Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nagymarosról várjuk a véleményeket, észrevételeket, javaslatokat

2010.12.21

Kedves Nagymarosiak!

 

Ezen az oldalon várjuk a Nagymarosi Önkormányzattal és Nagymarossal kapcsolatos pozitív és negatív észrevételeket.

 

Kérjük írjátok meg mit gondoltok városunkról és annak vezetéséről.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Re: George Orwell 1984. Közmeghallgatás 2011.(retro)

(Plekó, 2011.11.17 21:39)

A levegő védelméről szóló kormányrendelet tiltja a szabadban való avarégetést, hiszen kimondja: ˝Tilos a környezeti levegő olyan mértékű terhelése, amely légszennyezést vagy határértéken felüli légszennyezettséget okoz, valamint a környezeti levegő bűzzel való terhelése.˝ Az avarégetésről szóló rendelkezést az önkormányzatok hatásköre szabályozni és betartatni.

Re: Re: George Orwell 1984. Közmeghallgatás 2011.(retro)

(Cséfai István Király u.17.(Poirot), 2011.11.18 07:43)

Kösz!

Kimerülést okozhat az otthonról való munkavégzés

(Váci, 2011.11.14 07:56)

Azok a távdolgozók, akiknél fennállt a konfliktus a hivatásbeli- és a családi elvárások között, sokkal kimerültebbek lettek a nap végére, mint azok, akik egyértelmű választóvonalat húztak a kettő közé. Néhányan azt a módszert alkalmazzák, hogy felöltöznek, és tesznek egy kört a háztömb körül, hogy mentálisan is felkészítsék magukat az otthoni munkanapra.

szmogriadó :

(Váci, 2011.11.14 06:40)

Vácott a légszennyezettségi szint további romlásának elkerülése érdekében a jegyző megtiltotta az avar és a kerti hulladékok nyílt téri égetését. Javasolta az ott élőknek, hogy használják kevesebbet autóikat vagy egyáltalán ne üljenek volán mögé, emellett a szén- és fatüzelésű berendezések is csak annyit működtessék, amennyit muszáj.

aki tudja írja meg legyenszíves, hogy:

(Weekend-es, 2011.10.26 13:11)

Miért nem viszik el a szemetet a logo-s zsákokkal a külterületekről, ahonnan eddig elszállították hetente?
Hová kell vinni vagy tenni a megvásárolt zsákokba helyezett szemetet?

Re: aki tudja írja meg legyenszíves, hogy:

(Polgi, 2011.10.27 10:32)

Kedves Weekend-es-ek!

Az emblémás zsákokat a Maros Kft. Rákóczi úti telephelyére lehet bevinni, illetve ha meg tudja mondani honnan nem vitték el, akkor esélyes, hogy kimennek érte!

Re: Re: aki tudja írja meg legyenszíves, hogy:

(Weekend-es, 2011.10.28 17:02)

Köszönöm.

56

(Szimon Attiláné, 2011.10.23 09:09)

A nagymarosi Jobbik tegnap emlékezett 56 hőseire közösen, a városi megemlékezés keretében.Koszorúztunk a temetőben, a Fő téri emlékhelyen, majd átmentünk a Duna-parti Turul szoborhoz.
Három alkalommal kértük a hivatal illetékesétől, hogy 22-én estére működjön a szobor világítása.Ennek ellenére, ahogy közeledtünk a Molnár u.sarkához, már láttuk, hogy éjsötét minden!De hamarosan sok-sok kis mécses meleg fénye világította meg a szobrot és környékét. És bensőséges,torokszorító, felemelő megemlékezést tartottunk alig páran, de büszkén!

Júniusban, a Trianon megemlékezés délutánján döbbenten láttuk, hogy a megemlékezés helyszínéül bejelentett Ereklyés Országzászlótól a Duna felé ronda, durva kordont helyezett ki valaki.Megtudtuk, hogy azon a helyen egy üreg van, melynek beszakadásától óvott minket az önkormányzat.Pontosan június 4-én délután akar az a fránya üreg beszakadni!!! Eltelt egy kis idő, és láss csodát, az üreg már nem balesetveszélyes, a kordon elkerült...

Tiltakozom, hogy egy demokratikusan megválasztott, törvényesen bejegyzett parlamenti párt rendezvényeit ilyen negatív megkülönböztetés érje!

Szerencse, hogy " jobboldali" a város vezetése.Mi lenne, ha mondjuk bal oldali lenne? Még elgondolni is rossz! :(

Re: 56

(Cséfai István Király u.17.(Poirot), 2011.10.23 11:06)

Kedves Ági!

Tekintettel arra,hogy -hála Istennek- a testületben a JOBBIK-nak van képviselete javaslom,hogy ezt a tiltakozást a legközelebbi testületi ülésen napirend előtt is közölni kellene.
Így annak hivatalos formában is nyoma maradna ez annál is inkább tuti,mert ezentúl a saját kamerámmal -ahányszor csak tehetem- az ülések nyilvános részét rögzíteni fogom,annak érdekében hogy többet nehogy előforduljon törlődés. Mert úgy tűnik,hogy jobbikos napirend előttiek esetén még a technika is megbokrosodik,hátha az én cuccom
nem allergiás a jobbikra.

