Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nagymarosról várjuk a véleményeket, észrevételeket, javaslatokat

2010.12.21

Kedves Nagymarosiak!

 

Ezen az oldalon várjuk a Nagymarosi Önkormányzattal és Nagymarossal kapcsolatos pozitív és negatív észrevételeket.

 

Kérjük írjátok meg mit gondoltok városunkról és annak vezetéséről.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Re: Polgi

(Baby, 2011.09.07 08:51)

TISZTELT POLGI! Legyen egy kicsit keményebb, ne csak mindig bólogasson mindenkinek, hanem ha valamit kimond, azt tartsa is be. Ne féljen, hogy nem fogják szeretni. Éppen hogy akkor fogják tisztelni, ha kitart valami mellett és nem mindenkinek igazat ad, ezzel az ellentétes oldalon állóknak is - ami pedig hiteltelenné teszi.

Re: Re: Polgi

(Poirot, 2011.09.07 13:25)

Kedves Baby!
Igen tökéletesen igaza van akkor lenne jó ha a vezető igazságos következetes konfliktusokat felvállaló lenne,és nem olyan "csak a víz ne fodrozódjon" típus. Ha olyan lenne akkor már rég nem dolgozna közfeladatot ellátó személyként egy tolvaj,korrupt csaló a hivatalnál.
Nem tűrné el a Motorcsónak SE. által törvénytelenül lezárt területet.
És nem kergetne álmot a Wellness-el.
Azt mondja,hogy a város nem veszíthet semmit a beruházással.
Mit gondolnak ha a vállalkozó megnyeri a pénzt a szerződés szerint a város apportba viszi a vállalkozásba a területet, a Sulyok Kft. csődbe megy a pénz Máltán,Cipruson offshore cégeknél landol -láttunk már ilyen csodát több ezret-a bank a területet -mivel azt nem lehet külföldre vinni- úgy elviszi mint a pinty. Ezt csak azért mondom mert a Sulyok kft. két év alatt még semmilyen biztosítékot sem adott még egy postai feladóvevényre is azt mondta,hogy titkos.
Milyen kemény munkáról beszélnek,nézzenek körül az útjaink,(Pl Rákóczi) a Duna part-legszebb területe amit társadalmi munkába a Kerek Egylet szervezésében az emberek tisztítottak meg és építettek ki- az elhanyagolt romos épületek, a düledező lakótelep,-szálloda ajtaja 60-as szöggel zárható-ez kemény munka?
Akkor lehet,hogy Kismaroson és Verőcén biztos,hogy tán szintén 600 ezerért lazsálnak ,de az sokkal látványosabb és tisztább.
Verőcén olyan europai szintű játszótér találhat,a település kapujában olyan harangjáték ami csak kevés helyen látható. Persze az nem város. No mi sem vagyunk az hiába van hat autóbusz megálló táblánk város szerte.

Re: Re: Re: Polgi

(édfkgdlfkg, 2011.09.08 09:14)

Kedves Poirot!
Elég régóta olvasom ezt a fórumot. Mindig felhúzom magam, hogy félinformációk alapján milyen nagyon hangosan tudnak az emberek hülyeségeket ordítani. És milyen kitartóan! Okos ember inkább csöndben marad, ha nem tud valamit.
néhány helyesbítés:
- strand takarítás: nézzük már meg, hogy Polgármester úr egész nap ott takarított a Kerek egyletesekkel és vitt magával eszközöket, virágokat, stb.
- közmunka programban 2 ember van! 2 emberrel kezdjen valamit!
- könnyű Verőcével pedálozni! NINCS ISKOLA A FENNTARTÁSÁBAN!!! Van fogalma arról, mekkora teher az iskola fenntartása? Tudja maga mit finanszíroz az állami normatív? Örökölt Bethlen úr 100 milliós adósságot az elődjétől? Nem?!

Persze... Ön magánszemély... nem közszemély... Öné a mormogás joga. Tudja mit?! Ha annyira okos, annyira jobban tudja mit kellene tenni, ennyire rossz véleménnyel van a városunk vezetőjéről, akit (bejegyzései alapján) nem is ismer, akkor kérem, legyen szíves legközelebbi választásokkor polgármester jelöltként, de minimum képviselő jelöltként indulni a választáson!

Re: Re: Re: Re: Polgi

(Poirot, 2011.09.08 13:13)

Kedves édfkgdlfkg!

