Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nagymarosról várjuk a véleményeket, észrevételeket, javaslatokat

2010.12.21

Kedves Nagymarosiak!

 

Ezen az oldalon várjuk a Nagymarosi Önkormányzattal és Nagymarossal kapcsolatos pozitív és negatív észrevételeket.

 

Kérjük írjátok meg mit gondoltok városunkról és annak vezetéséről.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Re: Re: Re: NaHáT 95/50/35/20/Hangya 15

(szegedi, 2011.10.11 21:53)

Csak azért kérdeztem, mert nem tudom, az egyszerű Nahát túra miért zavar valakit?

Re: NaHáT 95

(Csoki, 2011.10.11 22:31)

Momentán engem is zavar. Eldobált vizes flakonok, Út közepén támolygó fáradt túristák. Késő esti, éjszakai hangoskodás. Menjenek a túrista jelzésen!

Re: Re: NaHáT 95

(., 2011.10.12 09:00)

Őszintén szólva, én még nem voltam Nahát túrán, de csupa jót hallottam róla. Nekem nincsenek negatív tapasztalataim, de szerintem néhány fáradt turista nem sok vizet zavar. A hangzavarról nem tudok nyilatkozni. Anélkül, hogy bárki sértésnek venné, ne essünk abba a hibába, hogy "itt sosincs semmi", de ha van valami akkor az meg minek és zavar és stb. A NAHÁT túra egy békés program, természet barát és hát mégsem egy punk-rock fesztivál...

Re: Re: Re: NaHáT 95

(Csoki, 2011.10.12 09:46)

Na persze, nem is a túrát kéne megszüntetni, csak tartsák be a szabályokat és vezessék le a túrista úton. Nappal még hagyján, de egész éjjel folyamatosan jönnek lefelé.

Re: NaHáT 95/50/35/20/Hangya 15

(sdfjkfhdjk, 2011.10.12 10:33)

Kicsit értetlenül állok e bejegyzés előtt. Elég provokatívnak érzem, tekintve nem hiszem el, hogy van normális ember e földön, akit zavarnak a turisták. Nem tudom, hogy az Elővölgyben milyen problémákat szoktak okozni a turisták, de javaslom, hogy a kajakosokat is tiltsuk ki onnan, hisz ők is ott szoktak felfelé futni, illetve a Fehérhegyre is sokan ott hajtanak át. Legjobb lenne lezárni az egész utat lent a keresztnél és csak az ott lakók mehetnek be a saját kulcsukkal :). Komolyan, hihetetlen emberek élnek Nagymaroson. Mindenki panaszkodik, hogy semmi sincs Nagymaroson. De ipar ne legyen mert büdös, szórakozóhely ne legyen mert hangos, turizmus ne legyen mert akkor tömeg van. Ha történik valami, akkor az sem jó. Itt egy csodaszép település a Börzsöny lábánál, ahol történetesen hosszú évek óta szerveződik egy évről évre megismételt kirándulás amin sokan vesznek részt és most ez se legyen? Tudom... legyen... csak ne az Elsővölgyön keresztül. Mit tenne ha a turista út áthelyezésre kerülne abba az utcába ahol Ön lakik? Elköltözne? Bár, akit már a turisták is zavarnak, annak talán ez a legjobb megoldás. Pontosan az ilyen hozzáállás miatt van halálra ítélve Nagymaros. Persze, legyen csöndes, turizmusra építő, meditatív település. Na ez nem működik. Ahelyett, hogy örülnénk, hogy történik pozitív esemény is, inkább bosszankodnak. Hihetetlen...... Most elég hatalmasat csalódtam....

Re: Re: NaHáT 95/50/35/20/Hangya 15

(Gigi, 2011.10.12 18:31)

Egyetértek csalódott polgár társammal. Én sem értem Első völgyi Krizsán nevű panaszos bejegyzését. Először is: semmilyen NAHÁT túra szervezéséről itt a fórumon nem volt szó. Másodszor pedig ha ő senkit nem akar hallani, látni, költözzön egy tanyára ahol garantáltan nem járnak turisták.

Re:Hangya 15

(Tata, 2011.10.13 10:26)

Miért kéne bárkinek is tanyára költöznie, hogy nyugalmat találjon? Ez sokkal egyszerűbb probléma. Van akit zavar az éjszakai túristavonulás, van akit nem. Elhangzott egy kérés a szervezők felé. Lesz belőle valami, avagy senem? Majd eldől! A másik: valóban nem téma a túra ezen az oldalon, de a nagymaros.hu-n igen. Eme fórum témája: Nagymarossal kapcsolatos pozitív és negatív észrevételeket. Részemről örülök ennek a fórumnak, mert nem cenzúrázzák.

Állásfoglalásom a túra útvonalával? Hmmmm. A turistautakról letérni szigorúan tilos! Nyilván nem fognak senkit megbírságolni, ha letér, de vannak szabályok.

