Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nagymarosról várjuk a véleményeket, észrevételeket, javaslatokat

2010.12.21

Kedves Nagymarosiak!

 

Ezen az oldalon várjuk a Nagymarosi Önkormányzattal és Nagymarossal kapcsolatos pozitív és negatív észrevételeket.

 

Kérjük írjátok meg mit gondoltok városunkról és annak vezetéséről.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Re: Elvásik a verescsillag már végre egyszer? Maroson restaurálták

(szemüveges, 2011.11.18 11:09)

Azt a bizonyos kitüntetést nem a város adta a kitüntetettnek, hanem az OPSZ, vagyis az Országos Polgárőr Szövetség. Ez áll az újságban.

Re: Elvásik a verescsillag már végre egyszer? Maroson restaurálták

(Cséfai István Király u.17.(Poirot), 2011.11.18 11:43)

Ha arra az emberre gondolt akit az Országos Polgárőr Szövetség tüntetett
ki -ha ezt a munkásőr előélete nem indokolja,mivel ebből az időből nem ismerem- az Ő kitüntetésének kritika tárgyává tétele az Ön részéről gyalázatos. Én amióta nyolc éve itt élek azt látom,hogy az összes önkormányzat által szervezett rendezvényen mindig ott van -egyes vízi polgárőrökkel ellentétben akiket még a vízen sem látok polgárőr jelzéssel ellátott csónakban evickélni- hóban,szélben fagyban. Az árvizekkor az önkormányzat által elrendelt terelések miatt egy-két hülye bunkó alpári kiszólásait nagy türelemmel ,udvarias módon kezeli. Tehát véleményem szerint a kitüntetését kiérdemelte és csak hálával tartozik neki a város közössége ,hogy mindezt a mai napig nagy szorgalommal és becsülettel teszi.
Nem egy alkalommal kért ,hogy (bűnüldözési gyakorlatomra tekintettel) vegyek részt a szervezet munkájába,de én pont az ilyen "jó" indulatú emberek miatt ezt minden alkalommal elhárítottam.
Tehát csak azt tudom mondani TRIEB ANTAL (Tóni) köszönöm szépen a munkád és sokáig büszkén egészséggel viseld a kitüntetésed,még egyszer gratulálok hozzá. Ha pedig nem a Trieb Tónira gondolt bejegyzésével akkor a fentieket tekintse tárgytalannak.

Re: Re: Elvásik a verescsillag már végre egyszer? Maroson restaurálták

(vALAKI, 2011.11.18 23:21)

Megkövetem a kitüntetett Trib, mivel nem rá gondoltam,mikor ezt hallottam..Ő tényleg egy becsületes,jóindulatú ember akit a mult rendszer becsapott.Elnézést kérek a bejegyzésemért.

Re: Re: Re: Elvásik a verescsillag már végre egyszer? Maroson restaurálták

(Cséfai István Király u.17.(Poirot), 2011.11.19 07:30)

OK!

George Orwell 1984. Közmeghallgatás 2011.(retro)

(Cséfai István Király u.17.(Poirot), 2011.11.12 10:43)

Az a boldog ember akinek nincs kábel tévéje és nem vett részt a közmeghallgatáson. Az ilyen ember a "Nagymaros" újságból tájékozódva joggal hiheti,hogy a környék legvirágzóbb városában él.

Az említett újságban "Közmeghallgatás sok kérdéssel" címmel cikk jelent meg az ominózus eseményről 251 sorban (..sok kérdéssel..) egyetlen kérdőjel nélkül.
A 251 sor 195 sora a beszámoló (Közmeghallgatás?) ömlengéseit és a köszönetnyilvánításokat tartalmazta és tartalmas 56 sor jutott a KÖZ
meghallgatására.

Olyan kissé az ötvenes évek stílusában íródottra sikeredett a cikk.
"Elvtársak előre tovább a lenini úton."

Más: Valóban a zsákokban gyűjtött leveleket az ígéretnek megfelelően
hetente elviszik a Király utcából az elmúlt két hétben négy épület előtti területről mintegy száz zsák 1x0,5 méter nagyságú zsák levelet szállítottak el. Ez házanként huszonöt zsák ami komposztálásához komposztáló medencére vagy toronyra lenne szükség,és még nem hullott le csak a levelek kb. fele. Az égetés pedig eleve kizárt főleg úgy,hogy ha jól tudom nincs szmogriadó terve a településnek. Igy teljesen jogos a zöld hulladék központi hasznosítására való törekvés.