Nem tudom milyen hülyeségekről beszél az általam leírtak alapján.
Jót tenne a hitelességének is ha azokat tételesen is említené,hogy állításaimat igazolni tudjam,méghozzá az önkormányzati testületi ülések jegyzőkönyveivel. Ha ezt nem teszi én nem állítom,hogy az Ön által leírtak hülyeségek ,de az tény,hogy hiteltelenek.
Ami nincs jegyzőkönyvben ,de maga a Polgi is elismerte,hogy a hajója ócsóér "parkol" az önkormányzati tulajdonon. Amennyiben a területünkön lévő és nem önkormányzati függőségben lévő cégnél parkoltatná -a járandóságából futna rá- nem lenne alkalom erről beszélni.
Az sincs az önkormányzati jegyzőkönyvekben ,hogy az egyik parkolóőr lopott a CBA.-ban és az erről készült jegyzőkönyvet az Önkormányzat megkapta. Ugyanezen településőr a parkolópénzt zsebre vágta éas jegyet nem adott ezt az egyik képviselő jelezte a város atyának de azóta
sem történt semmi a pogár még mindig vígan dolgozik mint közfeladatot ellátó személy.
Az sincs a jegyzőkönyvekben,hogy a település vagyonával -igaz ez nem kimondottan az Ő sara ,de kemény öt éve kizárólag az Ő felelőssége-
úgy bánnak ,hogy ott semmi más nem látható csak a rohadás.

Ha az iskola fenntartása akkora nagy teher akkor nem kell flancolni,
nem kell pluszt bevállalni (Pl:művészeti oktatás)hanem csak az alapot kell adni és aki akar ilyen oktatást annak jó pénzért ,teljes áron biztosítsunk ilyen szolgáltatást,ha tudunk és akarunk.(Az ingyen ebéd ,ami mint tudjuk nincs.)
A strand takarításon én is ott voltam és nehogy már megrójon azért,hogy nem dobom el magam attól,hogy az első az egyenlők között is ott szorgoskodott. Ez egy polgármesternek ,ha városa polgárai öntevékenyen végeznek közösen valamit a városért neki ott lenni abban részt venni nem érdeme hanem kutya kötelessége.
Az,hogy csak két közmunkása van az tehetetlenségüket bizonyítja.
Szomorú de akkor el kell menni továbbképzésre Verőce és Kismaros
Polgármestereihez ,hogy ott miként fussa többre.

Köszönöm szépen ,de ne törje a fejét a nekem való programok ajánlgatásaival miként azt Önnel kapcsolatban én sem teszem.

Várom azon állításaim tételes felsorolását amelyeket Ön hülyeségnek nevezett,félinformációkra alapozva,ellenkező esetben-már zokon ne vegye- ,de az Ön teljes bejegyzéséről vélekedem hasonló képpen.

Re: Re: Re: Re: Polgi

(Poirot, 2011.09.09 15:17)

Tisztelt édfkgdlfkg!

Örömmel tájékoztatom egy nem fél hanem teljes egész információval a-15.00 órai hírekre hivatkozva- ,hogy" pártunk és kormányunk" máris meghallgatta fohászát és a teher egy Ön által említett tetemes részét átvállalja az önkormányzatoktól:az iskolák nem önkormányzati hanem állami fenntartásúak lesznek 2012.őszétől. Kívánom,hogy minden kívánsága -kivéve a velem kapcsolatosak- ilyen hamar teljesüljenek.

Továbbra is várom a"féligazságokon alapuló hülyeségeim" tételes felsorolását.

Re: Re: Re: Re: Re: Polgi

(dghdhfehhg, 2011.09.11 09:44)

Kedves Poirot,

Tudná idézni a törvényt/kormányrendeletet a hatálybalépés időpontjával együtt? Mindezt ingyen és bérmentve vállalja a kormány vagy normatív támogatás csökkentésével párhuzamosan teszi?

üdvözlettel

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Polgi

(Poirot, 2011.09.11 13:21)

Tisztelt dghdhfehhg!
Természetesen pontos válaszokat nem tudok adni az Ön által feltett összes kérdésre mint utaltam rá a pénteki 15.00 órai hírekben hallottam ,hogy Lázár János a Fidesz frakcióvezetője a lovasberényi kormány ülés után jelentette be a hírt ami -mint írtam-2012.őszétől aktuális.
Törvény egészen biztos ,hogy nincs mivel azt csak az országgyűlés hozhat és az őszi ülésszak csak holnap(09.12.) kezdődik ,szinte biztosra veszem,hogy kormányrendelet sincs mivel ez annál lényegesen nagyobb horderejű ügy. Természetesen amennyiben teljesen állami feladat lesz az alapfokú oktatás akkor nincs normatíva sem,és a pedagógusok bérét sem az önkormányzatnak kell kigazdálkodni,persze ha pluszt akar az önkormányzat(zenei képzés,művészeti oktatás) annak terheihez az állam nem ad egy fillért sem. De a kérdés még most kerül a kormány beterjesztése alapján az országgyűlés elé. Nem akarok Önnek programot csinálni,de ha ez a kérdés bővebben is érdekli és ideje engedi javaslom az m2 hétfőnkénti és kedenkénti parlamenti közvetítéseit a plenáris ülésekről.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Polgi

