Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nagymarosról várjuk a véleményeket, észrevételeket, javaslatokat

2010.12.21

Kedves Nagymarosiak!

 

Ezen az oldalon várjuk a Nagymarosi Önkormányzattal és Nagymarossal kapcsolatos pozitív és negatív észrevételeket.

 

Kérjük írjátok meg mit gondoltok városunkról és annak vezetéséről.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Valami mozgás...........

(Hunyu, 2011.09.28 12:39)

Csak Én? :)

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Valami mozgás...........

(Ötlet, 2011.09.28 10:07)

Világszínvonalú Jazz fesztivál?

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Valami mozgás...........

(Poirot, 2011.09.28 12:25)

T.Pesszimista!
Nem is gondolja,hogy mennyien olvassák ezt az oldalt.
Amint az oldal címe is tartalmazza véleményeket vár a jobbik és nem a város. Nekem ez a véleményem!
Palacsintafesztivál csinálja meg ott a helyem ,de csak akkor ha lesz fahéjjas-citromos is. Különben ha így nézzük valóban van akkora baromság az én ötletem is mint a wellness csak az enyém még nem került semmibe,a wellness pedig az önkormányzatnak egy pár százezerbe benne van (pl.vízügyi engedély)habár a legutóbbi testületin polgármester Úr megígérte ,hogy Sulyok Urat tájékoztatják,hogy fáradjon a kasszához és fizessen.
Azt végképp nem értem ,hogy miért fáj Önnek ha itt megírom a véleményem ha nem akarja ne olvassa el. Én sem mondom Önnek ,hogy ne írjon,ha kedve van nyugodtan tegye. Erről az oldalról nincs kitiltva senki sem. És amint olvashatta(Sz.Hajni bejegyzéséből) a kutyaugatás mégis elhallott az égig.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Valami mozgás...........

(Pesszimista, 2011.09.28 12:57)

Kedves Hunyu! Tudja miért nincs igaza ebben: "Pont Önben érzem ugyan azt, mint a Fidesz-MSZP pártharcban, az egyik folyamatosan elutasítja amit a másik tesz, mérlegelés nélkül. "
Mert amikor azok kritizálnak, mindig elhangzik, hogy "Bezzeg mi jobban csináltuk/csinálnánk". De az úr csak fröcsögni tud a sok negatívumtól.... Kívánom neki: sétáljon egyet ebben a szép időben, hátha rájön, hogy az élet mégis szép...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Valami mozgás...........

(gfsgfsgfsfdffs, 2011.09.27 12:40)

Adnék én is egy ötletet. Köztudott, hogy a Börzsöny hegységben van arany, nyisson az Önkormányzat egy aranybányát!!!!!

Re: Óvodai ügy is szóba került a tegnapi Testületi ülésen.

(Sz.Hajni, 2011.09.28 10:18)

Hogy ne csak mindig a negatív kritika kapjon helyet, most egy pozitívumot is leírnék: a tegnapi testületi ülésen az óvodai ügyben Polgármester a Jegyző és a Képviselő Testület is a sarkára állt. Csak így tovább, minden ügyben szeretnénk ilyen kemény hangot hallani a város vezetésétől!
Az Óvodavezető asszony úgy gondolja, hogy több száz gyermek sorsa felett a törvényeket és szabályokat kikerülve, büntetlenül dönthet. Nem veszi észre, hogy itt már nem a vegyes csoport hátrányairól szól a fáma, hanem az eljárásról és a nagyképű hozzáállásról, miszerint ő úgy dönt a nagymarosi gyermekek sorsa felett ahogy akar. Ilyen alapon holnap bármit bevezethet ami neki tetszik. A szülőknek és a véleményüket nyíltan fel nem vállaló pedagógusoknak üzenem, már nem a kommunizmusban élünk, gyermekeink jogait pedig nem írhatja felül semmi sem, kérem hogy így nyilatkozzanak ebben az ügyben.

Re: Re: Óvodai ügy is szóba került a tegnapi Testületi ülésen.