Re: 56

(Polgi, 2011.10.24 15:05)

Természetesen a kordon nem azért került oda, hogy a Jobbikot bosszantsa! A ciszterna létezéséről előtte tájékoztattak, ezért a súlykorlátozást figyelmen kívül hagyó buszosok és teherautó vezetők miatt került ki! Ahogy tudják is, engedtük a kordon lebontását! A veszély azonban továbbra is ott van, tehát a kordonok visszakerülnek! Remélem nem lesz idén több rendezvényük...
A "Turul" szobor története, hogy pénteken délután szólt a kolléga a villanyszerelőnek, javítsa meg a lámpákat. A szerelő szombaton megpróbálta, de a rendszer csupa víz és sár volt, nem tudta gyorsjavítással megoldani. A hiba csak az volt, hogy nem értesítették a Jobbikot a javítás elmaradásáról. Amúgy tavaly pont a Jobbik kérésére már elköltöttünk (a jelek szerint hiába) 50 ezer Ft-ot ennek javítására, de csak három napig működött! Idén ez nem sikerült, ezért a hivatali kolléga nevében elnézést kérek, bár a költségvetésben sincs rá pénz. A konstrukciós hiba miatt nem vállalom a felelősséget! Az hosszú évekkel előttem készült!
Tiltakozom, visszautasítom, és kikérem magamnak azt az ostoba és goromba feltételezést, hogy idézőjelesnek tartott jobboldaliként gáncsoskodnék a Jobbik rendezvényein!! Remélem nem gondolta komolyan aki kitalálta!

Re: Re: 56

(Cséfai István Király u.17.(Poirot), 2011.10.24 15:28)

Kedves Polgi Petrovics Úr!

Nem gondolunk mi semmit ,de azt sem hisszük,hogy Ön 2011.június 04.-e
és 2011.október 24.-e között "halált megvető bátorsággal" felvállalta volna annak veszélyét ,hogy valaki meghaljon.
Ha van ciszterna akkor foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés -jún.04 és okt 24.között- ha nincs simán rémhírterjesztés
köznyelven hazugság.

Re: Re: Re: 56

(Sanyi, 2011.10.24 19:41)

Csak ismételni tudom önmagam: Tegye meg a szükséges jogi lépéseket. Olybá tűnik, hogy Ön csak hőbörögni tud minden nyilvános és nem nyilvános fórumon, de konkrét lépést még nem láttunk Öntől

Re: Re: Re: Re: 56

(Cséfai István Király u.17.(Poirot), 2011.10.25 08:05)

Kedves Sanyi!
Nem tudom ,hogy ki Ön ,de ha van valami gondja velem nevem címem olvasható és szeretettel várom,hogy egy pohár bor mellett megbeszéljük,hogy mi nem tetszik Önnek.

wellness új lehetőség....?

(Cséfai István Király u.17.(Poirot), 2011.10.25 16:24)

Leírom nekem mán úgyis lüttek. Tetézem a vádpontok számát.
Mint tudjuk- kiderült a közmeghallgatáson- a Fő tér alatt óriási ciszterna van.
Tán veszett fejsze nyeleként nem kéne tán a wellness központját ide áttenni?
A ciszternát kibontani és mánis egy medansziéval beljebb vagyunk.
(Mielőtt valaki komolyan venné csak oldandó a feszütséget sutka vót.)

wellness új lehetőség....?

(Cséfai István Király u.17.(Poirot), 2011.10.25 16:25)

Leírom nekem mán úgyis lüttek. Tetézem a vádpontok számát.
Mint tudjuk- kiderült a közmeghallgatáson- a Fő tér alatt óriási ciszterna van.
Tán veszett fejsze nyeleként nem kéne tán a wellness központját ide áttenni?
A ciszternát kibontani és mánis egy medansziéval beljebb vagyunk.
(Mielőtt valaki komolyan venné csak oldandó a feszütséget sutka vót.)

Re: Re: Re: Re: 56

(Cséfai István Király u.17.(Poirot), 2011.10.26 13:06)

Tisztelt Sanyi!
Csak,hogy lássa nem csak hőbörgök ha felmegy az Önkormányzat honlapjára olvashatja a testület június 20.-i jegyzőkönyvét de már a napirend előtti felszólalásokkal együtt.
Ha nem vett volna részt a közmeghallgatáson akkor a napirend előtti hiányának a tényét én jeleztem,és a jegyző Úr ígéretéhez híven ezt a hiányosságot pótolta.

Látom magam előtt ahogy mondja na és akkor mi van nem nagy durranás. Igaza van de a történelmi hűség kedvéért a jkv.-nek azt kell tartalmaznia ami az ülésen elhangzott.
Ha mindenki csak egy ilyen kicsit javítana a helyzeten egyszer csak beljebb lennénk. De ha nem így gondolja nevem címem fent ,egy pohár bor mindig akad a háznál dumáljuk meg.

Re: Re: testületi ülés 10.24.

