Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nagymarosról várjuk a véleményeket, észrevételeket, javaslatokat

2010.12.21

Kedves Nagymarosiak!

 

Ezen az oldalon várjuk a Nagymarosi Önkormányzattal és Nagymarossal kapcsolatos pozitív és negatív észrevételeket.

 

Kérjük írjátok meg mit gondoltok városunkról és annak vezetéséről.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Re: Re: Re: Re: Milyen érdekes!

(Polgi, 2011.09.05 15:20)

Kedves Poirot!

Nem szoktam írogatni, de most nem állom meg. Az alakuló ülésen egy, a Közigazgatási Hivatal által is megerősített jogszerűtlenséget korrigáltunk. Elmondtam akkor is, mondom most is: az újonan választott polgármester fizetése nem lehet kevesebb mint elődjéé, melyből adódik, hogy ezt a mértéket nem én szavaztattam meg magamnak, hanem az elődnek szavazta meg az akkori testület. Hogy ez sok vagy kevés az nézőpont kérdése. A családomnak kevés, mert amennyi időt elvesz a munkám tőlük, annyit szerintük nem ér az egész. Lehetnek olyanok, akár egyes képviselő "társak" akiknek sok a fizetésem, ezeknek ajánlom, próbálják ki, milyen ezt a súlyt viselni!

Nem tudom mi az alternatívája a termál projektnek, de amíg nincs jobbik ötlete senkinek, addig nekem senki ne beszéljen arról, hogy a Sulyok-féle lehetőség nem jobb a semminél.

Igen, a családom csónakja ott van a klubban, de ez nem befolyásolja azt, mennyi a bérleti díj. Ugyancsak semmilyen alternatívát nem tud hozni senki, ami 600 ezret hozna arról a területről a városnak!
Ha mindent és mindenkit elüldözünk, aki böki a csőrünket, akkor végül nem marad senki és semmi ami előre vihetne!

Kívülről támadni mindig könnyebb, mint hiba nélkül dolgozni! Ha el is követek hibákat, az majd úgyis rám hullik. Nem hiszem, hogy nulla teljesítmény fenntartani a várost úgy, hogy nincs miből, és nem hiszem, hogy nulla teljesítmény majd 1,7 milliárdot nyerni, de lehet, hogy én tévedek!

Banán: nem érdekel, hogy ki és miért (mert úgysincs jelentősége) hoz déli gyümölcsöt a gyerekeknek, ha azt jószívvel adja, akkor áldásom rá! A gyerekeknek ízlett! :-)) és még szavazniuk sem kellett senkire!

Re: Re: Re: Re: Re: Milyen érdekes!

(Poirot, 2011.09.05 19:04)

Kedves Polgi!

Ha nagy a teher nem kell csinálni ha nem éri meg pláne abba kell hagyni!
Ha nem bírja a súlyokat le kell tenni. Ha jól emlékszem a legutolsó "Nagymaros" újságban volt jobbik ötlet ,reakció semmi.
Wellness nem jobb,semmi.
Ha nem pályáztatott ,nem beszélhet arról,hogy nem jöhet több pénz arról a területről(És ne a foci pályáról beszéljen mert a szotyolát az Esterházy tortával nem lehet összehasonlítani).
Ha nekem csónakom lenne kínosan ügyelnék ,hogy az általam vezetett
testülettől független magán területen,vagy a területért piaci árat fizető cégnél tároljam. Arra is kínosan ügyelnék ,hogy a cég törvénytelenséget ne követhessen el olyan terület lezárása amelyet nem bérelnek.
A lezárás bűncselekményt is megvalósít mégpedig a személyi szabadság korlátozását.(Elzár egy közterületet magánszemély elől,hogy csónakját vízre tehesse és arra kényszeríti,hogy azt több száz méterrel
lejjebb vagy feljebb tudja megtenni.)
Nem üldözök csak piacgazdaságban a fizető képes alanytól piaci árat kérek!
A banán engem sem érdekel csak azért büdös mert kampányon kívül a hölgy nem osztogat semmit.
A pályázattal kapcsolatban mondjon egy Duna menti várost aki az árvíztől rendszeresen veszélyeztet ,pályázott és nem nyert.
Hála Isten,hogy ez a kormányzat az előző tolvajokkal szemben felismerte,hogy jól felfogott érdeke a bajt megelőzni mint annak a pénznek többszörösét négy-ötévente ismétlődően kifizetni.

