Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nagymarosról várjuk a véleményeket, észrevételeket, javaslatokat

2010.12.21

Kedves Nagymarosiak!

 

Ezen az oldalon várjuk a Nagymarosi Önkormányzattal és Nagymarossal kapcsolatos pozitív és negatív észrevételeket.

 

Kérjük írjátok meg mit gondoltok városunkról és annak vezetéséről.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Innen is

(Gárdos Agentura, 2011.09.14 10:42)

Isten éltessen sokáig születésnapod alkalmából!

Re: Innen is

(Poirot, 2011.09.14 12:09)

Tisztelettel köszönöm Önnek is a szülinapi jó kívánságot,de mint írtam ez csak állapot amiről én nem tehetek.

Re: Re: Innen is

(Japp felügyelő, 2011.09.14 16:03)

Miért, nem örülsz a jó kívánságoknak? :-)

Re: Re: Re: Innen is

(Poirot, 2011.09.14 17:15)

Tisztelettel megköszöntem és örülők neki csak a tényt állapítottam meg,hogy az ember a koráról nem tehet az (szerencsés esetben)mindig több lesz.

Re: Re: Re: Re: Innen is

(Gigi, 2011.09.15 08:27)

Isten éltessen sokáig!

Re: Re: Re: Re: Re: Innen is

(Poirot, 2011.09.15 08:37)

Tisztelettel köszönöm szépen a szülinapi jókívánságot ,nagyon jól esett.

Milyen érdekes!

(Gigi, 2010.02.10 22:34)

Ma olvastam a Nagymarosi hírekben hogy Kárpáti Zsuzsa az egyik nagymarosi óvodába déli gyümölcsöket hozott ajándékba és kiosztotta a gyerekeknek.
Milyen érdekes, hogy csak most választások előtt jut ilyesmi az eszébe...

Re: Milyen érdekes!

(Poirot, 2011.09.04 15:50)

És az még érdekesebb,hogy a "figgetlen"-ként aposztrofált polgmester elkísérte az elvtársnőt.
Akkor mitől-kitől független a polgármester?

Re: Re: Milyen érdekes!

(dfgklsdjflkjds, 2011.09.04 21:57)

Másfél év.... Ennyi idő telt el a bejegyzés és az Ön kommentje között... Elmondaná kérem, mi értelme van az ilyen hőbörgésnek/ uszításnak? Miért akarja megosztani a nagymarosiakat? Miért jó előszedni régi "sérelmeket", amikor nem ismeri a teljes igazságot? Ismeri Ön egyáltalán a polgármestert? Vagy csak úgy gondolja, hogy egy ilyen esemény kapcsán meg lehet ítélni valaki politikai hovatartozását? Láttam olyan fényképet, ahol árvízkor FIDESZES polgármester kísérgette Gyurcsányt. Őt miért nem veszi a szájára?

Re: Re: Re: Milyen érdekes!

(Poirot, 2011.09.05 13:23)

Csak annyi,hogy ez a teljesítmény még ingyen is nulla nem havi 600 ezerért a város bőrére. És ebből nem telik az általa is hozott parkolási rendelet betartására hanem hétvégén a magángépkocsijával vagy az önkormányzat parkolójában,vagy a hentes bolt előtt parkol ingyen.
Nem más mint egy megélhetési polgármester ,ha visszaemlékszik az alakuló ülésen első dolga volt ,hogy nem kapja meg azt ami törvényben jár és rögtön megszavaztatta az azóta is ingyen dolgozó testülettel a havi húsz ezer kiegészítést. A város -az enyém az Öné és a többi nagymarosi polgár- tulajdonát négyzetméterenként 90 fillérért adja bérbe a motorcsónak se.-nek. Majd baromi etikusan a saját hajóját is ott tároltatja.Évek óta körömszakadtáig védelmez egy szélhámost aki már közel háromszáz ötcsillagos szállodai szobát ígérget a városnak. De még azt a postai feladóvevényt is titkosnak nyilvánítja amin a pályázatát elküldte. Ezt épeszű ember nem veheti be ha csak nem simli az egész. Az Ön által védelmébe vett első ember ezt a "szavahihető" vállalkozót a testülettel szemben védelmezte,hogy megérti álláspontját,hogy nem hajlandó a testületnek információt átadni mivel az üléseken készült jegyzőkönyvek továbbkerülnek a Pest megyei közig hivatalhoz. Kvázi őket is megrágalmazta ,hogy a vállalkozó titkaira ácsingóznak.A banános sztorira pedig véletlenül akadtam rá és érdekesnek találtam,hogy a független ember csak ezt a szocit kísérgeti. Érdekes a hölgy azóta sem banánt sem almát sem cukorkát nem osztogat az oviban.Lehet demagógiával vádolni csak az ilyen függetlenektől van tele a kalucsnim akik ezt az országot nagyban játszva idáig juttaták. Ha már itt fizetek adót becsülettel megvan az a jogom amiért nem sírok hanem gyakorlom a just mormorandis.
Még egy ami eszembe jutott és ha jól emlékszem talán Boros Péter mondta(de lehet ,hogy a személyben tévedek) "...nem elég becsületesnek lenni annak is kell látszani....."

