Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nagymarosról várjuk a véleményeket, észrevételeket, javaslatokat

2010.12.21

Kedves Nagymarosiak!

 

Ezen az oldalon várjuk a Nagymarosi Önkormányzattal és Nagymarossal kapcsolatos pozitív és negatív észrevételeket.

 

Kérjük írjátok meg mit gondoltok városunkról és annak vezetéséről.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Re: Re: Re: Re: Re: Polgi

(dghdhfehhg, 2011.09.11 09:44)

Kedves Poirot,

Tudná idézni a törvényt/kormányrendeletet a hatálybalépés időpontjával együtt? Mindezt ingyen és bérmentve vállalja a kormány vagy normatív támogatás csökkentésével párhuzamosan teszi?

üdvözlettel

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Polgi

(Poirot, 2011.09.11 13:21)

Tisztelt dghdhfehhg!
Természetesen pontos válaszokat nem tudok adni az Ön által feltett összes kérdésre mint utaltam rá a pénteki 15.00 órai hírekben hallottam ,hogy Lázár János a Fidesz frakcióvezetője a lovasberényi kormány ülés után jelentette be a hírt ami -mint írtam-2012.őszétől aktuális.
Törvény egészen biztos ,hogy nincs mivel azt csak az országgyűlés hozhat és az őszi ülésszak csak holnap(09.12.) kezdődik ,szinte biztosra veszem,hogy kormányrendelet sincs mivel ez annál lényegesen nagyobb horderejű ügy. Természetesen amennyiben teljesen állami feladat lesz az alapfokú oktatás akkor nincs normatíva sem,és a pedagógusok bérét sem az önkormányzatnak kell kigazdálkodni,persze ha pluszt akar az önkormányzat(zenei képzés,művészeti oktatás) annak terheihez az állam nem ad egy fillért sem. De a kérdés még most kerül a kormány beterjesztése alapján az országgyűlés elé. Nem akarok Önnek programot csinálni,de ha ez a kérdés bővebben is érdekli és ideje engedi javaslom az m2 hétfőnkénti és kedenkénti parlamenti közvetítéseit a plenáris ülésekről.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Polgi

(jlékjéjkéjk, 2011.09.13 10:06)

Két dolog:

- Hogyan is van ez a félinformációkkal? LJ mond valamit Lovasberényben és természetesen úgy is lesz minden az utolsó szóig. Én vagyok ennyire szkeptikus vagy Maga ennyire naiv?
- Adó számomra az, ami bekerül az államkasszába. Egyik zsebből a másikba átrakott pénz az nem az ( Magyarországon ~ 3000000 adófizető van, de kb. csak 900000 fizet értékelhető összeget be a kasszába (értékelhető összeg: nem minimálbér után adózik, hanem a felett))

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Polgi

(Poirot, 2011.09.13 12:10)

Lehet Lázár Jánost cikizni ,de talán az esélyt ,hogy igazat mond meg kéne
neki is adni,és csak jövő ősszel nekiesni,ha kiderül,hogy nem mondott igazat. Nem tudom észre vette é,hogy ezen oldalon írók többsége nem Fidesz fan,noha azt el kell ismerni,hogy már eddig is sokkal becsületesebben működnek mint az előző szocilibsi férgek a pszichopata
vezérletével. És ha a a tervezett intézkedéseik -a tolvaj bankvilággal szemben- megvalósulnak akkor valóban segítenek a kis embereken is.
A bankadóra is ,hogy fújtak azután a németek és az angolok is koppintották. Végre egy kormány a szoclibsi helyett akik nem csak hátsót nyalnak a kahn féléknek.

Nem tudom,hogy az adó,hogy jött ide ,nekem az adó azt jelenti amit tőlem ilyen címen elvonnak. És erős a gyanúm,hogy az emberek 98%-nak is ezt jelenti az adó.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Polgi

(fhkédf, 2011.09.13 14:00)

- Próbáltam jelezni, hogy egy olyan dologgal tájékoztatta Örömmel az előttem szólót, ami még egyáltalán nem biztos, vagyis igazat adva előttem szólónak a félinformációkkal kapcsolatos állásfoglalására :)

- Adó kérdés pedig úgy jött ide, hogy az ország lakosságának kevesebb mint TÍZ százaléka fizet be effektíve az államkasszába, de emellett mindenki nagyon okos, mikor tenni kéne senki sem tesz, csak Hőbörög.

- Lapátol és rendben tartja a környezetét. Szép, becsülendő dolog. Elvárható minimum. Ez minden?

Én, mint Jobbik szavazó, ha ezen fórum alapján ítélem meg azt a pártot, akinek a szavazatomat adtam a változásért, akkor hatalmas csalódás ér....

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Polgi

(Poirot, 2011.09.14 10:37)

Tisztelt ahogy esik úgy puffan leütöm a billentyűt!

