Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nagymarosról várjuk a véleményeket, észrevételeket, javaslatokat

2010.12.21

Kedves Nagymarosiak!

 

Ezen az oldalon várjuk a Nagymarosi Önkormányzattal és Nagymarossal kapcsolatos pozitív és negatív észrevételeket.

 

Kérjük írjátok meg mit gondoltok városunkról és annak vezetéséről.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Re: thermal

(Cséfai István Király u.17.(Poirot), 2011.12.21 15:08)

Így múlik el egy grandiózus "sületlenség" dicsősége.
De ne csüggedjetek etársak ,mert a kinai etársak már alig várják etársak, hogy bekapcsolódhassanak a "sületlenségi" PROJEKTBE és megvalósíthassák többek "álmát".
Ahhoz még egy picinyt szunnyadni kő úgy tűnik hiszen onnan alulról még egy lavor vizünk sincs két év múltával.

...mákony...

(Cséfai István Király u.17.(Poirot), 2011.12.13 13:40)

"Lelki tartalékok,békés ünnepek" címmel jelent meg cikk városunk lapjának decemberi számában.
Azt hittem rosszul látok a kerek egyletesek kaptak az arcukra rendesen városunk "főideológusától" aki tudomásukra hozta ,hogy "Egyébként más településeken is civil szervezetek működtetnek hasonló piacokat a polgármesteri hivatallal és másokkal együttműködve,de attól még hogy a saját területükön jó munkát végeznek,nem kerülnek szerepzavarba,és nem képzelik,hogy a politikusok és a hivatalnokok szerepét is nekik kell átvenniük,amikor úgy hozza a kedvük."

Azt hittem rosszul látok vagy nekem gurult el a gyógyszerem vagy annak aki ilyet nyilatkozik (ez is mehet a feljelentésbe).
Tehát a kerekesek olyan dologba ütötték az orrukat amihez az interjú alany szerint semmi közük.
Hát nem tudom a hivatalnokokkal kapcsolatos kitételt még csak-csak
értem ugyi mivel ahhoz köll polc-amiről nagyot lehet esni- köll még hivatal és bizonyos fajta iskolai végzettség képzettség.
No de ugye a politikusokra vonatkozó kitétel az már a pirula elgurulásos eset. Akinek a közélettel kapcsolatban véleménye van és azt ki is mondja az már politizál. A vélemény kimondásához nincs szükség a fentebb felsorolt követelmények közül egyikre sem.
A retro idők reméljük nem jönnek vissza,hiába ácsingózik erre bárki.

Ugyanezen cikkből kiderül továbbá a nyilatkozó szájából,hogy a termál projekt kapcsán "... az én polgármesterségem előtti időszakban ,az akkori polgármester és testület több befektetőt küldött el különféle kifogásokkal, míg az országban sok helyen például Cserkeszőllőn
ekkor létesültek vagy kaptak új, minőségi,négy csillagos formát a fürdők és szállodák. Mi most újabb,nagy összegű, 4-5 milliárdos pályázati kiírásra várunk,közben már Sulyok Zoltán úrékkal lefutottunk olyan köröket, mint például a tervtanács,az építési hatóság,vagy a környezetvédelmi hatóság engedélyének megszerzése.(utóbbinál első körben elutasították a kérelmet, újabb határozatuk tartalma már ezzel ellentétes lett, a korábban eljáró munkatársukat elbocsájtották."

A fenti idézetből számomra az tűnik ki,hogy a holnapi GVB. (dec.14. Műv.Ház) ülésre való tekintettel kezdetét vette a megpuhítás:

-Lám-lám az előd polgi és testület sem tudott termált csinálni
hisz több befektetőt is elküldött különféle kifogásokkal.(nem
termált ŐK SEM!!!)

-Hová apadt le a júniusi 13 milliárdos beruházás ha már csak
4-5 milliárdra várnak?(Mi nem épül fel?)

Azt is érzem a cikkből,hogy aki a kiváló tervnek ellenáll az az állásából jól ki lesz rúgva,mint az a környezetvédelmi munkatárs aki első körben elutasította az engedélyt. (Különben mi értelme lett volna eme tény közlésének a cikkben.) De jó,hogy én csak egy nyugger vagyok.

