagálva úgy nyilatkozott nem gondolja ,hogy Európa boldogabb felének végképp elment a józan esze.

Szerintem a képviselő úrnak nincs igaza,mert ha az az ár a Haza boldogulására,hogy az öszödi "igazmondó" fusson az igazságszolgáltatás elöl,és hogy azt láthassuk amint nagymarosi római katolikus templomban a Tisztelendő felszólítására két bajszos és szakállas férfiember "hitvesi" csókot vált,akkor részemről a fáklyás menet. Sőt ha a hitel egy része vissza nem fizetendő akkor az öszödinek az összes kis hazánkban fellelhető medáliát is tüzzék a mellére ,de jó erősen.
Természetesen a saját véleményemet humornak szántam és Harrach
úrral értek egyet.
Ha a hírekben megfogalmazottakat Brüsszel komolyan gondolja akkor
ez év december 21.-én a Világ valóban megérett arra ,hogy vége legyen!

Kérem akinek van véleménye és le is meri írni az tegye meg!

Kérdés????????????????????????,,

(Cséfai István Király u.17.(Poirot), 2012.01.10 08:30)

Decemberben a polgármesteri hivatal teleszórta a Király utca összes házát,hogy az összegyűjtött leveleket -nem az önkormányzattól kapott hanem a saját pénzükön vásárolt- zsákokban a közterületről összegyűjtött
leveleket ne a vasúti híd alá hanem a házuk alá rakják ki és onnan szállítják el.
December közepe óta rohad a levél zsákokban a Király utca 10.,12.,14.,17. és 21.számú házak előtt.
A Király utca 15.számú ház előtt nincs zsák,igaz ott a levél sincs összeszedve,de arra a területre nem vonatkozik az önkormányzat rendelete mert az önkormányzati tulajdon ott lehet mocsok szutyok és rendetlenség. A zsákokban lévő leveleknek a nyuszit is meg kell várni?
Ennyit a szavahihetőségről ,lehet fontolgatni a jogi lépéseket.

Re: Kérdés????????????????????????,,

(Cséfai István Király u.17.(Poirot), 2012.01.10 12:56)

Köszönöm!
Ma 09.00 és 12.00 óra közötti időben az említett zsákok eltüntek a Király utca felső részének házai elöl.
Akárki is intézkedett Köszönöm!

..persely..

(Cséfai István Király u.17.(Poirot), 2012.01.06 16:41)

Nagymaroson a közbiztonság oly annyira nem hagy semmi kívánnivalót maga után ,hogy fényes nappal büntetlenül három "rászoruló" a róm. kat.
templom három perselyét.
A múlt héten három csatorna fedelet loptak Nagymaros közútjairól.
Az előző még csak-csak a Teremtő valószínűleg "jutalmazza" a cselekedetet.
De a csatorna fedők ellopása eredményezhet halálesetet is,ha egy jármű nagyobb sebességgel belehajt a kb. 70cm átmérőjű fedetlen csatornanyílásba. Ezek az "emberek?" erre nem gondolnak.

Re: ..persely..

(Gigi, 2012.01.06 16:51)

Én úgy tudom, hogy nappal a templom belső ajtaja zárva van. Hogyan jutottak a perselyhez? Vagy feltörték az ajtót is?
Felháborító!

Re: Re: ..persely..

(Cséfai István Király u.17.(Poirot), 2012.01.07 08:47)

Nem tudom pontosan ,hogyan történt de az ajtót nem kellett feltörniük mivel a cselekedetük időpontjában három hölgy ült a padsorokban akik később -kb.egy óra múlva- mondták el a történteket az idősek napközijében,így derült fény a dologra.

".....álom...."

(Cséfai István Király u.17.(Poirot), 2012.01.04 08:37)

A csillag utcai járda rendbehozatala nem szerepel a "vezető álmai" között mint ahogy sok más sem. A Király utcai lakosok postaládájába december elején szórólapokat tettek amelyben arról értesítették a T.lakosságot ,hogy a közterületről összegyűjtött leveleket az önkormányzat elszállíttatja csak ne a vasúti hídnál lévő tiltó tábla alá hanem a házak elé rakják ki.
A szó fogadó lakosok ezt így is tették és azok kb. december 15-e óta ott is rohadnak. (Így volt szép a karácsony és a szilveszter is.) Ezen ígéret is csak rizsa volt az álmok között valószínűleg nem szerepelt.
Itt a " vezető" - ha valakik az érdekszférájába tartoznak,szívességi alapon- és engedély nélkül építkeznek akkor porig alázkodva ecseteli
az engedély megadásához ,hogy milyen szépet építettek.
Ha pedig arról van szó,hogy önkormányzati területen hatályos? építési engedély alapján ez a csókos szervezet kerítést épít akkor pedig neki ront a testületnek ,hogy képzelik ,hogy szerzett jogot akarnak elvenni.
Hát úgy hogy ha valaki a közösség területét a saját céljaira elkeríti akkor azt ha engedéllyel is teszi az a közösség részéről megtámadható és a testület részéről megváltoztatható.