(jlékjéjkéjk, 2011.09.13 10:06)

Két dolog:

- Hogyan is van ez a félinformációkkal? LJ mond valamit Lovasberényben és természetesen úgy is lesz minden az utolsó szóig. Én vagyok ennyire szkeptikus vagy Maga ennyire naiv?
- Adó számomra az, ami bekerül az államkasszába. Egyik zsebből a másikba átrakott pénz az nem az ( Magyarországon ~ 3000000 adófizető van, de kb. csak 900000 fizet értékelhető összeget be a kasszába (értékelhető összeg: nem minimálbér után adózik, hanem a felett))

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Polgi

(Poirot, 2011.09.13 12:10)

Lehet Lázár Jánost cikizni ,de talán az esélyt ,hogy igazat mond meg kéne
neki is adni,és csak jövő ősszel nekiesni,ha kiderül,hogy nem mondott igazat. Nem tudom észre vette é,hogy ezen oldalon írók többsége nem Fidesz fan,noha azt el kell ismerni,hogy már eddig is sokkal becsületesebben működnek mint az előző szocilibsi férgek a pszichopata
vezérletével. És ha a a tervezett intézkedéseik -a tolvaj bankvilággal szemben- megvalósulnak akkor valóban segítenek a kis embereken is.
A bankadóra is ,hogy fújtak azután a németek és az angolok is koppintották. Végre egy kormány a szoclibsi helyett akik nem csak hátsót nyalnak a kahn féléknek.

Nem tudom,hogy az adó,hogy jött ide ,nekem az adó azt jelenti amit tőlem ilyen címen elvonnak. És erős a gyanúm,hogy az emberek 98%-nak is ezt jelenti az adó.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Polgi

(fhkédf, 2011.09.13 14:00)

- Próbáltam jelezni, hogy egy olyan dologgal tájékoztatta Örömmel az előttem szólót, ami még egyáltalán nem biztos, vagyis igazat adva előttem szólónak a félinformációkkal kapcsolatos állásfoglalására :)

- Adó kérdés pedig úgy jött ide, hogy az ország lakosságának kevesebb mint TÍZ százaléka fizet be effektíve az államkasszába, de emellett mindenki nagyon okos, mikor tenni kéne senki sem tesz, csak Hőbörög.

- Lapátol és rendben tartja a környezetét. Szép, becsülendő dolog. Elvárható minimum. Ez minden?

Én, mint Jobbik szavazó, ha ezen fórum alapján ítélem meg azt a pártot, akinek a szavazatomat adtam a változásért, akkor hatalmas csalódás ér....

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Polgi

(Poirot, 2011.09.14 10:37)

Tisztelt ahogy esik úgy puffan leütöm a billentyűt!

Az előzőekben tárgyalt félinformációk az ucsón kívül nem országos ügyekről szólt hanem helyiekről ahol szintén ilyen puffan leütő billentyűs
azzal vádolt meg,hogy a helyi témákban félinformációk alapján hülyeségeket írok. Miután válaszomban megírtam,hogy az általam eddig írtakat az önkormányzat ülésein készült jkv.-kel tudom igazolni és kértem állításainak tételes igazolását,az a mai napig nem történt meg így azt kell,hogy mondjam a hülyeségeket nem én írtam.

Azzal hogy az ország tíz százaléka adózik nem tudom mit lehetne tenni a kaszára-kapára módszer szerintem nem megoldás. De az Ön által is minimumként említett becsületes adózás ,még a simor féle tetűktől is elvárható lenne,valamint az is,hogy olyan törvények legyenek ,hogy
lehetetlen legyen a lopott pénzt külföldre vinni és 10 százalékért hazahozni és legálissá tenni.