Az előzőekben tárgyalt félinformációk az ucsón kívül nem országos ügyekről szólt hanem helyiekről ahol szintén ilyen puffan leütő billentyűs
azzal vádolt meg,hogy a helyi témákban félinformációk alapján hülyeségeket írok. Miután válaszomban megírtam,hogy az általam eddig írtakat az önkormányzat ülésein készült jkv.-kel tudom igazolni és kértem állításainak tételes igazolását,az a mai napig nem történt meg így azt kell,hogy mondjam a hülyeségeket nem én írtam.

Azzal hogy az ország tíz százaléka adózik nem tudom mit lehetne tenni a kaszára-kapára módszer szerintem nem megoldás. De az Ön által is minimumként említett becsületes adózás ,még a simor féle tetűktől is elvárható lenne,valamint az is,hogy olyan törvények legyenek ,hogy
lehetetlen legyen a lopott pénzt külföldre vinni és 10 százalékért hazahozni és legálissá tenni.

Az hogy a környezetemet rendben tartom,adóm,rezsim,számláim időben becsületesen (ha nagy áldozatok árán is) befizetem,igaza van csak a minimum,de ha mindenki ezt a minimumot teljesítené már beljebb lennénk.
Erre utaltam sokszor a város első emberével kapcsolatban amikor arról írtam ,hogy álmokat kerget a termállal kapcsolatban -kiváltképp a jelenlegi vállalkozóval- ,törvénytelenséget tűr el közterület illetéktelen lezárásával, egyszerűen tolvajt, és csalót hagy alkalmazni közfeladatot ellátó személyként az önkormányzatnál,nem gondos gazdaként gazdálkodik a város vagyonával.

Igen én sem vagyok teljesen elégedett a JOBBIK-kal ,de ne felejtse el Ők csak egy ellenzéki párt,lehetőségek nélkül.
Én nem vagyok tagjuk ,de szimpatizánsuk vagyok és ez így jó mert nem köt a párt fegyelem. Tehát nyugodtan kritizálhatom is politikájukat ,amit meg is teszek. Sokáig a Fidesz szavazója voltam ,de nem voltam elégedett velük sem.
Amellett ,hogy sok mindenben egyetértek a JOBBIK törekvéseivel még azért is szavaztam rájuk ,mert gondolja el mi lenne a 2/3-os párt koalícióval ha nem lenne rajtuk ez a kis fékecske. Igazi ellenzéket csak Ők jelentenek. A Szakasits unokája által vezetett LMP a libsik utód pártja (ugyanúgy a választás éjszakáján az usa nagykövet asszonya őket látogatta meg min a szadeszt) ha lenne mégegyszer esélye a szociknak ezek ugyanúgy összefeküdnének velük mint anno a ciános kunczéék. A kakis gatyás (kovács laci bácsi),botoxos sipánka ildikó és a tehetséges üzletember rabló privatízátor elqró szoci pártról nem szólok mert azok nemcsak erkölcsi hullák hanem valóban már csak agonizálnak. A 2014-es választásokon a Thürmer Gyula által vezetett komcsiknak nagyobb az esélyük mint ezeknek a senkiknek akik százezres öltönyökben és kosztümökben karjukon milliós karórákkal nem átallották teli pofával énekelni ,hogy ....föl-föl te éhes proletár...".

Szerintem tegye meg a helyén mindenki becsületesen az emberi normák által elvárt minimumot és akkor mint fentebb írtam már beljebb vagyunk. És ha ez általánossá válik akkor léphetünk tovább.

Re: Re: Re: Re: Re: Polgi--- avagy mégiscsak félinformáció?

(Hunyu, 2011.10.03 12:29)

".... 2012. január 1-től a megyei önkormányzati intézményekkel együtt a 180 milliárdos adósság is átkerül az államhoz, ezek rendezéséről tárgyalásokat kezdenek a bankokkal.

A jövő év január elsejétől az állam átveszi a megyei önkormányzati intézményeket. Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn állapodott meg a 19 megyei közgyűlési elnökkel arról, hogy az állam átveszi a megyei közgyűléseknél eddig felhalmozódott mintegy 180 milliárd forintnyi adósságot is. Ezek rendezéséről, esetleges átütemezéséről tárgyalások kezdődnek a bankokkal......"


Kérem pontosan, helyén kezelve értelmezni a megyei önkormányzati intézmények kifejezést.!

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Polgi--- avagy mégiscsak félinformáció?