A Csillag utca méltó a nevéhez

(Gigi, 2012.01.03 23:21)

tudniillik sötétedés után már csak a csillagok világítanak. Szörnyű a járda állapota és gyalogosan igen veszélyes sötétben ott közlekedni.

thermal

(szegedi, 2011.12.21 13:34)

Láttátok? A termál fürdő táblájára valaki kilógatott egy gyerek fürdőkádat.Marha jó! Gratulálok neki, bárki volt is!

Re: thermal

(Cséfai István Király u.17.(Poirot), 2011.12.21 15:08)

Így múlik el egy grandiózus "sületlenség" dicsősége.
De ne csüggedjetek etársak ,mert a kinai etársak már alig várják etársak, hogy bekapcsolódhassanak a "sületlenségi" PROJEKTBE és megvalósíthassák többek "álmát".
Ahhoz még egy picinyt szunnyadni kő úgy tűnik hiszen onnan alulról még egy lavor vizünk sincs két év múltával.

...mákony...

(Cséfai István Király u.17.(Poirot), 2011.12.13 13:40)

"Lelki tartalékok,békés ünnepek" címmel jelent meg cikk városunk lapjának decemberi számában.
Azt hittem rosszul látok a kerek egyletesek kaptak az arcukra rendesen városunk "főideológusától" aki tudomásukra hozta ,hogy "Egyébként más településeken is civil szervezetek működtetnek hasonló piacokat a polgármesteri hivatallal és másokkal együttműködve,de attól még hogy a saját területükön jó munkát végeznek,nem kerülnek szerepzavarba,és nem képzelik,hogy a politikusok és a hivatalnokok szerepét is nekik kell átvenniük,amikor úgy hozza a kedvük."

Azt hittem rosszul látok vagy nekem gurult el a gyógyszerem vagy annak aki ilyet nyilatkozik (ez is mehet a feljelentésbe).
Tehát a kerekesek olyan dologba ütötték az orrukat amihez az interjú alany szerint semmi közük.
Hát nem tudom a hivatalnokokkal kapcsolatos kitételt még csak-csak
értem ugyi mivel ahhoz köll polc-amiről nagyot lehet esni- köll még hivatal és bizonyos fajta iskolai végzettség képzettség.
No de ugye a politikusokra vonatkozó kitétel az már a pirula elgurulásos eset. Akinek a közélettel kapcsolatban véleménye van és azt ki is mondja az már politizál. A vélemény kimondásához nincs szükség a fentebb felsorolt követelmények közül egyikre sem.
A retro idők reméljük nem jönnek vissza,hiába ácsingózik erre bárki.

Ugyanezen cikkből kiderül továbbá a nyilatkozó szájából,hogy a termál projekt kapcsán "... az én polgármesterségem előtti időszakban ,az akkori polgármester és testület több befektetőt küldött el különféle kifogásokkal, míg az országban sok helyen például Cserkeszőllőn
ekkor létesültek vagy kaptak új, minőségi,négy csillagos formát a fürdők és szállodák. Mi most újabb,nagy összegű, 4-5 milliárdos pályázati kiírásra várunk,közben már Sulyok Zoltán úrékkal lefutottunk olyan köröket, mint például a tervtanács,az építési hatóság,vagy a környezetvédelmi hatóság engedélyének megszerzése.(utóbbinál első körben elutasították a kérelmet, újabb határozatuk tartalma már ezzel ellentétes lett, a korábban eljáró munkatársukat elbocsájtották."

A fenti idézetből számomra az tűnik ki,hogy a holnapi GVB. (dec.14. Műv.Ház) ülésre való tekintettel kezdetét vette a megpuhítás:

-Lám-lám az előd polgi és testület sem tudott termált csinálni
hisz több befektetőt is elküldött különféle kifogásokkal.(nem
termált ŐK SEM!!!)

-Hová apadt le a júniusi 13 milliárdos beruházás ha már csak
4-5 milliárdra várnak?(Mi nem épül fel?)

Azt is érzem a cikkből,hogy aki a kiváló tervnek ellenáll az az állásából jól ki lesz rúgva,mint az a környezetvédelmi munkatárs aki első körben elutasította az engedélyt. (Különben mi értelme lett volna eme tény közlésének a cikkben.) De jó,hogy én csak egy nyugger vagyok.

Egy szónak is száz a vége véleményem szerint a termál beruházásnak két fő akadályozója van a beruházó és a város vezető.
Tavaly ősszel a beruházásra egy banktól rendelkezésre állt az összeg.
A beruházó -a nagyobb nyereség elérése érdekében- ezt visszautasította és halasztást kért a Széchenyi pályázaton történő induláshoz,a legkisebb biztosíték felmutatása nélkül ,hogy ott eséllyel indulna.

A város vezető -az alig felállt testületet győzködve- kiharcolta a szerződés módosítását. (A testület kényszer helyzetbe volt mivel ha megtagadja a szerződés módosítását akkor azóta is attól harsogna minden ,hogy romlásba taszították a várost.)

Véleményem szerint is kell termál -ha nem ilyen grandiózus kivitelezésű is- de nem a jelenlegi kivitelezővel aki két év alatt még egy postai feladóvevény bemutatására sem volt képes.