(Cséfai István Király u.17.(Poirot), 2011.10.26 07:53)

Az október 24.-i testületi ülés egyes részleteit (mármint a JOBBIK-ot érintő) részleteit rögzítettem,tekintettel arra,hogy a június 12.-i testületi ülés felvételéről pont a JOBBIK támogatásával a testületbe jutó képviselő napirend előtti kérdése "technikai malőr" következtében törlődött.

A hétfői felvételen Szimon Attila képviselő Úr kérdésére -,hogy miért nem volt péntek este világítás a Duna parton az Életfa szobornál- adott válaszában a polgármester úr az erős és kategorikus visszautasítását követően mely szerint az a feltételezés sértő és azt kategorikusan visszautasítja,hogy Ő bármiben is gátolni próbálná a JOBBIK-ot. Ezt bizonyítandó még azt is megjegyezte,hogy a 2010.évi trianoni megemlékezés alkalmából a kút működtetésére és az akkor sem működő világítás kijavítására "......A JOBBIK MIATT ÖTVENEZER FORINTOT KÖLTÖTTEK...."

Mint kiderült a szobor berendezései (kút,világítás) teljesen alkalmatlan
a rendeltetésszerű működésre. Ha ezt már tavaly tudták akkor ezt kellett volna mondani és biztosan megértettük volna. Ha pedig az akkori szerelés alkalmával derült ki akkor pedig jó,hogy kértük mert kiderült.

Az ötvenezres javítási költségért felellőssé tenni a JOBBIK-ot szerintem ez nem fair.

Re: Re: Re: testületi ülés 10.24.

(Nagymarosi, 2011.10.26 08:38)

Tisztelt Cséfai úr!
Eredményesek az itt közzétett hozzászólásai!Örülök,hogy van egy ember, aki odafigyel a szabálytalanságokra és megírja az észrevételeit amelyek nem "légből kapott" kitalációk,hanem tények,valós problémák.Most néztem, hogy a kordon újra el van helyezve a Fő téren.
Csak így tovább Cséfai úr. Köszönjük.

Az óvodai ügyről pedig csak annyit:tényleg felháborító,ami ott történt. Én is megtettem volna a feljelentést,ha érintett lettem volna az ügyben.

Re: Re: Re: Re: testületi ülés 10.24.

(Cséfai István Király u.17.(Poirot), 2011.10.26 11:36)

Tisztelt Nagymarosi!

Nincs mit nagyon szívesen,nyugdíjas bűnügyi zsaru vonék a fele szolgálati időmet az elmúlt rendszerben "kádár huszárként" -nem tudom van e különbség a szocializmusban elkövetett emberölés,betörés,rablás és a kapitalizmusban elkövetett ugyanilyen bűnök között- a másik felét pedig "kapitalista" (v)iszonyok között szolgáltam,majd levezetés képen öt évet még lenyomtam az APEH.Bűnügy Pest Megyei Hivatalánál is.
Az életemben végig a bűnt üldöztem,csak az illetményemből éltem így hát nem is vittem sokra és tudom egyesek szerint "annyit is érek",de lesz@rom az ilyen megnyilvánulást és az embert is aki ilyet mond.
Herótom van attól ,hogy azért mert valaki hivatalt kap azt és úgy tegyen ahogy akar. Nem úgy működik a rendszer ,hogy a magasabb polcokon ülőktől be kell rottyantani,vagy minden szavukat ellenőrzés nélkül el kell hinni. Bízom abban ,hogy semmi más csak az igazság és nem a gazság számít.
Abban is bízom ,hogy ha az emberek látják,hogy egy-két elmebeteg -mint egyesek szerint én is-ellent mer mondani a polcon ülő befőtteknek és ki meri mondani ,hogy "....az oroszok már a spájzban vannak..." ,hogy az általam igen tisztelt TIZEDES ÚR szavait idézzem,sőt még azt is ki meri jelenteni,hogy a befőttek között van egy két romlott is akkor
egyre több olyan POLGÁR lesz aki nem megy el fásultan a dolgok nem szabályos mederben való folyása mellett.
És akkor a 2012.évi Közmeghallgatáson nem ötvenen hanem mondjuk ötszázan leszünk. És akkor az előre megszabott két órából ötvenöt percen keresztül nem az eredmények felsorolása és nem a ki mindenkinek köszönjük lesz hanem az első perctől a köz meghallgatása és addig amíg a pogároknak lesz mondanivalója.

Szerintem kéne tartani egy olyan fórumot ahol az eredmények felsorolása lenne a téma csak attól tartok,hogy ott még öten sem vennének részt. Az ember már csak ilyen az eredményeket látni akarja hasznát élvezni és nem annak méltatását hallgatni. Gyarlóak
vagyunk.
Azt pedig,hogy ki mindenkinek és mennyire jutalmazni kell gubával,plecsnivel ami a felsoroltak esetében meg is vót emlékezetem szerint.

Életfa szobor

(szegedi, 2011.10.26 11:19)

Az Életfa szobor működéséhez az átadáskor 1 millió Ft-ot is kapott az önkormányzat! ( Víz, világítás ) Tudom, rég, volt, de volt 1 milla! Abból telne az 50.000.-


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47

Következő »