Egy szónak is száz a vége véleményem szerint a termál beruházásnak két fő akadályozója van a beruházó és a város vezető.
Tavaly ősszel a beruházásra egy banktól rendelkezésre állt az összeg.
A beruházó -a nagyobb nyereség elérése érdekében- ezt visszautasította és halasztást kért a Széchenyi pályázaton történő induláshoz,a legkisebb biztosíték felmutatása nélkül ,hogy ott eséllyel indulna.

A város vezető -az alig felállt testületet győzködve- kiharcolta a szerződés módosítását. (A testület kényszer helyzetbe volt mivel ha megtagadja a szerződés módosítását akkor azóta is attól harsogna minden ,hogy romlásba taszították a várost.)

Véleményem szerint is kell termál -ha nem ilyen grandiózus kivitelezésű is- de nem a jelenlegi kivitelezővel aki két év alatt még egy postai feladóvevény bemutatására sem volt képes.

Ebadó

(Kuvaszos, 2011.12.05 10:09)

Lesz é ebadó piciny falucskánkban, avagy senem?
Magyar ebre is lesz? Mennyi lesz az összege?

Re: Ebadó

(Narancspanni, 2011.12.05 11:49)

Úgy tudom, hogy a magyar fajtákra nem kell ebadót fizetni! Tehát puli, pumi, mudi, komondor, kuvasz, magyar agár, erdélyi kopó, rövid szőrű magyar vizsla és drótszőrű magyar vizsla után nem lesz ebadó!

Re: Re: Ebadó

(szegedi, 2011.12.06 11:14)

És az ivartalanított kutyák, valamint a mikrochipesek is mentesek... úgy hallottam.

....májas hurka,véres hurka....

(Cséfai István Király u.17.(Poirot), 2011.12.04 08:55)

Véletlen? Lehet kommentálni,lehet szidalmazni én csak egy tényszerű felsorolást teszek:

--2011.november 25.-én elektronikus levélben kérdést tettem fel a Jegyző Úrnak,hogy a motorcsónak egyesület az elmúlt öt évben mennyi ipar űzési adót fizetett ,arra tekintettel,hogy a honlapján négy számlaadási és Áfa.befizetési kötelezettséggel terhelt szolgáltatást hirdet (hajószer víz,kikötés,tárolás,tankolási lehetőség).

-december 03.-án egy szomszédom azzal keresett meg,hogy a jövő héten az egyesület disznóvágást rendez -ha jól értettem akkor
tradicionálisat- amelyre vendégeket is szoktak hívni,és most engem meghív ahol jót eszünk-iszunk. Az invitálást megköszöntem és nem
fogadtam el.

A fentieket csak azért írtam,hogy nyugodtan tudjanak szidalmazni
akiknek ez megnyugvást jelent.

Azért a feltett kérdésre a Jegyző Úrtól továbbra is várom a választ,természetesen türelemmel kivárva a harminc napos határidőt.

Továbbá a közmeghallgatáson feltett "költői kérdésem" is megválaszolásra vár és aki tudja a választ annak azt megköszönném:
-a Nagymarosi Motorcsónak Sport Egyesület nevében mit jelent a sport szó milyen tevékenységet végeznek ennek szellemében?

Amennyiben kedves szomszédom meghívása minden hátsó szándéktól mentes és az "összeesküvés elmélet" csak elborult elmém szüleménye bocsánatát kérem.

Az mz/x és a többi nevét felsorolni nem tudom bloggolók pedig nyugodtan alázzanak le. Kedves egészségükre!

Re: ....májas hurka,véres hurka....

(Gigi, 2011.12.04 09:49)

Kedves István!
Van egy mondás: "Nem az számít, hogy mit mondanak, hanem hogy KI mondja." Szóval ne törődjön mz/x fajtákkal.
Köszönjük kitartó munkáját!

Katolikus ovoda!(?)

