Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nagymarosról várjuk a véleményeket, észrevételeket, javaslatokat

2010.12.21

Kedves Nagymarosiak!

 

Ezen az oldalon várjuk a Nagymarosi Önkormányzattal és Nagymarossal kapcsolatos pozitív és negatív észrevételeket.

 

Kérjük írjátok meg mit gondoltok városunkról és annak vezetéséről.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Re: Re: Re: Re: Valami mozgás...........

(Poirot, 2011.09.26 17:17)

Nincs üzleti tervem,nincs kivitelezőm. Én csak arra gondoltam ha már lesz 200 darab ötcsillagos szállodai wellness szobája a városnak akkor,lehetne gondolni tavasszal ősszel az osztálykirándulások kispénzű diákjaira,nyáron és a téli szünetben ugyanezen kispénzű diákok szüleivel való pihenésre olcsón. Nem szeretném hagyni ha tovább pusztulna -valakik érdekével szemben- az épület. Én az önkormányzat által kiírt pályázat mellett vagyok.
Még azt sem tartanám ördögtől valónak ha egy napra kinyitnák a szállodát az emberek előtt,hogy saját szemükkel győződjenek meg az
állapotokról. De ha Önnek van valami más jobb ötlete szívesen üdvözlöm azt.

Re: Re: Re: Re: Re: Valami mozgás...........

(Hunyu, 2011.09.26 17:43)

Mint fentebb említettem, jó ötlet az Öné, csak egy kicsit koncepciótlan. Jön valaki fehér lovon (vagy jönnek valakik) és megváltják a szálloda jövőjét. Az egy dolog, hogy az önkormányzat kiírja és meghirdeti a pályázatot, de arra kell jelentkező is. Előző bejegyzéseiből azt szűrtem le, hogy ön szerint nem értenek semmihez a város vezetői, nem csinálnak semmit sem olyan formában, ahogy szükséges lenne. Itt egy jó ötlet és egy lehetőség, hogy Ön/Mi tegyünk valamit és bebizonyítsuk, hogy ezt jobban is lehet csinálni. Örömmel venném, ha részletesebben leírná, hogy miként lehetne véghezvinni nullától az első iskolai csoport beköltözéséig az egész folyamatot.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Valami mozgás...........

(Poirot, 2011.09.26 18:34)

Tisztelt Hunyu!
Az amit a város eddig csinált az jó volt ,hogy hagyta rohadni az épületet,még a cserepet sem pótolták.
Azt hiszem azért lettek megválasztva ,hogy a város vagyonával jól sáfárkodjanak,de nem teszik én szeretném őket jobb irányba terelgetni.
Azt mondtam,hogy pályáztassuk meg felújításra ás ennek fejében 10-15 év ingyenes használatra. Az önkormányzat ellenőrzési jogával az állag megóvás érdekében. Az idő leteltével felajánlani megvételre vagy további bérleti lehetőséget biztosítani meghatározott időre ,annak leteltével újra pályáztatni.
Ne haragudjon de ezt a nullától az első csoportig egy kicsit cinikusnak érzem, ha így tennék akkor a Polgi fizetését is nekem kéne felvenni.
Én csak ötletet adtam ha már ilyen egysíkúak,hogy csak a wellness mi lesz a téma amiből két éve csak egy tábla látható.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Valami mozgás...........

(Hunyu, 2011.09.26 20:31)

Ebben az esetben sajnos beigazolódott a félelmem, hogy Ön csak - hogy egyik fórumozó társunkat idézzem- " a partvonalról tud csak bekiabálni". Itt lett volna egy életképes ötlet, amiben vagy nem tud segíteni településünknek, vagy - ami rosszabb - nem akar. Cinikus lennék? Nem hinném, inkább szerettem volna tudni, hogy van e egyáltalán elképzelése, hogy hogyan is működik egy ilyen projekt, de látom fogalma sincs. Részemről a további értekezés ezzel kapcsolatban lezárva, megfelelő konzekvenciát leszűrtem. Végezetül pedig engedje meg, hogy ajánljak egy hasznos olvasmányt a témában: Bangalore Tiger: How Indian Tech Upstart Wipro is Rewriting the Rules of Global Competition

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Valami mozgás...........

(Jancsi, 2011.09.27 08:35)

Egyetértek, mivel az úrnak nincs kész üzleti terve, zsebből előrántott vállalkozója, ott rohadjon el az egész!!!

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Valami mozgás...........

(Hunyu, 2011.09.27 11:10)

Nem az a problémám, hogy nincs, hanem hogy fogalma sincs, hogy hogyan legyen.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Valami mozgás...........

