Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nagymarosról várjuk a véleményeket, észrevételeket, javaslatokat

2010.12.21

Kedves Nagymarosiak!

 

Ezen az oldalon várjuk a Nagymarosi Önkormányzattal és Nagymarossal kapcsolatos pozitív és negatív észrevételeket.

 

Kérjük írjátok meg mit gondoltok városunkról és annak vezetéséről.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Re: Re PUJARO

(Gigi, 2011.09.27 19:51)

Mi van Pujaro "barátom", ennyi ideig tartott míg elolvastad? Majdnem egy évig betűzgetted a 2 osztállyal amit elvégeztél 18 éves korodra vazze?

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Valami mozgás...........

(Poirot, 2011.09.27 14:07)

Tisztelt Jancsi!
Igaza van nincs kész üzleti tervem,sem vállalkozóm,csak fájna ha az Ön én és a többi nagymarosi becsületes adófizető vagyonát konjunktúra lovagok,nagyarcú PROJEKT lovagok kilopnák a fenekünk alól, és mindeközben hálát is kellene mutatnunk zsebüket gyarapító cselekedetükért.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Valami mozgás...........

(GR, 2011.09.27 14:33)

Kedves Poirot,

Fentebbi mondata, nagyon nagyon a '60-'70-'80- as évek kommunista eszmeiséget idézi fel bennem. Pedig már kezdtem örülni, hogy lassan kimúlik!

Üdvözlettel, GR

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Valami mozgás...........

(Poirot, 2011.09.27 14:59)

Kedves GR!
Sajnálom legkevésbé is az volt a szándékom,de ha így történt a hiba nem az én készülékembe volt.
De nem tudom mit gondol Ön arról,hogy évekig egy hang sem szólt a szállodáról és a körötte lévő épületekről. A tetőről cserepek hiányoznak és a likon csordogált be az esővíz,miközben jó 200 db cserép a gazdasági udvar rampáján áll glédában. Amikor szó került arról-nem az önkormányzat hanem civilek részéről- ,hogy az épülettel kéne valamit csinálni rögtön előkerült egy ingatlanos aki azt híreszteli,hogy az épület semmi másra sem jó csak a bontásra. Nyugodtan kommunistázhat hiszen nem ismer,aki ismer nem így gondolja és ezzel úgy vagyok ,hogy csak a rossz kaja árt. Mondhatnám azt,hogy az kiabál akinek a háza ég. Egyebekben az épületről általam írtakról szívesen várom véleményét. véleményét

Valami mozgás.............II.

(Poirot, 2011.09.24 16:57)

Szintén hallomásból tudom,hogy a rendcsinálás nem hivatalos amolyan "Zendülés Caine hadihajón" történt.
A szándékosságra egyik bizonyítékom,hogy a tetőről több helyen hiányzik a cserép -ahonnan az épület beázott- és ilyen cserépből több száz darab az épület gazdasági udvarán a rampán van szépen sorba rakva.
Még mielőtt valaki "Polgi" fan hazugsággal vádolna a glédába rakott cserepekről fénykép felvételem van.

még mindig parkolóőr...

(szemüveges, 2011.09.21 21:50)

Igen, még mindig parkolóőrködik a " nagy dédelgetett". Hogy lehet ez? Hétről hétre itt van még mindig! Gyöngyöspatán 2 liter benzinért kirúgták a tolvajt, és nem kaphat 3 évig semmilyen segélyt.Itt meg nincs semmi, továbbra is zsebre dolgozhat a kis ügyes.Jegyző úr, Polgármester úr! Minek vannak önök a helyükön? Ülnek az elefántcsont-toronyban, és várják a tizedikét, amikor jön a fizetés...felháborító!!!!!!!!!!!!!

parkolóőr

(szemüveges, 2011.09.17 21:25)

Barátaim! Örömmel jelentem, hogy a zsebre dolgozó parkolóőr ma is parkolóőrködött! Mi ez a nagy védelem, amiben részesül? Gyöngyöspatán meglátták, hogy a közmunkás a fűkaszából kb. 1 liter benzint áttölt az autójába, sutty, már ki is volt rúgva! És 3 évre eltiltva a közmunkától, a segélyektől! Így aztán rend lesz! De itt..... mindenki röhög a markába, és azt csinál, amit akar! Zsebre dolgozik, lop, lóg, miből, A mi adóforintjainkból! Hogy tavaly eltűnt egy önkormányzati láncfűrész... bocsánatos bűn! Hogy a fenébe nem lehet utánanézni, hogy kinek adták ki? Ezt is olyan lazán kezelik, hogy feláll a szőr a hátamon! Tessék kérem Marosra költözni, itt lehet lopni, linkeskedni.