(Pesszimista, 2011.10.03 13:05)

Kedves Hunyu! Én lassan ott tartok, hogy hiszem, ha látom. Tegyük fel, még a települési önkormányzatok által fenntartott közoktatási intézeteket is átveszi az állam. Tegyük fel. Kérdés csak az, mit vesz el hozzá? "Fideszes és ellenzéki polgármesterek körében is terjednek azok a hírek, hogy helyi adók elvonásával teremtené meg a kormány az Orbán Viktor régi álmának számító állami közoktatás pénzügyi forrásait" Sok felé lehet hallani híreket, hogy az iparűzésit, vagy gépjármű adót is elvinnék. Akkor mi lesz velünk? Akkor a marosi vállalkozók által felhúzott medence köré kitelepülő lángosárusok területfoglalási díja sem fog megmenteni minket...

Re: Re: Re: Re: Polgi

(Poirot, 2011.09.18 16:07)

Kedves billentyű leütögető!

Bocsi én is helyesbítem magam ha félreértett.
Én Verőcével nem pedáloztam csak példálóztam.

Ja és azóta is várom a félinformációk alapján általam leírt hülyeségek tételes felsorolását.
Ellenkező esetben a hülyeségek nem az én billentyű leütéseim következményei voltak.

pujaro

(szemüveges, 2011.09.28 09:21)

Gigi, szemfüles vagy! Észrevetted, hogy egy év után reagált a nagyon okos, besült agyú,kis gnóm!
Istenem, minek is szívják ezt a drága jó levegőt ilyen senkik! És még a magyarok rasszisták..! Ennyi gyűlölködés, acsarkodás, ami ezekből a szarházi munkakerülő kis izékből jön! A CBA előtt ácsorogni, várni a drogot, ez megy , igaz? Nem baj, legyetek még hülyébbek, szálljon el az a tökmagnyi agyatok is! Szívből sajnálom a dolgos, becsületes cigányokat!

Valami mozgás...........

(Poirot, 2011.09.24 16:51)

Kedves Marosi Polgártársak!
Tegnap a szállodánál jártam és azt láttam,hogy az Önkormányzat jó pár munkatársa az udvaron irtotta a kegyetlen nagyra nőtt dzsungelt. Érdekes az elmúlt öt évben hozzá sem nyúltak,most vajon miért teszik?
Más: Van egy szörnyű gyanúm az eltelt időben azért nem tettek semmit sem a szálloda sem a körötte lévő épületek állag megóvása érdekében mert az volt az érdek (egyes a közérdeket le....ó) telekspekulánsnak,hogy miután a károk már helyrehozhatatlanok akkor jön egy jó szívű vállalkozó aki bagóért megveszi,és mi eladjuk mivel bedumálják nekünk ,hogy erre senki sem lenne hajlandó csak Ő.
Ezt arra alapozom,hogy azt hallottam ,hogy az állítólag az említett épületeket tervező szakember egy telek eladással foglalkozó vállalkozónak azt állította,hogy a salakbetonból épült épületek eláztak ezért azok másra nem csak lebontásra alkalmasak.
Az épület helyreállításra alkalmas!!!!!!!!!!!!!!
Véleményem szerint egy vállalkozó -de lehet hogy több is- helyre tudná hozni és ott csillag nélküli ifjúsági szállót tudna kialakítani és a helyreállítás fejében 10-15 év ingyen használatért nyereségesen tudná üzemeltetni. Ez lenne valami Nagymaros turizmusáért,nem a duma meg a lázálmok.
Tavasszal és ősszel a szálló tele lenne az országból ideáramló osztály kirándulások résztvevőivel,nyáron kis pénzű családok találnának olcsó nyaraló helyet.
És még mielött valaki azt merné állítani,hogy ez bűncselekmény lenne közlöm: az a bűncselekmény ahogy ezeket az épületeket hagyták az "illetékes elvtársak" idáig pusztulni.

Re: Valami mozgás...........

(szemüveges, 2011.09.24 18:15)

Tök jó ötlet a diákszállás!
Meg kéne csinálni, hogy tavaszra már jöhetnének a tanulók.

Re: Valami mozgás...........

(Hunyu, 2011.09.25 18:15)

Remek Ötlet! Én is pártolom! Kik lennének azok a vállalkozók?

Re: Re: Valami mozgás...........

(Poirot, 2011.09.26 07:51)

Azt nem tudom ,én az ötletet nem azért vetettem fel mert már van kész tervem és valakit is preferálnék. Ez nem is az én hanem az önkormányzat feladata ,hogy pályázatot írjon ki. Hogy jelentkező lenne az biztos.
Csupán azt kívánom megelőzni aminek már vannak jelei,hogy arra hivatottnak mondott "szakemberek" azt mondják,hogy az épület semmire sem jó ,azt le kell bontani,hogy azután a területet ocsóér benfentes -mi kutyánk kölyke- megvegye és ott mi lesz wellness épülhessen. És mindezt úgy adja be,hogy nagylelkű volt és megmentette marost. Fel kéne már ébrednünk és a cumi szopós feléről át kéne menni a fogós felére. Van már ilyen megmentő aki két év alatt odáig jutott,hogy a beruházás területén cserélgeti a táblát félévente,hogy mikor kezdődik a beruházás. Közben a NAGY TITOKRÓL nem mond semmit csak fenyegetőzik ,hogy a csoda beruházást elviszi az ország bármely szegletébe,mert mindenütt tárt karokkal várják csak a marosiak tesznek neki minduntalan keresztbe és ezért nem fér a kapa közelébe amivel az első vágást megtehetné.