Az hogy a környezetemet rendben tartom,adóm,rezsim,számláim időben becsületesen (ha nagy áldozatok árán is) befizetem,igaza van csak a minimum,de ha mindenki ezt a minimumot teljesítené már beljebb lennénk.
Erre utaltam sokszor a város első emberével kapcsolatban amikor arról írtam ,hogy álmokat kerget a termállal kapcsolatban -kiváltképp a jelenlegi vállalkozóval- ,törvénytelenséget tűr el közterület illetéktelen lezárásával, egyszerűen tolvajt, és csalót hagy alkalmazni közfeladatot ellátó személyként az önkormányzatnál,nem gondos gazdaként gazdálkodik a város vagyonával.

Igen én sem vagyok teljesen elégedett a JOBBIK-kal ,de ne felejtse el Ők csak egy ellenzéki párt,lehetőségek nélkül.
Én nem vagyok tagjuk ,de szimpatizánsuk vagyok és ez így jó mert nem köt a párt fegyelem. Tehát nyugodtan kritizálhatom is politikájukat ,amit meg is teszek. Sokáig a Fidesz szavazója voltam ,de nem voltam elégedett velük sem.
Amellett ,hogy sok mindenben egyetértek a JOBBIK törekvéseivel még azért is szavaztam rájuk ,mert gondolja el mi lenne a 2/3-os párt koalícióval ha nem lenne rajtuk ez a kis fékecske. Igazi ellenzéket csak Ők jelentenek. A Szakasits unokája által vezetett LMP a libsik utód pártja (ugyanúgy a választás éjszakáján az usa nagykövet asszonya őket látogatta meg min a szadeszt) ha lenne mégegyszer esélye a szociknak ezek ugyanúgy összefeküdnének velük mint anno a ciános kunczéék. A kakis gatyás (kovács laci bácsi),botoxos sipánka ildikó és a tehetséges üzletember rabló privatízátor elqró szoci pártról nem szólok mert azok nemcsak erkölcsi hullák hanem valóban már csak agonizálnak. A 2014-es választásokon a Thürmer Gyula által vezetett komcsiknak nagyobb az esélyük mint ezeknek a senkiknek akik százezres öltönyökben és kosztümökben karjukon milliós karórákkal nem átallották teli pofával énekelni ,hogy ....föl-föl te éhes proletár...".

Szerintem tegye meg a helyén mindenki becsületesen az emberi normák által elvárt minimumot és akkor mint fentebb írtam már beljebb vagyunk. És ha ez általánossá válik akkor léphetünk tovább.

Re: Re: Re: Re: Re: Polgi--- avagy mégiscsak félinformáció?

(Hunyu, 2011.10.03 12:29)

".... 2012. január 1-től a megyei önkormányzati intézményekkel együtt a 180 milliárdos adósság is átkerül az államhoz, ezek rendezéséről tárgyalásokat kezdenek a bankokkal.

A jövő év január elsejétől az állam átveszi a megyei önkormányzati intézményeket. Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn állapodott meg a 19 megyei közgyűlési elnökkel arról, hogy az állam átveszi a megyei közgyűléseknél eddig felhalmozódott mintegy 180 milliárd forintnyi adósságot is. Ezek rendezéséről, esetleges átütemezéséről tárgyalások kezdődnek a bankokkal......"


Kérem pontosan, helyén kezelve értelmezni a megyei önkormányzati intézmények kifejezést.!

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Polgi--- avagy mégiscsak félinformáció?

(Pesszimista, 2011.10.03 13:05)

Kedves Hunyu! Én lassan ott tartok, hogy hiszem, ha látom. Tegyük fel, még a települési önkormányzatok által fenntartott közoktatási intézeteket is átveszi az állam. Tegyük fel. Kérdés csak az, mit vesz el hozzá? "Fideszes és ellenzéki polgármesterek körében is terjednek azok a hírek, hogy helyi adók elvonásával teremtené meg a kormány az Orbán Viktor régi álmának számító állami közoktatás pénzügyi forrásait" Sok felé lehet hallani híreket, hogy az iparűzésit, vagy gépjármű adót is elvinnék. Akkor mi lesz velünk? Akkor a marosi vállalkozók által felhúzott medence köré kitelepülő lángosárusok területfoglalási díja sem fog megmenteni minket...

Re: Re: Re: Re: Polgi

(Poirot, 2011.09.18 16:07)

Kedves billentyű leütögető!

Bocsi én is helyesbítem magam ha félreértett.
Én Verőcével nem pedáloztam csak példálóztam.