(Cséfai István Király u.17.(Poirot), 2011.11.25 14:13)

Tegnap részt vettem a Gazdasági és Városfejlesztési Bizottság nyílt és nem titkos ülésén,annak ellenére ,hogy azt nem hirdették meg sehol.
Az ülésen napirendi pontként szerepelt a bizottság elvi hozzájárulása egy katolikus óvoda létesítéséhez. Az óvoda egy önkormányzati óvodai épület átadásával a Katolikus Egyház fenntartásában üzemelne.
Még semmi konkrétumról sem esett szó ,de többféle aggály során a szegregáció is szóba került.
No itt van a "süketelés" az oktatáspolitikával kapcsolatban.
Ebben az esetben erről szó sem lehet aki erről beszél az csak a feszültséget növeli.
Ez a katolikus óvoda többletszolgáltatást nyújt(hittanoktatás) az arra igényt tartó szülőknek. A többlet szolgáltatás többe is kerül pont.
Tehát a felvétel szempontjából -durván hangzik- a fizető képes kereslet szab határt természetesen a férőhely számon kívül.
Tehát itt szegregációról beszélni-hogy "klasszikust"idézzek- baromság.
Lesz olyan cigány,roma-ahogy tetszik- gyerek akinek a szülője igényli és lesz rá pénze ,hogy ide járjon,és lesz olyan akinek nem lesz pénze és nem tudja ide íratni a gyerekét.
Ez ugyanígy történik a magyar gyermek esetében is.
Sajnos már csak ilyen anyagias szemléletű a világ még ily nemes ügy esetében is.

Re: Katolikus ovoda!(?)

(Gigi, 2011.11.25 17:57)

És az óvónők ugyanazok maradnának???

Re: Re: Katolikus ovoda!(?)

(Cséfai István Király u.17.(Poirot), 2011.11.25 19:32)

Nem hiszem a teljes állomány katolikus szellemiségű lesz véleményem szerint.
A legtutibb az óvónőképző főiskolát végzett nővérek alkalmazása lenne.
És a dadusoknál szintén a katolikus szellemiség alap követelmény kell,hogy legyen.
Ugyanis másképp nem lehetne katolikus óvoda.

Re: Re: Re: Katolikus ovoda!(?)

(Anyuka, 2011.11.26 23:24)

Szerintem is túljelentkezés lesz! Én biztosan oda vinném a gyermekeimet, ha ilyen lehetőség adódna!

óvoda

(Szimon Attiláné, 2011.11.25 19:44)

Az én váci unokám evangélikus óvodába járt, egy fillérrel sem került többe, mint a " sima" ovi. Felekezeti hovatartozás nélkül bárki járhat oda, csak ott pl. megköszönik Istennek az ebédet, feszület van a falon, stb.MIndenkinek ajánlom az ilyen ovit!

Re: óvoda

(Cséfai István Király u.17.(Poirot), 2011.11.26 07:46)

Akkor szerintem teljesen felesleges a jegyző Úr aggodalmának-aminek a GVB ülésen hangot adott- azon része.hogy nem lesz elég jelentkező a katolikus oviba.
Valószínűleg az az aggodalma fog igazolódni ,hogy itt túljelentkezés lesz és az önkormányzatiban pedig pangás lesz.

Kerényi Lajos atya írása

(szegedi, 2011.11.23 18:14)

Nézzétek csak, mit találtam böngészés közben: Lajos atya írását a katolikus ifjúsági találkozók kezdetéről. Helyettesíthetnénk az ifj. találkozó szót keresztállítással, és máris aktuális lenne.

Csodálatosak voltak ott Kismaroson ezek az összejövetelek. Az első években még befértünk a templomba. Kívül mindig voltak gyanús, szimatoló idegenek. Ott nem nagyon szóltak, annál inkább püspökeinknek. Kaptuk is a figyelmeztetéseket, hogy hagyjuk abba, ne tegyük ki veszélynek az egyházat és a megengedett lehetőséget. (Mi pont az Egyház életét éltük, és Jézusra hallgattunk.) Ezen "atyai" intéseket tudomásul vettük, és csináltuk tovább a nagyszerű találkozókat, mint az őskeresztények, mert inkább engedelmeskedünk az Istennek, mint a gyáváknak.

testületi ülés 10.24.