(Poirot, 2011.09.28 10:35)

Köszönöm szépen a kiegészítést,de én csak 18.00 óra után érkeztem és erről akkor már nem volt szó.
Ami számomra is pozitív és eddig nem tapasztalt volt Grécs képviselő Úr harcos kiállása az önkormányzati vagyon pontos felmérésére és az azzal való felelős gazdálkodásra történő figyelem felhívás volt amire a polgármester Úr erősen helyeselt, a jegyző Úr pedig azt mondta,hogy ez sok időt vesz igénybe. Nem baj jegyző Úr el kell kezdeni és amikor utolérte magát az apparátus akkor azt csak karban kell tartani. A könyvvizsgáló asszony észrevétele is figyelemre méltó a súlyozás tekintetében,az elévülési idő vonatkozásában.(Elmaradt kintlévőségek behajtására vonatkozóan.)
Igen helyes és erről beszéltem ,hogy a kényelmetlen ügyek szóba hozása akár még ezen a fórumon is nem a partvonal mellöli bekiabálás hanem ha valami hibára felhívjuk civilek a figyelmet arra érdemben előbb-utóbb reagálni fognak,mert tényleg nem vagyunk a komcsi időkben.

Gyorsjelentés a 2011.0927.-i testületi ülésről.

(Poirot, 2011.09.28 09:03)

Tegnap részt vettem a testület ülésének nyilvános részén,és akit érdekel egy-két dologban szeretném tájékoztatni:

Szimon Attila képviselő Úr felvetette,hogy az a parkoló őr aki nem adott parkolójegyet miért dolgozik még mindig az eset után 44 nappal az önkormányzatnál. A polgármester Úr elmondta,hogy a Jegyző Urral közösen meghallgatták az említett őrt ki védekezésében előadta,hogy nem volt tömbje. A meghallgatást követően közös erővel megbocsátottak az őrnek és adtak neki még egy utolsó esélyt(Ez a személy jkv.-i bizonyítékkal alátámasztva -általa is elismerten- nem
sokkal az esetet megelőzően a CBA-ban lopott,amiről a jkv.megküldésével az önkormányzat is értesült.
A jegyző Úr azt is előadta,hogy a képviselő Úr által elmondottak és leírtak nem jelentettek volna elég bizonyítékot a további eljáráshoz.
Ezt követően a képviselő Úr felolvasta a levelét amit a polgármester Úrnak írt. A levélben leírta ,hogy az esetről még a helyszínről telefonon
értesítette az őr munkáltatóját aki megtehette volna további lépéseket és akkor most nem kéne bizonyítékok után nyirvákolni.
Az hogy ez az ember még mindig dolgozik nem a képviselő Úr, hanem a munkáltató önkormányzati vezetés hibája.

Más: A polgármester Úr tájékoztatása a thermál projekttel kapcsolatban annyi,hogy nincs semmi csupán annyi,hogy a negatív környezetvédelmi engedélyt visszavonták de pozitív elbírálás nincs.
Még annyit hozzátett ,hogy december 15.-ig várunk azután tesszünk
lépéseket.
Grécs képviselő Úr kérdésére a vízügyi engedély kapcsán a polgármester Úr azt válaszolta,hogy az azzal kapcsolatos díjat az önkormányzat befizette (nem értem korábban arról volt szó,hogy a közös cég alapításig a projekt nem kerül a városnak egy fillérjébe sem) és Sulyok Urat kérték ,hogy lenne oly jó a pénztárhoz fáradni és a helyette kifizetett összeget befizetni.

Más:Az adóhátralékokkal kapcsolatban kiderült ,hogy ott vannak még tartalékok ahonnan pénzt lehetne behozni.
Valamint az is,hogy a legnagyobb összegek nem a szegény emberektől hanem a tehetősebbektől hiányoznak.

Más:Burgermaister képviselő Úr felvetette,hogy több önkormányzati bérleménynél az elmaradt bérleti díjnál sokkal nagyobb összeg a ki nem fizetett víz ,villany,gáz díja. A polgármester Úr azt válaszolta, hogy a szerződés megkötése előtt nem lehet tudni ,hogy a bérlő majd nem fog fizetni,és ha a szolgáltatást kiköttetik akkor nagy összegbe kerül majd a helyreállíttatás.