(Poirot, 2011.09.27 14:02)

Tisztelt Hunyu!
Az ,hogy Ön mitől fél nekem ahhoz semmi közöm.
Én már segítettem a településünknek,egy ötlettel valamint azzal,hogy felhívtam a figyelmet arra,hogy az itt fórumozó (nem bolsi) érzelmű polgártársaim figyelmét felhívjam arra,hogy a területet ne engedjük spekuláns dögkeselyűk kezére jutni. Ennél többet egyszerű adófizető polgárként nem tehetek. Ha Önnek - hozzászólása alapján úgy tűnik hozzáértőnek- van fogalma a PROJEKT működéséről akkor használja az ötletemet és segítse a várost. Köszönöm szépen nagyképű tanácsát csináljon vele amit akar. Az eszmecserét Önnel lezártam a konzekvenciát viszont,és nem sértődőm meg ,ha beírásaimra többet nem reagál.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Valami mozgás...........

(Poirot, 2011.09.27 16:08)

Ha nem akarnék segíteni mint ahogy Ön írja nem vetettem volna fel az ötletet. Úgy tűnik nagyon,hogy Ön közel van a tűzhöz ott a Fő téren,hát tessék az ötletem felhasználásáért nem kérek semmit csak tegyenek már valamit. Az ha egy állandó lakos aki itt fizeti minden adóját az nem partvonalról történő bekiabálás,ez a baj ,hogy Önök a hivatalban ezt így látják az elefántcsont toronyból. Úgy érzik,hogy a kis fika pórnép csak ne szóljon bele abba amit mi "ISTENEK" teszünk. GR lekommunistázott pedig véleményem szerint az hajaz a régi szép tanácsi időkre,hogy lakosság kuss ne ugass.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Valami mozgás...........

(Hunyu, 2011.09.27 17:06)

Nagyon rosszul helyezi el ezen dolgokat. Nem az önkormányzat pártján állok, nem Ön ellen vagyok. A hülyeség ellen vagyok. Nem tudom, hogy hol olvasott tőlem olyat, hogy dicsőítettem volna az önkormányzatot. Hogy közel lennék a tűzhöz? Legkevésbé sem érdekel, hogy mi történik ott a falakon belül. Feleslegesen nem idegesítem magam. Nem engedhetem meg ezt a luxust magamnak. Pont Önben érzem ugyan azt, mint a Fidesz-MSZP pártharcban, az egyik folyamatosan elutasítja amit a másik tesz, mérlegelés nélkül. Érzelmeket visznek egy olyan "munkába" amit csak racionálisan lehet csinálni. Engem is roppantul zavar ami megy cirkusz itt a termál projekttel kapcsolatban, de sajnos abban igazat kell adnom, az itt megszólalónak, hogy amíg nincs jobb ez is több a semminél. Minimálisan is, de van esély rá, hogy történhet valami. Könnyű mondani hogy kell egy másik befektető. Lassan kordont kell húzni a Fő térre, hogy libasorban be lehessen engedi őket, hiszen már akkora a tömeg a Fő téren a jelentkezőkből. Vagy tud ön jobb befektetőt? Nem, de nem is az Ön dolga. Ha nem az ön dolga, akkor miért nem fogadja el más döntését? Ha kételkedik és jobbat tudna prezentálni? Tegye meg a településért. Kérem! Kuss? Szerintem senkinek sem kell kussolnia, hogy az Ön szavaival éljek, de nem hiszem, hogy ez a legmegfelelőbb kommunikációs csatorna és nem ez a legmegfelelőbb retorika, hogy a városvezetéshez eljuttassa javaslatait.
Hogy magának kellene felvennie a polgármester fizetését, ha ezt végigkísérné tudásával, tapasztalatával, kapcsolati rendszerével, munkájával és idejével? Milyen arányban osztozkodna településünkön tevékenykedő civil szervezetekkel, akik szintén sok hasznos feladatot lát el?

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Valami mozgás...........

(Pesszimista, 2011.09.28 09:52)

Tisztelt Poirot! Nekem ezernyi ötletem lenne a várossal kapcsolatban! De tisztában vagyok azzal is, hogy anyagiak mellérendelésével és megfelelő befektetők híján ezek továbbra is csak ÖTLETEK! Tehát szép ötlet a diákszálló... de csak ÖTLET! Tudja mit?! Csináljunk Marosra egy giganagy PALACSINTAFESZTIVÁLT! Tessék! Íme még egy ötlet. És tudja mit? Én sem kérek ezért az ötletemért semmit! Más: Ön szerint tényleg ez a legmegfelelőbb csatorna, hogy javaslatait és véleményét eljuttassa az illetékesekhez?