Re: Re: Re: Re: Milyen érdekes!

(Polgi, 2011.09.05 15:20)

Kedves Poirot!

Nem szoktam írogatni, de most nem állom meg. Az alakuló ülésen egy, a Közigazgatási Hivatal által is megerősített jogszerűtlenséget korrigáltunk. Elmondtam akkor is, mondom most is: az újonan választott polgármester fizetése nem lehet kevesebb mint elődjéé, melyből adódik, hogy ezt a mértéket nem én szavaztattam meg magamnak, hanem az elődnek szavazta meg az akkori testület. Hogy ez sok vagy kevés az nézőpont kérdése. A családomnak kevés, mert amennyi időt elvesz a munkám tőlük, annyit szerintük nem ér az egész. Lehetnek olyanok, akár egyes képviselő "társak" akiknek sok a fizetésem, ezeknek ajánlom, próbálják ki, milyen ezt a súlyt viselni!

Nem tudom mi az alternatívája a termál projektnek, de amíg nincs jobbik ötlete senkinek, addig nekem senki ne beszéljen arról, hogy a Sulyok-féle lehetőség nem jobb a semminél.

Igen, a családom csónakja ott van a klubban, de ez nem befolyásolja azt, mennyi a bérleti díj. Ugyancsak semmilyen alternatívát nem tud hozni senki, ami 600 ezret hozna arról a területről a városnak!
Ha mindent és mindenkit elüldözünk, aki böki a csőrünket, akkor végül nem marad senki és semmi ami előre vihetne!

Kívülről támadni mindig könnyebb, mint hiba nélkül dolgozni! Ha el is követek hibákat, az majd úgyis rám hullik. Nem hiszem, hogy nulla teljesítmény fenntartani a várost úgy, hogy nincs miből, és nem hiszem, hogy nulla teljesítmény majd 1,7 milliárdot nyerni, de lehet, hogy én tévedek!

Banán: nem érdekel, hogy ki és miért (mert úgysincs jelentősége) hoz déli gyümölcsöt a gyerekeknek, ha azt jószívvel adja, akkor áldásom rá! A gyerekeknek ízlett! :-)) és még szavazniuk sem kellett senkire!

Re: Re: Re: Re: Re: Milyen érdekes!

(Poirot, 2011.09.05 19:04)

Kedves Polgi!