Re: parkolóőr

(Marosi, 2011.09.18 10:15)

Fejétől bűzlik a hal... Mosolygós,kedves,ígérgetős Polgármester aki nem tartja be az igéreteit és a béke kedvéért eltűri a törvénysértést is.
Ez a nagy helyzet tisztelt hölgyeim és uraim!

óvoda

(szemüveges, 2011.09.16 18:53)

Még nem vagyok anyuka, de!: egyszer találtam egy kiscicát az Aliz cukrászda körül.Bevittem az oviba, hátha felismeri valaki.Bementem, köszöntem, hahó-hahó, kopogtam, és semmi! Az óvó nénik a folyosón, ahol nem látszanak, ott beszélgettek, kávéztak, jól elvoltak. Én mondjuk elvihettem volna bármit, bárkit...a gyerekek meg ...tudnak magukra vigyázni...

Óvodai bürokrácia

(Kismama, 2011.08.30 11:52)

A minap szembesültem vele, hogy óvodánkban a szülők megkérdezése nélkül bevezetik a vegyes csoportos rendszert. Nyáron eldöntötték a "hozzáértők", hogy jobb lesz így a csemetéknek, hogy szétszórják őket és együtt lesz kicsi, nagy. Majd a nagyok tanítják a kicsiket kezet mosni, öltözni stb. Kíváncsi lennék, hogy Önök mit gondolnak erről? A nagyobb gyerekek dolga-e tanítani cipőt fűzni, kezet mosni stb. vagy a szülőnek, óvónőnek? Hogy fog felkészülni egy nagycsopis az iskolára? Ha megvannak az adottságok, hogy külön legyenek a korcsoportok akkor miért kell összekeverni őket? Minden csoportnak át kell élnie újra és újra a beszoktatós gyermekek sírását. Fel vannak e készítve az óvónők erre a feladatra? Miért nem közölték már előre a szülőkkel? Mi az, hogy ők eldöntik és bevezetik anélkül, hogy legalább tájékoztatnának róla minket? Nincs közünk hozzá? Ja és ahogy hallottam, az óvoda Szabályzatát is módosítani kellett volna amit az Önkormányzatnak el kellene fogadnia. Csak ez után lehetne bevezetni bármilyen változást. Hát ők úgy döntöttek, hogy le van sz@rva a szabály! A Testület úgysem ért hozzá. Majd utólag módosítanak és benyújtják. Hadd döntsék már ők el, mit akarnak. Senkinek semmi köze hozzá - ezek szerint.

Re: Óvodai bürokrácia

(szemüveges, 2011.08.30 13:18)

Itt, Nagymaroson minden szabad! Nagymaros Szabad Állam!

Re: Óvodai bürokrácia

(panka, 2011.09.01 11:02)

Teljesen igaza van az anyukának sajnos ebbe a dologba nem kérték ki a szülők véleményét.hála istenek az én kislányom az Elsővölgyi óvodába jár.Itt még nem halottam erről.Remélem nem is lesz róla szó.

Re: Re: Óvodai bürokrácia

(Kismama, 2011.09.02 08:25)

Ott is tervbe van véve:( Megkérdeztem.Sajnos ez az óvodavezető nagy ötlete,szeretné mindenhol bevezetni.A szakmai felkészültség nála nem követelmény. És a szülők,pedagógusok véleménye sem.Fejétől bűzlik a hal...

Re: Re: Re: Óvodai bürokrácia

(asdfkjasdéklfj, 2011.09.08 10:28)

Vegyes csoportos rendszert a szakértők kezdő óvónőknek kifejezetten nem ajánlják.(Itt pedig van egy pár.)Ja, és csak szorgalmas,jó szervezőképességű óvónőknek ajánlatos ilyen rendszerben dolgozni,alapos felkészülés után.Itt Maroson - úgy hallottam - egy-két óvónő elég lustak.Nekik igazán nem ajánlatos elkezdeni ilyen rendszerben dolgozni.
Csak szegény gyerekeket sajnálom.Pl.: hogy fog aludni a kiscsoportos aki a nagyok közé került?A nagyok már nem akarnak aludni,a kicsik igen.Egy óvónő+1 dada hogy fogja a különböző korcsoportú gyermekeket foglalkoztatni? És még sorolhatnám...