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Valami mozgás...........

(Hunyu, 2011.09.28 12:39)

Csak Én? :)

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Valami mozgás...........

(Ötlet, 2011.09.28 10:07)

Világszínvonalú Jazz fesztivál?

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Valami mozgás...........

(Poirot, 2011.09.28 12:25)

T.Pesszimista!
Nem is gondolja,hogy mennyien olvassák ezt az oldalt.
Amint az oldal címe is tartalmazza véleményeket vár a jobbik és nem a város. Nekem ez a véleményem!
Palacsintafesztivál csinálja meg ott a helyem ,de csak akkor ha lesz fahéjjas-citromos is. Különben ha így nézzük valóban van akkora baromság az én ötletem is mint a wellness csak az enyém még nem került semmibe,a wellness pedig az önkormányzatnak egy pár százezerbe benne van (pl.vízügyi engedély)habár a legutóbbi testületin polgármester Úr megígérte ,hogy Sulyok Urat tájékoztatják,hogy fáradjon a kasszához és fizessen.
Azt végképp nem értem ,hogy miért fáj Önnek ha itt megírom a véleményem ha nem akarja ne olvassa el. Én sem mondom Önnek ,hogy ne írjon,ha kedve van nyugodtan tegye. Erről az oldalról nincs kitiltva senki sem. És amint olvashatta(Sz.Hajni bejegyzéséből) a kutyaugatás mégis elhallott az égig.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Valami mozgás...........

(Pesszimista, 2011.09.28 12:57)

Kedves Hunyu! Tudja miért nincs igaza ebben: "Pont Önben érzem ugyan azt, mint a Fidesz-MSZP pártharcban, az egyik folyamatosan elutasítja amit a másik tesz, mérlegelés nélkül. "
Mert amikor azok kritizálnak, mindig elhangzik, hogy "Bezzeg mi jobban csináltuk/csinálnánk". De az úr csak fröcsögni tud a sok negatívumtól.... Kívánom neki: sétáljon egyet ebben a szép időben, hátha rájön, hogy az élet mégis szép...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Valami mozgás...........

(gfsgfsgfsfdffs, 2011.09.27 12:40)

Adnék én is egy ötletet. Köztudott, hogy a Börzsöny hegységben van arany, nyisson az Önkormányzat egy aranybányát!!!!!

Re: Óvodai ügy is szóba került a tegnapi Testületi ülésen.

(Sz.Hajni, 2011.09.28 10:18)

Hogy ne csak mindig a negatív kritika kapjon helyet, most egy pozitívumot is leírnék: a tegnapi testületi ülésen az óvodai ügyben Polgármester a Jegyző és a Képviselő Testület is a sarkára állt. Csak így tovább, minden ügyben szeretnénk ilyen kemény hangot hallani a város vezetésétől!
Az Óvodavezető asszony úgy gondolja, hogy több száz gyermek sorsa felett a törvényeket és szabályokat kikerülve, büntetlenül dönthet. Nem veszi észre, hogy itt már nem a vegyes csoport hátrányairól szól a fáma, hanem az eljárásról és a nagyképű hozzáállásról, miszerint ő úgy dönt a nagymarosi gyermekek sorsa felett ahogy akar. Ilyen alapon holnap bármit bevezethet ami neki tetszik. A szülőknek és a véleményüket nyíltan fel nem vállaló pedagógusoknak üzenem, már nem a kommunizmusban élünk, gyermekeink jogait pedig nem írhatja felül semmi sem, kérem hogy így nyilatkozzanak ebben az ügyben.

Re: Re: Óvodai ügy is szóba került a tegnapi Testületi ülésen.

(Poirot, 2011.09.28 10:35)

Köszönöm szépen a kiegészítést,de én csak 18.00 óra után érkeztem és erről akkor már nem volt szó.
Ami számomra is pozitív és eddig nem tapasztalt volt Grécs képviselő Úr harcos kiállása az önkormányzati vagyon pontos felmérésére és az azzal való felelős gazdálkodásra történő figyelem felhívás volt amire a polgármester Úr erősen helyeselt, a jegyző Úr pedig azt mondta,hogy ez sok időt vesz igénybe. Nem baj jegyző Úr el kell kezdeni és amikor utolérte magát az apparátus akkor azt csak karban kell tartani. A könyvvizsgáló asszony észrevétele is figyelemre méltó a súlyozás tekintetében,az elévülési idő vonatkozásában.(Elmaradt kintlévőségek behajtására vonatkozóan.)
Igen helyes és erről beszéltem ,hogy a kényelmetlen ügyek szóba hozása akár még ezen a fórumon is nem a partvonal mellöli bekiabálás hanem ha valami hibára felhívjuk civilek a figyelmet arra érdemben előbb-utóbb reagálni fognak,mert tényleg nem vagyunk a komcsi időkben.