Lenne még egy kérdésem mi történt az Országzászló alatti területtel.
A lik eliminálódott vagy már nem balesetveszélyes.
A GVB elnök szigorú szemöldök összehúzására a korlátok eltűntek,de oda illő virágtartók sincsenek.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Milyen érdekes!

(asegsgs, 2011.09.06 08:20)

Tisztelt Poirot,

Mi a piaci ár? Törvénytelen? Tegyen feljelentést! Btw, keresztelőt érintő feljelentésének eredményéről mit lehet tudni?

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Milyen érdekes!

(Poirot, 2011.09.06 12:04)

Tisztelt asegsgs !

Semmi esetre sem a napi 90 fillér/nm. És ha végignézi az árakat Baja és Győr között akkor megtudja. Nem törvénytelen ,de a hanyag gazdálkodás fogalmi körébe simán belefér,főleg úgy, hogy pályáztatva nem volt.
Köszönöm szépen a tanácsát ,de én csak egy marosi adófizető pogár vónék és nem közszereplő akinek az intézkedései sújtanák Önt. Következés képen ha tud ilyet akkor az okosságot a város vezetőinek tartogassa. Magánszemélyt a hülyeségeimmel én sem vegzálok. A Panoráma melletti lejáró a Dunához: annak lezárása a lánccal törvénytelen ,de a város vezetése cinkosan ez ellen nem tesz
semmit.
A feljelentés megtörtént de finom rábeszélésre ,hogy nehéz a bizonyítás az ügy elült.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Milyen érdekes!

(Polgi, 2011.09.11 21:07)

Tisztelt Poirot!

Nem panaszkodtam, hanem tényeket közöltem! Nagy különbség. A munkámat azért vállaltam, hogy végig csináljam, mindaddig, amíg az emberek többsége rendbenvalónak találja a céljaimat, és azt amit teszek. A jobbik ötlet több sebből vérzik! Ha valami, akkor az törvénytelen. Valóban igaz, hogy a "pálya széléről bekiabálni" könnyű, azon kívül, hogy részt vett a Kerekegylet munkájába, mit tett Ön Nagymarosért? Egyébként, nem tudom miért fáj az állítólagos 600 ezer(ami nem annyi), mert ha valaha dolgozott már felelősségteljes állásban, vezetőként, akkor tudnia kell, hogy ez azért még nem a Kánaán...
A lánc a motorcsónakosoknál nem az én időmben készült, de ha ez meghozza Nagymarosnak a felemelkedést, akkor levágatom...
Már bánom, hogy belementem ebbe az eszmecserébe, tisztába vagyok azzal, hogy mindenkinek nem tudok megfelelni de nem is akarok! Ha akar és tud segíteni Nagymarosnak, akkor tegye, ha nem, akkor ne tegye! Engem csak a valódi jobbítók érdekelnek!

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Milyen érdekes!

(Poirot, 2011.09.12 19:13)

Kedves Polgi!