Ha nagy a teher nem kell csinálni ha nem éri meg pláne abba kell hagyni!
Ha nem bírja a súlyokat le kell tenni. Ha jól emlékszem a legutolsó "Nagymaros" újságban volt jobbik ötlet ,reakció semmi.
Wellness nem jobb,semmi.
Ha nem pályáztatott ,nem beszélhet arról,hogy nem jöhet több pénz arról a területről(És ne a foci pályáról beszéljen mert a szotyolát az Esterházy tortával nem lehet összehasonlítani).
Ha nekem csónakom lenne kínosan ügyelnék ,hogy az általam vezetett
testülettől független magán területen,vagy a területért piaci árat fizető cégnél tároljam. Arra is kínosan ügyelnék ,hogy a cég törvénytelenséget ne követhessen el olyan terület lezárása amelyet nem bérelnek.
A lezárás bűncselekményt is megvalósít mégpedig a személyi szabadság korlátozását.(Elzár egy közterületet magánszemély elől,hogy csónakját vízre tehesse és arra kényszeríti,hogy azt több száz méterrel
lejjebb vagy feljebb tudja megtenni.)
Nem üldözök csak piacgazdaságban a fizető képes alanytól piaci árat kérek!
A banán engem sem érdekel csak azért büdös mert kampányon kívül a hölgy nem osztogat semmit.
A pályázattal kapcsolatban mondjon egy Duna menti várost aki az árvíztől rendszeresen veszélyeztet ,pályázott és nem nyert.
Hála Isten,hogy ez a kormányzat az előző tolvajokkal szemben felismerte,hogy jól felfogott érdeke a bajt megelőzni mint annak a pénznek többszörösét négy-ötévente ismétlődően kifizetni.

Lenne még egy kérdésem mi történt az Országzászló alatti területtel.
A lik eliminálódott vagy már nem balesetveszélyes.
A GVB elnök szigorú szemöldök összehúzására a korlátok eltűntek,de oda illő virágtartók sincsenek.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Milyen érdekes!

(asegsgs, 2011.09.06 08:20)

Tisztelt Poirot,

Mi a piaci ár? Törvénytelen? Tegyen feljelentést! Btw, keresztelőt érintő feljelentésének eredményéről mit lehet tudni?

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Milyen érdekes!

(Poirot, 2011.09.06 12:04)

Tisztelt asegsgs !

Semmi esetre sem a napi 90 fillér/nm. És ha végignézi az árakat Baja és Győr között akkor megtudja. Nem törvénytelen ,de a hanyag gazdálkodás fogalmi körébe simán belefér,főleg úgy, hogy pályáztatva nem volt.
Köszönöm szépen a tanácsát ,de én csak egy marosi adófizető pogár vónék és nem közszereplő akinek az intézkedései sújtanák Önt. Következés képen ha tud ilyet akkor az okosságot a város vezetőinek tartogassa. Magánszemélyt a hülyeségeimmel én sem vegzálok. A Panoráma melletti lejáró a Dunához: annak lezárása a lánccal törvénytelen ,de a város vezetése cinkosan ez ellen nem tesz
semmit.
A feljelentés megtörtént de finom rábeszélésre ,hogy nehéz a bizonyítás az ügy elült.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Milyen érdekes!

(Polgi, 2011.09.11 21:07)

Tisztelt Poirot!

Nem panaszkodtam, hanem tényeket közöltem! Nagy különbség. A munkámat azért vállaltam, hogy végig csináljam, mindaddig, amíg az emberek többsége rendbenvalónak találja a céljaimat, és azt amit teszek. A jobbik ötlet több sebből vérzik! Ha valami, akkor az törvénytelen. Valóban igaz, hogy a "pálya széléről bekiabálni" könnyű, azon kívül, hogy részt vett a Kerekegylet munkájába, mit tett Ön Nagymarosért? Egyébként, nem tudom miért fáj az állítólagos 600 ezer(ami nem annyi), mert ha valaha dolgozott már felelősségteljes állásban, vezetőként, akkor tudnia kell, hogy ez azért még nem a Kánaán...
A lánc a motorcsónakosoknál nem az én időmben készült, de ha ez meghozza Nagymarosnak a felemelkedést, akkor levágatom...
Már bánom, hogy belementem ebbe az eszmecserébe, tisztába vagyok azzal, hogy mindenkinek nem tudok megfelelni de nem is akarok! Ha akar és tud segíteni Nagymarosnak, akkor tegye, ha nem, akkor ne tegye! Engem csak a valódi jobbítók érdekelnek!

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Milyen érdekes!

(Poirot, 2011.09.12 19:13)

Kedves Polgi!