Nem tudom csak" naivan" kérdezzem az nem lenne olcsóbb ha megérdeklődné az önkormányzat a szolgáltatás helyreállíttatásának költségét és amikor a bérlő eléri annak összegét a hátralékban akkor az önkormányzat lekapcsoltatná őt mindenféle szolgáltatásról. Kisseb lenne a kár vagy nem?

Más:A KÖZMEGHALLGATÁS IDŐPONTJA 2011.10.21 18.00 óra
A MŰVELŐDÉSI HÁZBAN!!!!!!!!!!!!!!!!!!

adventi kereszt

(Szemüveges, 2010.11.29 22:04)

Ma este állították fel a Jobbikosok ismét az adventi keresztet a Magyar utcában. Nagyon szép este volt, Hegedűs Zsuzsanna szavaival, áldásával, Mika gyönyörű énekével lettünk gazdagabbak. Egy szál cigány sem volt ott, de hivatali dolgozó, vagy pedagógus sem! Szokás szerint!!!!!!!! Pedig még zsíroskenyeret és teát is kaptunk. Köszönjük!

Re: adventi kereszt

(pujaro, 2011.09.27 18:43)

nem baj az a lényeg te ott voltál és ettél!!csotány

Re: Re PUJARO

(Gigi, 2011.09.27 19:51)

Mi van Pujaro "barátom", ennyi ideig tartott míg elolvastad? Majdnem egy évig betűzgetted a 2 osztállyal amit elvégeztél 18 éves korodra vazze?

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Valami mozgás...........

(Poirot, 2011.09.27 14:07)

Tisztelt Jancsi!
Igaza van nincs kész üzleti tervem,sem vállalkozóm,csak fájna ha az Ön én és a többi nagymarosi becsületes adófizető vagyonát konjunktúra lovagok,nagyarcú PROJEKT lovagok kilopnák a fenekünk alól, és mindeközben hálát is kellene mutatnunk zsebüket gyarapító cselekedetükért.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Valami mozgás...........

(GR, 2011.09.27 14:33)

Kedves Poirot,

Fentebbi mondata, nagyon nagyon a '60-'70-'80- as évek kommunista eszmeiséget idézi fel bennem. Pedig már kezdtem örülni, hogy lassan kimúlik!

Üdvözlettel, GR

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Valami mozgás...........

(Poirot, 2011.09.27 14:59)

Kedves GR!
Sajnálom legkevésbé is az volt a szándékom,de ha így történt a hiba nem az én készülékembe volt.
De nem tudom mit gondol Ön arról,hogy évekig egy hang sem szólt a szállodáról és a körötte lévő épületekről. A tetőről cserepek hiányoznak és a likon csordogált be az esővíz,miközben jó 200 db cserép a gazdasági udvar rampáján áll glédában. Amikor szó került arról-nem az önkormányzat hanem civilek részéről- ,hogy az épülettel kéne valamit csinálni rögtön előkerült egy ingatlanos aki azt híreszteli,hogy az épület semmi másra sem jó csak a bontásra. Nyugodtan kommunistázhat hiszen nem ismer,aki ismer nem így gondolja és ezzel úgy vagyok ,hogy csak a rossz kaja árt. Mondhatnám azt,hogy az kiabál akinek a háza ég. Egyebekben az épületről általam írtakról szívesen várom véleményét. véleményét

Valami mozgás.............II.

(Poirot, 2011.09.24 16:57)

Szintén hallomásból tudom,hogy a rendcsinálás nem hivatalos amolyan "Zendülés Caine hadihajón" történt.
A szándékosságra egyik bizonyítékom,hogy a tetőről több helyen hiányzik a cserép -ahonnan az épület beázott- és ilyen cserépből több száz darab az épület gazdasági udvarán a rampán van szépen sorba rakva.
Még mielőtt valaki "Polgi" fan hazugsággal vádolna a glédába rakott cserepekről fénykép felvételem van.

még mindig parkolóőr...