Ja és azóta is várom a félinformációk alapján általam leírt hülyeségek tételes felsorolását.
Ellenkező esetben a hülyeségek nem az én billentyű leütéseim következményei voltak.

pujaro

(szemüveges, 2011.09.28 09:21)

Gigi, szemfüles vagy! Észrevetted, hogy egy év után reagált a nagyon okos, besült agyú,kis gnóm!
Istenem, minek is szívják ezt a drága jó levegőt ilyen senkik! És még a magyarok rasszisták..! Ennyi gyűlölködés, acsarkodás, ami ezekből a szarházi munkakerülő kis izékből jön! A CBA előtt ácsorogni, várni a drogot, ez megy , igaz? Nem baj, legyetek még hülyébbek, szálljon el az a tökmagnyi agyatok is! Szívből sajnálom a dolgos, becsületes cigányokat!

Valami mozgás...........

(Poirot, 2011.09.24 16:51)

Kedves Marosi Polgártársak!
Tegnap a szállodánál jártam és azt láttam,hogy az Önkormányzat jó pár munkatársa az udvaron irtotta a kegyetlen nagyra nőtt dzsungelt. Érdekes az elmúlt öt évben hozzá sem nyúltak,most vajon miért teszik?
Más: Van egy szörnyű gyanúm az eltelt időben azért nem tettek semmit sem a szálloda sem a körötte lévő épületek állag megóvása érdekében mert az volt az érdek (egyes a közérdeket le....ó) telekspekulánsnak,hogy miután a károk már helyrehozhatatlanok akkor jön egy jó szívű vállalkozó aki bagóért megveszi,és mi eladjuk mivel bedumálják nekünk ,hogy erre senki sem lenne hajlandó csak Ő.
Ezt arra alapozom,hogy azt hallottam ,hogy az állítólag az említett épületeket tervező szakember egy telek eladással foglalkozó vállalkozónak azt állította,hogy a salakbetonból épült épületek eláztak ezért azok másra nem csak lebontásra alkalmasak.
Az épület helyreállításra alkalmas!!!!!!!!!!!!!!
Véleményem szerint egy vállalkozó -de lehet hogy több is- helyre tudná hozni és ott csillag nélküli ifjúsági szállót tudna kialakítani és a helyreállítás fejében 10-15 év ingyen használatért nyereségesen tudná üzemeltetni. Ez lenne valami Nagymaros turizmusáért,nem a duma meg a lázálmok.
Tavasszal és ősszel a szálló tele lenne az országból ideáramló osztály kirándulások résztvevőivel,nyáron kis pénzű családok találnának olcsó nyaraló helyet.
És még mielött valaki azt merné állítani,hogy ez bűncselekmény lenne közlöm: az a bűncselekmény ahogy ezeket az épületeket hagyták az "illetékes elvtársak" idáig pusztulni.

Re: Valami mozgás...........

(szemüveges, 2011.09.24 18:15)

Tök jó ötlet a diákszállás!
Meg kéne csinálni, hogy tavaszra már jöhetnének a tanulók.

Re: Valami mozgás...........

(Hunyu, 2011.09.25 18:15)

Remek Ötlet! Én is pártolom! Kik lennének azok a vállalkozók?

Re: Re: Valami mozgás...........

(Poirot, 2011.09.26 07:51)

Azt nem tudom ,én az ötletet nem azért vetettem fel mert már van kész tervem és valakit is preferálnék. Ez nem is az én hanem az önkormányzat feladata ,hogy pályázatot írjon ki. Hogy jelentkező lenne az biztos.
Csupán azt kívánom megelőzni aminek már vannak jelei,hogy arra hivatottnak mondott "szakemberek" azt mondják,hogy az épület semmire sem jó ,azt le kell bontani,hogy azután a területet ocsóér benfentes -mi kutyánk kölyke- megvegye és ott mi lesz wellness épülhessen. És mindezt úgy adja be,hogy nagylelkű volt és megmentette marost. Fel kéne már ébrednünk és a cumi szopós feléről át kéne menni a fogós felére. Van már ilyen megmentő aki két év alatt odáig jutott,hogy a beruházás területén cserélgeti a táblát félévente,hogy mikor kezdődik a beruházás. Közben a NAGY TITOKRÓL nem mond semmit csak fenyegetőzik ,hogy a csoda beruházást elviszi az ország bármely szegletébe,mert mindenütt tárt karokkal várják csak a marosiak tesznek neki minduntalan keresztbe és ezért nem fér a kapa közelébe amivel az első vágást megtehetné.

Re: Re: Re: Valami mozgás...........

(Hunyu, 2011.09.26 10:36)

Szerintem segítsük az Önkormányzat munkáját és próbáljunk kész üzleti tervel, partner cég névvel bemenni. Egy jó, életképes, profitábilis tervet nem utasítanak el.


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48

Következő »