Olyan nagy célról a Súlyok féle terven kívül nem tudok ,ami szót sem érdemel. Ugye Ön sem hiszi,hogy 200 ötcsillagos szoba negyedére is van kereslet városunkban? Nem a pálya széléről bekiabáló vagyok,hanem egy olyan polgár aki nem áhítattal csüng az elöljárói szózaton hanem ha kell azt kritikával is illeti. Csak a despotáknak megfelelő az ha mindenki fátyolos tekintettel hallgatja az igét.
Azt hiszem ,hogy egy picit fordítva tetszik ülni az indián lovon.
Nem gondolja ,hogy ha 2010. október 15.-én megkezdik a fúrást és napjainkban serényen folyna az építkezés akkor mindenki befogná a száját.
Hogy mit tettem Nagymarosért kérdi: erőmhöz mérten minden árvízi védekezésben részt veszek ,habár a víz a területet ahol lakom soha nem érte el. De ez mint a város lakójának- amíg bírom- kutya kötelességem. És ezzel nem kérkedni akarok csak hát mert kérdezte.
Az adóimat ami évről-évre nő becsülettel pontosan befizetem .ez sem érdem ,de mint tudjuk-testületi ülésekről- ez nem mindenkinek természetes. Pedig ugye a mai világban a bevétel a minden. Ezt Ön jobban tudja nálam. A portámat az utca fronttal együtt rendben tartom ez sem érdem .de mint sok helyen látható ez sem mindenkinek természetes. És még csak nem is várok el érte "Tiszta udvar rendes ház" táblácskát. Tényleg az ezzel kapcsolatos pályázatot is egy jó nagy butaságnak tartom. Sokkal nagyobb becsülete lenne annak ha pénz nélkül egy időszakot-évet- értékelve a táblácskát az Önkormányzat adná,mint a szoci világban volt. Azért mert a tanács adta ez nem volt hülyeség.
Most én kérdezem Ön nem a fizetésével honorálva pluszban mit tett Nagymarosért ami nem lenne kötelessége. Ne mondjon semmit mert nem tud ugyanis itt minden Önhöz tartozik.
Ezért baj az ,hogy az önkormányzatnál dolgozik közfeladatot ellátó személyként egy olyan ember aki bizonyítottan lopott zsebre parkoltat.
A lánc levágása nem hoz a város számára felemelkedést ,de törvénytelen és Önnek mint helyben az ELSŐ embernek az EGYENLŐK között nem szabadna a törvénysértés felett szemet hunyni. Vagy ez a mi motorcsónak egyesületünk nekünk lehet? Csak tényként közlöm
,hogy a lánc már az Ön idejében került oda. Azt megelőzően kő virág ládák voltak ott ,de már azok is az Ön idejében kerültek oda.
Az ,hogy a Jobbik ötlete a házakkal kapcsolatban törvénytelen lenne azt erős túlzásnak gondolom.

Ön szerint az hogy már az Ön ideje alatt évek óta rohadnak ezen épületek az nem törvénytelen? Szerintem az a törvénytelen!

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Milyen érdekes!

(Baby, 2011.09.12 20:11)

Tisztelt Polgi!
Ez így nem fair, hogy Poirot tudja kivel "beszélget" Ön viszont nem tudja kit takar a fedőnév. Tisztességes lenne szemtől-szembe vitatkozni. Én azt ajánlom, ne vitatkozzon ezen az oldalon, inkább szervezzen fórumot, ahol mindenki az arcát vállalva kérdez vagy vádol.

Re: Milyen érdekes!

(Mami, 2011.09.12 22:58)

Poirot-t ki ne ismerné. ;-)
Csak 1 ember hasonlít rá Nagymaroson, igaz kicsit magasabb. :-D

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Milyen érdekes!

(Poirot, 2011.09.13 09:38)

Ön milyen néven írogat nem "födőnéven".
A fórum jó ötlet,támogatom.
Amiket leírtam még nem hazugságok hanem tények!

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Milyen érdekes!

(Poirot, 2011.09.13 09:39)

Ön milyen néven írogat nem "födőnéven".
A fórum jó ötlet,támogatom.
Amiket leírtam még nem hazugságok hanem tények!


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48

Következő »