(szemüveges, 2011.09.21 21:50)

Igen, még mindig parkolóőrködik a " nagy dédelgetett". Hogy lehet ez? Hétről hétre itt van még mindig! Gyöngyöspatán 2 liter benzinért kirúgták a tolvajt, és nem kaphat 3 évig semmilyen segélyt.Itt meg nincs semmi, továbbra is zsebre dolgozhat a kis ügyes.Jegyző úr, Polgármester úr! Minek vannak önök a helyükön? Ülnek az elefántcsont-toronyban, és várják a tizedikét, amikor jön a fizetés...felháborító!!!!!!!!!!!!!

parkolóőr

(szemüveges, 2011.09.17 21:25)

Barátaim! Örömmel jelentem, hogy a zsebre dolgozó parkolóőr ma is parkolóőrködött! Mi ez a nagy védelem, amiben részesül? Gyöngyöspatán meglátták, hogy a közmunkás a fűkaszából kb. 1 liter benzint áttölt az autójába, sutty, már ki is volt rúgva! És 3 évre eltiltva a közmunkától, a segélyektől! Így aztán rend lesz! De itt..... mindenki röhög a markába, és azt csinál, amit akar! Zsebre dolgozik, lop, lóg, miből, A mi adóforintjainkból! Hogy tavaly eltűnt egy önkormányzati láncfűrész... bocsánatos bűn! Hogy a fenébe nem lehet utánanézni, hogy kinek adták ki? Ezt is olyan lazán kezelik, hogy feláll a szőr a hátamon! Tessék kérem Marosra költözni, itt lehet lopni, linkeskedni.

Re: parkolóőr

(Marosi, 2011.09.18 10:15)

Fejétől bűzlik a hal... Mosolygós,kedves,ígérgetős Polgármester aki nem tartja be az igéreteit és a béke kedvéért eltűri a törvénysértést is.
Ez a nagy helyzet tisztelt hölgyeim és uraim!

óvoda

(szemüveges, 2011.09.16 18:53)

Még nem vagyok anyuka, de!: egyszer találtam egy kiscicát az Aliz cukrászda körül.Bevittem az oviba, hátha felismeri valaki.Bementem, köszöntem, hahó-hahó, kopogtam, és semmi! Az óvó nénik a folyosón, ahol nem látszanak, ott beszélgettek, kávéztak, jól elvoltak. Én mondjuk elvihettem volna bármit, bárkit...a gyerekek meg ...tudnak magukra vigyázni...

Óvodai bürokrácia

(Kismama, 2011.08.30 11:52)

A minap szembesültem vele, hogy óvodánkban a szülők megkérdezése nélkül bevezetik a vegyes csoportos rendszert. Nyáron eldöntötték a "hozzáértők", hogy jobb lesz így a csemetéknek, hogy szétszórják őket és együtt lesz kicsi, nagy. Majd a nagyok tanítják a kicsiket kezet mosni, öltözni stb. Kíváncsi lennék, hogy Önök mit gondolnak erről? A nagyobb gyerekek dolga-e tanítani cipőt fűzni, kezet mosni stb. vagy a szülőnek, óvónőnek? Hogy fog felkészülni egy nagycsopis az iskolára? Ha megvannak az adottságok, hogy külön legyenek a korcsoportok akkor miért kell összekeverni őket? Minden csoportnak át kell élnie újra és újra a beszoktatós gyermekek sírását. Fel vannak e készítve az óvónők erre a feladatra? Miért nem közölték már előre a szülőkkel? Mi az, hogy ők eldöntik és bevezetik anélkül, hogy legalább tájékoztatnának róla minket? Nincs közünk hozzá? Ja és ahogy hallottam, az óvoda Szabályzatát is módosítani kellett volna amit az Önkormányzatnak el kellene fogadnia. Csak ez után lehetne bevezetni bármilyen változást. Hát ők úgy döntöttek, hogy le van sz@rva a szabály! A Testület úgysem ért hozzá. Majd utólag módosítanak és benyújtják. Hadd döntsék már ők el, mit akarnak. Senkinek semmi köze hozzá - ezek szerint.


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47

Következő »