Ebadó

(Kuvaszos, 2011.12.05 10:09)

Lesz é ebadó piciny falucskánkban, avagy senem?
Magyar ebre is lesz? Mennyi lesz az összege?

Re: Ebadó

(Narancspanni, 2011.12.05 11:49)

Úgy tudom, hogy a magyar fajtákra nem kell ebadót fizetni! Tehát puli, pumi, mudi, komondor, kuvasz, magyar agár, erdélyi kopó, rövid szőrű magyar vizsla és drótszőrű magyar vizsla után nem lesz ebadó!

Re: Re: Ebadó

(szegedi, 2011.12.06 11:14)

És az ivartalanított kutyák, valamint a mikrochipesek is mentesek... úgy hallottam.

....májas hurka,véres hurka....

(Cséfai István Király u.17.(Poirot), 2011.12.04 08:55)

Véletlen? Lehet kommentálni,lehet szidalmazni én csak egy tényszerű felsorolást teszek:

--2011.november 25.-én elektronikus levélben kérdést tettem fel a Jegyző Úrnak,hogy a motorcsónak egyesület az elmúlt öt évben mennyi ipar űzési adót fizetett ,arra tekintettel,hogy a honlapján négy számlaadási és Áfa.befizetési kötelezettséggel terhelt szolgáltatást hirdet (hajószer víz,kikötés,tárolás,tankolási lehetőség).

-december 03.-án egy szomszédom azzal keresett meg,hogy a jövő héten az egyesület disznóvágást rendez -ha jól értettem akkor
tradicionálisat- amelyre vendégeket is szoktak hívni,és most engem meghív ahol jót eszünk-iszunk. Az invitálást megköszöntem és nem
fogadtam el.

A fentieket csak azért írtam,hogy nyugodtan tudjanak szidalmazni
akiknek ez megnyugvást jelent.

Azért a feltett kérdésre a Jegyző Úrtól továbbra is várom a választ,természetesen türelemmel kivárva a harminc napos határidőt.

Továbbá a közmeghallgatáson feltett "költői kérdésem" is megválaszolásra vár és aki tudja a választ annak azt megköszönném:
-a Nagymarosi Motorcsónak Sport Egyesület nevében mit jelent a sport szó milyen tevékenységet végeznek ennek szellemében?

Amennyiben kedves szomszédom meghívása minden hátsó szándéktól mentes és az "összeesküvés elmélet" csak elborult elmém szüleménye bocsánatát kérem.

Az mz/x és a többi nevét felsorolni nem tudom bloggolók pedig nyugodtan alázzanak le. Kedves egészségükre!

Re: ....májas hurka,véres hurka....

(Gigi, 2011.12.04 09:49)

Kedves István!
Van egy mondás: "Nem az számít, hogy mit mondanak, hanem hogy KI mondja." Szóval ne törődjön mz/x fajtákkal.
Köszönjük kitartó munkáját!

Katolikus ovoda!(?)

(Cséfai István Király u.17.(Poirot), 2011.11.25 14:13)

Tegnap részt vettem a Gazdasági és Városfejlesztési Bizottság nyílt és nem titkos ülésén,annak ellenére ,hogy azt nem hirdették meg sehol.
Az ülésen napirendi pontként szerepelt a bizottság elvi hozzájárulása egy katolikus óvoda létesítéséhez. Az óvoda egy önkormányzati óvodai épület átadásával a Katolikus Egyház fenntartásában üzemelne.
Még semmi konkrétumról sem esett szó ,de többféle aggály során a szegregáció is szóba került.
No itt van a "süketelés" az oktatáspolitikával kapcsolatban.
Ebben az esetben erről szó sem lehet aki erről beszél az csak a feszültséget növeli.
Ez a katolikus óvoda többletszolgáltatást nyújt(hittanoktatás) az arra igényt tartó szülőknek. A többlet szolgáltatás többe is kerül pont.
Tehát a felvétel szempontjából -durván hangzik- a fizető képes kereslet szab határt természetesen a férőhely számon kívül.
Tehát itt szegregációról beszélni-hogy "klasszikust"idézzek- baromság.
Lesz olyan cigány,roma-ahogy tetszik- gyerek akinek a szülője igényli és lesz rá pénze ,hogy ide járjon,és lesz olyan akinek nem lesz pénze és nem tudja ide íratni a gyerekét.
Ez ugyanígy történik a magyar gyermek esetében is.
Sajnos már csak ilyen anyagias szemléletű a világ még ily nemes ügy esetében is.

Re: Katolikus ovoda!(?)

(Gigi, 2011.11.25 17:57)

És az óvónők ugyanazok maradnának???

Re: Re: Katolikus ovoda!(?)

(Cséfai István Király u.17.(Poirot), 2011.11.25 19:32)

Nem hiszem a teljes állomány katolikus szellemiségű lesz véleményem szerint.
A legtutibb az óvónőképző főiskolát végzett nővérek alkalmazása lenne.
És a dadusoknál szintén a katolikus szellemiség alap követelmény kell,hogy legyen.
Ugyanis másképp nem lehetne katolikus óvoda.


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47

Következő »