(Cséfai István Király u.17.(Poirot), 2011.10.25 08:37)

Polgármester Úr (polgi)!

A tegnapi testületi ülésen az előadása talpig gerinces volt mármint a földtől
a talpáig. Úgy sértegetni amikor nem lehetséges reagálnom,szép volt polgi és bátor.
Annyi vér nincs a pucájában,hogy szemtől-szembe az arcomba mondja "sületlenségeit"?

Az ,hogy a közterület zöld hulladékát én komposztáljam na az a baromság az meg ,hogy az udvaromon tároljam az még nagyobb baromság. És hiába "veri a tam-tamot" akkor sem fogom a közterületi hulladékot az udvaromon elégetni.
Örüljön,hogy vannak olyan polgárok akik a saját gépeikkel,a saját energiájukkal,a saját maguk fizette zsákok felhasználásával tisztán tartják a maguk előtti területet ami a Király utca esetében nem egy 20 centis csíkot hanem több helyen 40-50 négyzetméteres területet jelent.

Az sem ártana ha emlékezne október 24.-én,hogy mit beszélt szeptember 27.-én amikor is azt mondta,hogy szeptember 22.-én az önkormányzat dolgozói hivatali munkaidőn kívül társadalmi munkában takarították a szálloda udvarát, tegnap viszont már azt mondta,hogy
csúsztatásukat töltötték eme foglalatossággal ,na ez a csúsztatás hadd ne mondjam ,de mondom hazugság.

Jellemzően a tegnapi testületi ülésen is szét akarta keni a guanót csak Murányi Úr elmondta,hogy nem neki szólt szombaton a villanyszerelő,hogy nem tudja megjavítani a szobor világítását mert Ő akkor biztosan értesítette volna Szimon képviselő Urat.
Jól szétkente szocreál stílusban,hogy elnézést kér a JOBBIK-tól, amiért a TESTÜLET nem értesítette a képviselő urat a javítás elmaradásáról.
De hát mást nem is lehet várni egy "független" polgitól.

A főtéren felállított kordonnal való pojácáskodása pedig közröhej amit egyes képviselő már alig bírt visszatartani az ülésen.

A főtér ezen (Országzászló alatti) része alatt több tíz négyzetméter nagyságú ciszterna található,amelynek műszaki állapota nem ismert.
Honnan Önben ez a halált megvető bátorság,hogy ezt a veszély a tér közepén elhelyezett négy bójával azok 30 cm széles talapzatával és műanyag szalaggal próbálja levédeni.
Ha valóban életveszély van akkor azt szakvéleménnyel kéne alátámasztani és az egész ciszterna feletti részt kéne levédeni,ha pedig nincs akkor csak a JOBBIK által bejelentett rendezvények előtt egy két nappal kéne lezáratni.

Re: testületi ülés 10.24.

(Polgi, 2011.10.25 10:43)

Gusztustalan amit csinál! Sajnálom magát! Csúsztat, hazudozik, félremagyaráz, és becsületet sért! Jogi lépéseket fontolgatok!

Re: Re: testületi ülés 10.24.

(Cséfai István Király u.17.(Poirot), 2011.10.25 11:37)

Tegye meg!!!!!!!!!!!!!!!!4

Re: Re: Re: testületi ülés 10.24.

(xyz, 2011.10.27 15:38)

Tisztelt Cs.. I.., Miért Nem ott lázít ahonnan jött? Itt nincs szükség erre a stílusra. Hány évenát adózott NAGYMAROSON????

Re: Re: Re: Re: testületi ülés 10.24.

(mz/x, 2011.10.27 16:08)

:) Azért ezzel az "adózott"- tal vitatkoznék!

Re: Re: Re: Re: Re: testületi ülés 10.24.

(xzy, 2011.10.27 21:39)

Az adó bekerül az államkasszába. Nem az egyik zsebből rakják a másikba. Kíváncsi lennék, hogy az itt fórumozók közül ki rak be a kasszába.... Amúgy, aki például a fodrásznál, virágboltban, etc, etc, nem kér számlát, az szintén törvénytelenséget követ el, de gondolom ezt itt nem kell magyarázni.


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48

Következő »