Re: George Orwell 1984. Közmeghallgatás 2011.(retro)

(Plekó, 2011.11.17 21:39)

A levegő védelméről szóló kormányrendelet tiltja a szabadban való avarégetést, hiszen kimondja: ˝Tilos a környezeti levegő olyan mértékű terhelése, amely légszennyezést vagy határértéken felüli légszennyezettséget okoz, valamint a környezeti levegő bűzzel való terhelése.˝ Az avarégetésről szóló rendelkezést az önkormányzatok hatásköre szabályozni és betartatni.

Re: Re: George Orwell 1984. Közmeghallgatás 2011.(retro)

(Cséfai István Király u.17.(Poirot), 2011.11.18 07:43)

Kösz!

Kimerülést okozhat az otthonról való munkavégzés

(Váci, 2011.11.14 07:56)

Azok a távdolgozók, akiknél fennállt a konfliktus a hivatásbeli- és a családi elvárások között, sokkal kimerültebbek lettek a nap végére, mint azok, akik egyértelmű választóvonalat húztak a kettő közé. Néhányan azt a módszert alkalmazzák, hogy felöltöznek, és tesznek egy kört a háztömb körül, hogy mentálisan is felkészítsék magukat az otthoni munkanapra.

szmogriadó :

(Váci, 2011.11.14 06:40)

Vácott a légszennyezettségi szint további romlásának elkerülése érdekében a jegyző megtiltotta az avar és a kerti hulladékok nyílt téri égetését. Javasolta az ott élőknek, hogy használják kevesebbet autóikat vagy egyáltalán ne üljenek volán mögé, emellett a szén- és fatüzelésű berendezések is csak annyit működtessék, amennyit muszáj.

aki tudja írja meg legyenszíves, hogy:

(Weekend-es, 2011.10.26 13:11)

Miért nem viszik el a szemetet a logo-s zsákokkal a külterületekről, ahonnan eddig elszállították hetente?
Hová kell vinni vagy tenni a megvásárolt zsákokba helyezett szemetet?

Re: aki tudja írja meg legyenszíves, hogy:

(Polgi, 2011.10.27 10:32)

Kedves Weekend-es-ek!

Az emblémás zsákokat a Maros Kft. Rákóczi úti telephelyére lehet bevinni, illetve ha meg tudja mondani honnan nem vitték el, akkor esélyes, hogy kimennek érte!

Re: Re: aki tudja írja meg legyenszíves, hogy:

(Weekend-es, 2011.10.28 17:02)

Köszönöm.

56

(Szimon Attiláné, 2011.10.23 09:09)

A nagymarosi Jobbik tegnap emlékezett 56 hőseire közösen, a városi megemlékezés keretében.Koszorúztunk a temetőben, a Fő téri emlékhelyen, majd átmentünk a Duna-parti Turul szoborhoz.
Három alkalommal kértük a hivatal illetékesétől, hogy 22-én estére működjön a szobor világítása.Ennek ellenére, ahogy közeledtünk a Molnár u.sarkához, már láttuk, hogy éjsötét minden!De hamarosan sok-sok kis mécses meleg fénye világította meg a szobrot és környékét. És bensőséges,torokszorító, felemelő megemlékezést tartottunk alig páran, de büszkén!

Júniusban, a Trianon megemlékezés délutánján döbbenten láttuk, hogy a megemlékezés helyszínéül bejelentett Ereklyés Országzászlótól a Duna felé ronda, durva kordont helyezett ki valaki.Megtudtuk, hogy azon a helyen egy üreg van, melynek beszakadásától óvott minket az önkormányzat.Pontosan június 4-én délután akar az a fránya üreg beszakadni!!! Eltelt egy kis idő, és láss csodát, az üreg már nem balesetveszélyes, a kordon elkerült...

Tiltakozom, hogy egy demokratikusan megválasztott, törvényesen bejegyzett parlamenti párt rendezvényeit ilyen negatív megkülönböztetés érje!

Szerencse, hogy " jobboldali" a város vezetése.Mi lenne, ha mondjuk bal oldali lenne? Még elgondolni is rossz! :(

Re: 56

(Cséfai István Király u.17.(Poirot), 2011.10.23 11:06)

Kedves Ági!