Re: Re: Re: Re: Óvodai bürokrácia

(Kismama, 2011.09.16 18:39)

Sajnos hiába volt minden ellenállás és törvénytelenség! Kész tények elé állították a szülőket a Vasút utcai oviban tegnap. Bevezették és úgy is hagyják a vegyes csoportos rendszert.. Ennyit ér az ígéret? Bármit megtehet egy vezető pedagógus? 100 vagy még több gyermek sorsáról simán dönthet a törvény megkerülésével és a gyermekek sorsáról??? Nem hiába van ilyen szigorú menete egy rendszer átállásnak. Micsoda világot élünk? Mint a kommunizmusban. Nekünk kuss van, ők mindent megmagyaráznak saját érdekükben ezzel figyelmen kívül hagyva a gyermekeink jogait is. Kár hogy a szülők ilyen "birkák" hogy nem merik felvállalni a véleményüket, és félelmeiket "jobb a békesség" alapon. Hiába magyarázzák hogy ez sokkal jobb lesz, mi tudjuk,hogy csak az óvónőknek lesz jobb - esetleg. Majd a nagyobb gyerekek csinálják helyettük amit lehet. Remélem hogy a mi kiscsopis gyermekeinknek nem kell majd elszenvedniük esetlegesen a nagyobbak rosszaságait, nem szorulnak háttérbe a visszahúzódó gyermekek, mert hogy nem lesz rájuk elég idő, az biztos!
Miért kell nekik már most a nagyobbak dolgait eltanulni??? Miért kell siettetni a fejlődésüket?
Csak abban reménykedünk, hogy a Testület által hivatalból kirendelendő szakértő is a mi véleményünket fogja igazolni, hogy nagy csoportlétszámnál a vegyes csoportos rendszer nem alkalmas a bevezetésre.

Re: Re: Óvodai bürokrácia

(Szigeti Hajni, 2011.09.10 16:21)

Kedves Panka!
Kérlek keress meg és írd alá a kérelmet, mely szerint az Önkormányzatot kérjük, hogy vizsgálja ki, milyen alapon vezették be a hivatalos ügymenet lezongorázása nélkül, a pedagógusok SZAKSZERŰ felkészítése és a szülők teljes körű tájékoztatása nélkül ezt a rendszert. Az Első völgyi oviban kérdezz rá, kinél van az ív és írd alá légyszi Te is és a párod is. Köszi előre is!

Nagymaros újság?

(Poirot, 2011.09.15 10:32)

Valóban igaza van Szomráky úrnak kis városunkban erősen ellenőrzött a lap és csak az jelenhet meg ami nem borzolja a kedélyeket.
A GVB elnök lemondása nagy hirtelen történhetett,mert a szept.12-én megjelenő lapszámban van egy beszámoló az aug.10.-én megtartott ülésről ott erről egy sor sincs. Ha jól tudom akkor minden hónap vége a lapzárta. Szept 12.-én pedig már elnők választásnak is kellett(?) történő az önkormányzat honlapján megjelent meghívó szerint.
Tessék mondani minek van újság ha csak arról ad hírt ami egyeseknek tetszik?

sunnyogás

(Poirot, 2011.09.15 09:01)

Tájékoztatom a honlapot olvasókat -kivétel a polgi fanok akik már jól tájékozottak. Nem félinformáció az önkormányzat honlapján olvasható a testület hétfőn (12.-én) rendkívüli testületi ülést tartott, a meghívó csak az ülést követően került a honlapra mivel 14.-én még nem volt olvasható nehogy véletlenül kívülálló érdeklődő részt vehessen. Az egyik napirendi pont volt a GVB.bizottság elnökének megválasztása. Miért Grécs úr lemondott? Ki tudta ezt eddig? Mikor mondott le? Miért?

:-)

(Arthur Hastings , 2011.09.14 09:18)

Drága Poirot Barátom! Isten éltessen sokáig születésnapod alkalmából!

Re: :-)

(Poirot, 2011.09.14 09:57)

Tisztelettel köszönöm a jó kívánságot ,habár ez nem érdem csak állapot.


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48

Következő »