Re: Re:Hangya 15

(nemtata, 2011.10.13 12:11)

Azért arra kíváncsi lennék, hogy milyen rendelet tiltja az Elsővölgyben kirándulást :)

Re: Re: Re:Hangya 15

(vadász, 2011.10.13 14:23)

A csapáson tiltja a kirándulást, amin lejutnak az Elsövölgybe = nemzeti park + vadászterület. Etetett vadászterület! Nem szeretnék huhogni, de ha valakit seggbe durrantanak, övé a felelősség. Szervezett formában szegik meg a legalapvetőbb turista szabályt, ti a turista útról letérni TILOS!

Re: Re: Re: Re:Hangya 15

(Gigi, 2011.10.14 08:06)

Tehát az erdőben sétálni tulajdonképpen tilos??? Miért?
Mi a múltkor letértünk és egy jelöletlen úton mentünk Zebegénybe. Egy kis forrást is találtunk, mellette szalonnasütő hellyel. Akkor ezek szerint arra tilos menni?

Re: Re: Re: Re: Re:Hangya 15

(Ernő?, 2011.10.14 08:44)

Kedves Gigi! Szerintem az az Ernő forrás volt! Onnantól van út Zebegény felé (én mindig Zebegény felől kirándultam oda) de legutóbb Maros felől én is csak valamiféle favágók útján tudtam megközelíteni. Szerintem egyről beszélünk és nagyon finom annak a forrásnak a vize. :-)

Re: Re: Re: Re:Hangya 15

(Poirot, 2011.10.14 08:48)

Az a vadász aki össze-vissza lövöldöz az erdőben még mielőtt meggyőződött volna egyáltalán,hogy mire emeli fel a fegyverét az azonnal haladéktalanul adja vissza összes jogosítványát mert nem nevezhető vadásznak. Az ennek az un. vadásztársadalomnak az anti reklámja,hogy erősebb kifejezést ne használjak.

Re: NaHáT 95/50/35/20/Hangya 15

(Sanyi, 2011.10.12 10:36)

Kedves Krizsán,

Szerintem senki sem fogja önt zavarni az Első völgyben. az Elsővölgyben lakók meg véleményem szerint el fogják viselni ezt a roppant nagy kellemetlenséget.


üdvözlettel, Sanyi

Re: Re: NaHáT 95/50/35/20/Hangya 15

(Szimon Attiláné, 2011.10.12 18:52)

Mi itt lakunk a kék jelzés mellett a Fehér hegyen, soha nem zavartak a turisták, sőt, néha beszélgetünk velük erről-arról. Soha nem szedtünk utánuk szemetet, nem zavartak.Nem értem, mi a gond...

Polgi

(Mami, 2011.09.07 08:33)

"Azt a lovat ütik, amelyik jobban húz." Úgyhogy csak dolgozzon nyugodtan a pozíciójában. KÖSZÖNET A MUNKÁJÁÉRT!!!

Re: Polgi

(Baby, 2011.09.07 08:51)

TISZTELT POLGI! Legyen egy kicsit keményebb, ne csak mindig bólogasson mindenkinek, hanem ha valamit kimond, azt tartsa is be. Ne féljen, hogy nem fogják szeretni. Éppen hogy akkor fogják tisztelni, ha kitart valami mellett és nem mindenkinek igazat ad, ezzel az ellentétes oldalon állóknak is - ami pedig hiteltelenné teszi.

Re: Re: Polgi

(Poirot, 2011.09.07 13:25)

Kedves Baby!
Igen tökéletesen igaza van akkor lenne jó ha a vezető igazságos következetes konfliktusokat felvállaló lenne,és nem olyan "csak a víz ne fodrozódjon" típus. Ha olyan lenne akkor már rég nem dolgozna közfeladatot ellátó személyként egy tolvaj,korrupt csaló a hivatalnál.
Nem tűrné el a Motorcsónak SE. által törvénytelenül lezárt területet.
És nem kergetne álmot a Wellness-el.
Azt mondja,hogy a város nem veszíthet semmit a beruházással.
Mit gondolnak ha a vállalkozó megnyeri a pénzt a szerződés szerint a város apportba viszi a vállalkozásba a területet, a Sulyok Kft. csődbe megy a pénz Máltán,Cipruson offshore cégeknél landol -láttunk már ilyen csodát több ezret-a bank a területet -mivel azt nem lehet külföldre vinni- úgy elviszi mint a pinty. Ezt csak azért mondom mert a Sulyok kft. két év alatt még semmilyen biztosítékot sem adott még egy postai feladóvevényre is azt mondta,hogy titkos.
Milyen kemény munkáról beszélnek,nézzenek körül az útjaink,(Pl Rákóczi) a Duna part-legszebb területe amit társadalmi munkába a Kerek Egylet szervezésében az emberek tisztítottak meg és építettek ki- az elhanyagolt romos épületek, a düledező lakótelep,-szálloda ajtaja 60-as szöggel zárható-ez kemény munka?
Akkor lehet,hogy Kismaroson és Verőcén biztos,hogy tán szintén 600 ezerért lazsálnak ,de az sokkal látványosabb és tisztább.
Verőcén olyan europai szintű játszótér találhat,a település kapujában olyan harangjáték ami csak kevés helyen látható. Persze az nem város. No mi sem vagyunk az hiába van hat autóbusz megálló táblánk város szerte.