Tekintettel arra,hogy -hála Istennek- a testületben a JOBBIK-nak van képviselete javaslom,hogy ezt a tiltakozást a legközelebbi testületi ülésen napirend előtt is közölni kellene.
Így annak hivatalos formában is nyoma maradna ez annál is inkább tuti,mert ezentúl a saját kamerámmal -ahányszor csak tehetem- az ülések nyilvános részét rögzíteni fogom,annak érdekében hogy többet nehogy előforduljon törlődés. Mert úgy tűnik,hogy jobbikos napirend előttiek esetén még a technika is megbokrosodik,hátha az én cuccom
nem allergiás a jobbikra.

Re: 56

(Polgi, 2011.10.24 15:05)

Természetesen a kordon nem azért került oda, hogy a Jobbikot bosszantsa! A ciszterna létezéséről előtte tájékoztattak, ezért a súlykorlátozást figyelmen kívül hagyó buszosok és teherautó vezetők miatt került ki! Ahogy tudják is, engedtük a kordon lebontását! A veszély azonban továbbra is ott van, tehát a kordonok visszakerülnek! Remélem nem lesz idén több rendezvényük...
A "Turul" szobor története, hogy pénteken délután szólt a kolléga a villanyszerelőnek, javítsa meg a lámpákat. A szerelő szombaton megpróbálta, de a rendszer csupa víz és sár volt, nem tudta gyorsjavítással megoldani. A hiba csak az volt, hogy nem értesítették a Jobbikot a javítás elmaradásáról. Amúgy tavaly pont a Jobbik kérésére már elköltöttünk (a jelek szerint hiába) 50 ezer Ft-ot ennek javítására, de csak három napig működött! Idén ez nem sikerült, ezért a hivatali kolléga nevében elnézést kérek, bár a költségvetésben sincs rá pénz. A konstrukciós hiba miatt nem vállalom a felelősséget! Az hosszú évekkel előttem készült!
Tiltakozom, visszautasítom, és kikérem magamnak azt az ostoba és goromba feltételezést, hogy idézőjelesnek tartott jobboldaliként gáncsoskodnék a Jobbik rendezvényein!! Remélem nem gondolta komolyan aki kitalálta!

Re: Re: 56

(Cséfai István Király u.17.(Poirot), 2011.10.24 15:28)

Kedves Polgi Petrovics Úr!

Nem gondolunk mi semmit ,de azt sem hisszük,hogy Ön 2011.június 04.-e
és 2011.október 24.-e között "halált megvető bátorsággal" felvállalta volna annak veszélyét ,hogy valaki meghaljon.
Ha van ciszterna akkor foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés -jún.04 és okt 24.között- ha nincs simán rémhírterjesztés
köznyelven hazugság.

Re: Re: Re: 56

(Sanyi, 2011.10.24 19:41)

Csak ismételni tudom önmagam: Tegye meg a szükséges jogi lépéseket. Olybá tűnik, hogy Ön csak hőbörögni tud minden nyilvános és nem nyilvános fórumon, de konkrét lépést még nem láttunk Öntől

Re: Re: Re: Re: 56

(Cséfai István Király u.17.(Poirot), 2011.10.25 08:05)

Kedves Sanyi!
Nem tudom ,hogy ki Ön ,de ha van valami gondja velem nevem címem olvasható és szeretettel várom,hogy egy pohár bor mellett megbeszéljük,hogy mi nem tetszik Önnek.

wellness új lehetőség....?

(Cséfai István Király u.17.(Poirot), 2011.10.25 16:24)

Leírom nekem mán úgyis lüttek. Tetézem a vádpontok számát.
Mint tudjuk- kiderült a közmeghallgatáson- a Fő tér alatt óriási ciszterna van.
Tán veszett fejsze nyeleként nem kéne tán a wellness központját ide áttenni?
A ciszternát kibontani és mánis egy medansziéval beljebb vagyunk.
(Mielőtt valaki komolyan venné csak oldandó a feszütséget sutka vót.)

wellness új lehetőség....?

(Cséfai István Király u.17.(Poirot), 2011.10.25 16:25)

Leírom nekem mán úgyis lüttek. Tetézem a vádpontok számát.
Mint tudjuk- kiderült a közmeghallgatáson- a Fő tér alatt óriási ciszterna van.
Tán veszett fejsze nyeleként nem kéne tán a wellness központját ide áttenni?
A ciszternát kibontani és mánis egy medansziéval beljebb vagyunk.
(Mielőtt valaki komolyan venné csak oldandó a feszütséget sutka vót.)


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48

Következő »