Gyorsjelentés a 2011.0927.-i testületi ülésről.

(Poirot, 2011.09.28 09:03)

Tegnap részt vettem a testület ülésének nyilvános részén,és akit érdekel egy-két dologban szeretném tájékoztatni:

Szimon Attila képviselő Úr felvetette,hogy az a parkoló őr aki nem adott parkolójegyet miért dolgozik még mindig az eset után 44 nappal az önkormányzatnál. A polgármester Úr elmondta,hogy a Jegyző Urral közösen meghallgatták az említett őrt ki védekezésében előadta,hogy nem volt tömbje. A meghallgatást követően közös erővel megbocsátottak az őrnek és adtak neki még egy utolsó esélyt(Ez a személy jkv.-i bizonyítékkal alátámasztva -általa is elismerten- nem
sokkal az esetet megelőzően a CBA-ban lopott,amiről a jkv.megküldésével az önkormányzat is értesült.
A jegyző Úr azt is előadta,hogy a képviselő Úr által elmondottak és leírtak nem jelentettek volna elég bizonyítékot a további eljáráshoz.
Ezt követően a képviselő Úr felolvasta a levelét amit a polgármester Úrnak írt. A levélben leírta ,hogy az esetről még a helyszínről telefonon
értesítette az őr munkáltatóját aki megtehette volna további lépéseket és akkor most nem kéne bizonyítékok után nyirvákolni.
Az hogy ez az ember még mindig dolgozik nem a képviselő Úr, hanem a munkáltató önkormányzati vezetés hibája.

Más: A polgármester Úr tájékoztatása a thermál projekttel kapcsolatban annyi,hogy nincs semmi csupán annyi,hogy a negatív környezetvédelmi engedélyt visszavonták de pozitív elbírálás nincs.
Még annyit hozzátett ,hogy december 15.-ig várunk azután tesszünk
lépéseket.
Grécs képviselő Úr kérdésére a vízügyi engedély kapcsán a polgármester Úr azt válaszolta,hogy az azzal kapcsolatos díjat az önkormányzat befizette (nem értem korábban arról volt szó,hogy a közös cég alapításig a projekt nem kerül a városnak egy fillérjébe sem) és Sulyok Urat kérték ,hogy lenne oly jó a pénztárhoz fáradni és a helyette kifizetett összeget befizetni.

Más:Az adóhátralékokkal kapcsolatban kiderült ,hogy ott vannak még tartalékok ahonnan pénzt lehetne behozni.
Valamint az is,hogy a legnagyobb összegek nem a szegény emberektől hanem a tehetősebbektől hiányoznak.

Más:Burgermaister képviselő Úr felvetette,hogy több önkormányzati bérleménynél az elmaradt bérleti díjnál sokkal nagyobb összeg a ki nem fizetett víz ,villany,gáz díja. A polgármester Úr azt válaszolta, hogy a szerződés megkötése előtt nem lehet tudni ,hogy a bérlő majd nem fog fizetni,és ha a szolgáltatást kiköttetik akkor nagy összegbe kerül majd a helyreállíttatás.

Nem tudom csak" naivan" kérdezzem az nem lenne olcsóbb ha megérdeklődné az önkormányzat a szolgáltatás helyreállíttatásának költségét és amikor a bérlő eléri annak összegét a hátralékban akkor az önkormányzat lekapcsoltatná őt mindenféle szolgáltatásról. Kisseb lenne a kár vagy nem?

Más:A KÖZMEGHALLGATÁS IDŐPONTJA 2011.10.21 18.00 óra
A MŰVELŐDÉSI HÁZBAN!!!!!!!!!!!!!!!!!!

adventi kereszt

(Szemüveges, 2010.11.29 22:04)

Ma este állították fel a Jobbikosok ismét az adventi keresztet a Magyar utcában. Nagyon szép este volt, Hegedűs Zsuzsanna szavaival, áldásával, Mika gyönyörű énekével lettünk gazdagabbak. Egy szál cigány sem volt ott, de hivatali dolgozó, vagy pedagógus sem! Szokás szerint!!!!!!!! Pedig még zsíroskenyeret és teát is kaptunk. Köszönjük!

Re: adventi kereszt

(pujaro, 2011.09.27 18:43)

nem baj az a lényeg te ott voltál és ettél!!csotány


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48

Következő »