Re: Re: Re: Valami mozgás...........

(Hunyu, 2011.09.26 10:36)

Szerintem segítsük az Önkormányzat munkáját és próbáljunk kész üzleti tervel, partner cég névvel bemenni. Egy jó, életképes, profitábilis tervet nem utasítanak el.

Re: Re: Re: Re: Valami mozgás...........

(Poirot, 2011.09.26 17:17)

Nincs üzleti tervem,nincs kivitelezőm. Én csak arra gondoltam ha már lesz 200 darab ötcsillagos szállodai wellness szobája a városnak akkor,lehetne gondolni tavasszal ősszel az osztálykirándulások kispénzű diákjaira,nyáron és a téli szünetben ugyanezen kispénzű diákok szüleivel való pihenésre olcsón. Nem szeretném hagyni ha tovább pusztulna -valakik érdekével szemben- az épület. Én az önkormányzat által kiírt pályázat mellett vagyok.
Még azt sem tartanám ördögtől valónak ha egy napra kinyitnák a szállodát az emberek előtt,hogy saját szemükkel győződjenek meg az
állapotokról. De ha Önnek van valami más jobb ötlete szívesen üdvözlöm azt.

Re: Re: Re: Re: Re: Valami mozgás...........

(Hunyu, 2011.09.26 17:43)

Mint fentebb említettem, jó ötlet az Öné, csak egy kicsit koncepciótlan. Jön valaki fehér lovon (vagy jönnek valakik) és megváltják a szálloda jövőjét. Az egy dolog, hogy az önkormányzat kiírja és meghirdeti a pályázatot, de arra kell jelentkező is. Előző bejegyzéseiből azt szűrtem le, hogy ön szerint nem értenek semmihez a város vezetői, nem csinálnak semmit sem olyan formában, ahogy szükséges lenne. Itt egy jó ötlet és egy lehetőség, hogy Ön/Mi tegyünk valamit és bebizonyítsuk, hogy ezt jobban is lehet csinálni. Örömmel venném, ha részletesebben leírná, hogy miként lehetne véghezvinni nullától az első iskolai csoport beköltözéséig az egész folyamatot.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Valami mozgás...........

(Poirot, 2011.09.26 18:34)

Tisztelt Hunyu!
Az amit a város eddig csinált az jó volt ,hogy hagyta rohadni az épületet,még a cserepet sem pótolták.
Azt hiszem azért lettek megválasztva ,hogy a város vagyonával jól sáfárkodjanak,de nem teszik én szeretném őket jobb irányba terelgetni.
Azt mondtam,hogy pályáztassuk meg felújításra ás ennek fejében 10-15 év ingyenes használatra. Az önkormányzat ellenőrzési jogával az állag megóvás érdekében. Az idő leteltével felajánlani megvételre vagy további bérleti lehetőséget biztosítani meghatározott időre ,annak leteltével újra pályáztatni.
Ne haragudjon de ezt a nullától az első csoportig egy kicsit cinikusnak érzem, ha így tennék akkor a Polgi fizetését is nekem kéne felvenni.
Én csak ötletet adtam ha már ilyen egysíkúak,hogy csak a wellness mi lesz a téma amiből két éve csak egy tábla látható.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Valami mozgás...........

(Hunyu, 2011.09.26 20:31)

Ebben az esetben sajnos beigazolódott a félelmem, hogy Ön csak - hogy egyik fórumozó társunkat idézzem- " a partvonalról tud csak bekiabálni". Itt lett volna egy életképes ötlet, amiben vagy nem tud segíteni településünknek, vagy - ami rosszabb - nem akar. Cinikus lennék? Nem hinném, inkább szerettem volna tudni, hogy van e egyáltalán elképzelése, hogy hogyan is működik egy ilyen projekt, de látom fogalma sincs. Részemről a további értekezés ezzel kapcsolatban lezárva, megfelelő konzekvenciát leszűrtem. Végezetül pedig engedje meg, hogy ajánljak egy hasznos olvasmányt a témában: Bangalore Tiger: How Indian Tech Upstart Wipro is Rewriting the Rules of Global Competition

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Valami mozgás...........

(Jancsi, 2011.09.27 08:35)

Egyetértek, mivel az úrnak nincs kész üzleti terve, zsebből előrántott vállalkozója, ott rohadjon el az egész!!!


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47

Következő »