Re: Re: Re: Polgi

(édfkgdlfkg, 2011.09.08 09:14)

Kedves Poirot!
Elég régóta olvasom ezt a fórumot. Mindig felhúzom magam, hogy félinformációk alapján milyen nagyon hangosan tudnak az emberek hülyeségeket ordítani. És milyen kitartóan! Okos ember inkább csöndben marad, ha nem tud valamit.
néhány helyesbítés:
- strand takarítás: nézzük már meg, hogy Polgármester úr egész nap ott takarított a Kerek egyletesekkel és vitt magával eszközöket, virágokat, stb.
- közmunka programban 2 ember van! 2 emberrel kezdjen valamit!
- könnyű Verőcével pedálozni! NINCS ISKOLA A FENNTARTÁSÁBAN!!! Van fogalma arról, mekkora teher az iskola fenntartása? Tudja maga mit finanszíroz az állami normatív? Örökölt Bethlen úr 100 milliós adósságot az elődjétől? Nem?!

Persze... Ön magánszemély... nem közszemély... Öné a mormogás joga. Tudja mit?! Ha annyira okos, annyira jobban tudja mit kellene tenni, ennyire rossz véleménnyel van a városunk vezetőjéről, akit (bejegyzései alapján) nem is ismer, akkor kérem, legyen szíves legközelebbi választásokkor polgármester jelöltként, de minimum képviselő jelöltként indulni a választáson!

Re: Re: Re: Re: Polgi

(Poirot, 2011.09.08 13:13)

Kedves édfkgdlfkg!

Nem tudom milyen hülyeségekről beszél az általam leírtak alapján.
Jót tenne a hitelességének is ha azokat tételesen is említené,hogy állításaimat igazolni tudjam,méghozzá az önkormányzati testületi ülések jegyzőkönyveivel. Ha ezt nem teszi én nem állítom,hogy az Ön által leírtak hülyeségek ,de az tény,hogy hiteltelenek.
Ami nincs jegyzőkönyvben ,de maga a Polgi is elismerte,hogy a hajója ócsóér "parkol" az önkormányzati tulajdonon. Amennyiben a területünkön lévő és nem önkormányzati függőségben lévő cégnél parkoltatná -a járandóságából futna rá- nem lenne alkalom erről beszélni.
Az sincs az önkormányzati jegyzőkönyvekben ,hogy az egyik parkolóőr lopott a CBA.-ban és az erről készült jegyzőkönyvet az Önkormányzat megkapta. Ugyanezen településőr a parkolópénzt zsebre vágta éas jegyet nem adott ezt az egyik képviselő jelezte a város atyának de azóta
sem történt semmi a pogár még mindig vígan dolgozik mint közfeladatot ellátó személy.
Az sincs a jegyzőkönyvekben,hogy a település vagyonával -igaz ez nem kimondottan az Ő sara ,de kemény öt éve kizárólag az Ő felelőssége-
úgy bánnak ,hogy ott semmi más nem látható csak a rohadás.

Ha az iskola fenntartása akkora nagy teher akkor nem kell flancolni,
nem kell pluszt bevállalni (Pl:művészeti oktatás)hanem csak az alapot kell adni és aki akar ilyen oktatást annak jó pénzért ,teljes áron biztosítsunk ilyen szolgáltatást,ha tudunk és akarunk.(Az ingyen ebéd ,ami mint tudjuk nincs.)
A strand takarításon én is ott voltam és nehogy már megrójon azért,hogy nem dobom el magam attól,hogy az első az egyenlők között is ott szorgoskodott. Ez egy polgármesternek ,ha városa polgárai öntevékenyen végeznek közösen valamit a városért neki ott lenni abban részt venni nem érdeme hanem kutya kötelessége.
Az,hogy csak két közmunkása van az tehetetlenségüket bizonyítja.
Szomorú de akkor el kell menni továbbképzésre Verőce és Kismaros
Polgármestereihez ,hogy ott miként fussa többre.

Köszönöm szépen ,de ne törje a fejét a nekem való programok ajánlgatásaival miként azt Önnel kapcsolatban én sem teszem.

Várom azon állításaim tételes felsorolását amelyeket Ön hülyeségnek nevezett,félinformációkra alapozva,ellenkező esetben-már zokon ne vegye- ,de az Ön teljes bejegyzéséről vélekedem hasonló képpen.

Re: Re: Re: Re: Polgi

(Poirot, 2011.09.09 15:17)

Tisztelt édfkgdlfkg!

Örömmel tájékoztatom egy nem fél hanem teljes egész információval a-15.00 órai hírekre hivatkozva- ,hogy" pártunk és kormányunk" máris meghallgatta fohászát és a teher egy Ön által említett tetemes részét átvállalja az önkormányzatoktól:az iskolák nem önkormányzati hanem állami fenntartásúak lesznek 2012.őszétől. Kívánom,hogy minden kívánsága -kivéve a velem kapcsolatosak- ilyen hamar teljesüljenek.

Továbbra is várom a"féligazságokon alapuló hülyeségeim" tételes felsorolását.


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47

Következő »