Olyan nagy célról a Súlyok féle terven kívül nem tudok ,ami szót sem érdemel. Ugye Ön sem hiszi,hogy 200 ötcsillagos szoba negyedére is van kereslet városunkban? Nem a pálya széléről bekiabáló vagyok,hanem egy olyan polgár aki nem áhítattal csüng az elöljárói szózaton hanem ha kell azt kritikával is illeti. Csak a despotáknak megfelelő az ha mindenki fátyolos tekintettel hallgatja az igét.
Azt hiszem ,hogy egy picit fordítva tetszik ülni az indián lovon.
Nem gondolja ,hogy ha 2010. október 15.-én megkezdik a fúrást és napjainkban serényen folyna az építkezés akkor mindenki befogná a száját.
Hogy mit tettem Nagymarosért kérdi: erőmhöz mérten minden árvízi védekezésben részt veszek ,habár a víz a területet ahol lakom soha nem érte el. De ez mint a város lakójának- amíg bírom- kutya kötelességem. És ezzel nem kérkedni akarok csak hát mert kérdezte.
Az adóimat ami évről-évre nő becsülettel pontosan befizetem .ez sem érdem ,de mint tudjuk-testületi ülésekről- ez nem mindenkinek természetes. Pedig ugye a mai világban a bevétel a minden. Ezt Ön jobban tudja nálam. A portámat az utca fronttal együtt rendben tartom ez sem érdem .de mint sok helyen látható ez sem mindenkinek természetes. És még csak nem is várok el érte "Tiszta udvar rendes ház" táblácskát. Tényleg az ezzel kapcsolatos pályázatot is egy jó nagy butaságnak tartom. Sokkal nagyobb becsülete lenne annak ha pénz nélkül egy időszakot-évet- értékelve a táblácskát az Önkormányzat adná,mint a szoci világban volt. Azért mert a tanács adta ez nem volt hülyeség.
Most én kérdezem Ön nem a fizetésével honorálva pluszban mit tett Nagymarosért ami nem lenne kötelessége. Ne mondjon semmit mert nem tud ugyanis itt minden Önhöz tartozik.
Ezért baj az ,hogy az önkormányzatnál dolgozik közfeladatot ellátó személyként egy olyan ember aki bizonyítottan lopott zsebre parkoltat.
A lánc levágása nem hoz a város számára felemelkedést ,de törvénytelen és Önnek mint helyben az ELSŐ embernek az EGYENLŐK között nem szabadna a törvénysértés felett szemet hunyni. Vagy ez a mi motorcsónak egyesületünk nekünk lehet? Csak tényként közlöm
,hogy a lánc már az Ön idejében került oda. Azt megelőzően kő virág ládák voltak ott ,de már azok is az Ön idejében kerültek oda.
Az ,hogy a Jobbik ötlete a házakkal kapcsolatban törvénytelen lenne azt erős túlzásnak gondolom.

Ön szerint az hogy már az Ön ideje alatt évek óta rohadnak ezen épületek az nem törvénytelen? Szerintem az a törvénytelen!

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Milyen érdekes!

(Baby, 2011.09.12 20:11)

Tisztelt Polgi!
Ez így nem fair, hogy Poirot tudja kivel "beszélget" Ön viszont nem tudja kit takar a fedőnév. Tisztességes lenne szemtől-szembe vitatkozni. Én azt ajánlom, ne vitatkozzon ezen az oldalon, inkább szervezzen fórumot, ahol mindenki az arcát vállalva kérdez vagy vádol.

Re: Milyen érdekes!

(Mami, 2011.09.12 22:58)

Poirot-t ki ne ismerné. ;-)
Csak 1 ember hasonlít rá Nagymaroson, igaz kicsit magasabb. :-D

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Milyen érdekes!

(Poirot, 2011.09.13 09:38)

Ön milyen néven írogat nem "födőnéven".
A fórum jó ötlet,támogatom.
Amiket leírtam még nem hazugságok hanem tények!

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Milyen érdekes!

(Poirot, 2011.09.13 09:39)

Ön milyen néven írogat nem "födőnéven".
A fórum jó ötlet,támogatom.
Amiket leírtam még nem hazugságok hanem tények!

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Milyen érdekes!

(Baby, 2011.09.12 20:11)

Tisztelt Polgi!
Ez így nem fair, hogy Poirot tudja kivel "beszélget" Ön viszont nem tudja kit takar a fedőnév. Tisztességes lenne szemtől-szembe vitatkozni. Én azt ajánlom, ne vitatkozzon ezen az oldalon, inkább szervezzen fórumot, ahol mindenki az arcát vállalva kérdez vagy vádol.

Re: Re: Re: Milyen érdekes!

(Poirot, 2011.09.05 13:28)

Bocs még valami azzal a polgármesterrel aki gyurcsányt kisérgette azért nem foglalkozom mert Ő ma már politikailag döglött oroszlán.
Majd ha a jelenlegi is hasonló nemes vad lesz Őt is békén hagyom,de addig amíg az intézkedései az én bőrömre is mennek addig az elözőben már említett mormogás joga,sőt ha ez nem elég akkor még több is.
Minden ami politikailag megengedett!

jhjhj

(Columbo, 2011.09.06 19:12)

Kedves Poirot!

Egyetértek minden egyes gondolatával.......ha ennyire "időigényes" és fárasztó a semmittevés, akkor le lehet mondani! 600 ezer Ft. kevés???? Én 3 műszakban dolgozom,havi 80 ezer Ft-ért középfokú végzettséggel..... A motorcsónak Se. botrányosan kevés bérleti díja és az ottani közlekedés önkényes korlátozása minden nagymarosi ember ügye, nemcsak 4 képviselőé!

aki hagyja ,megérdemli

(Poirot, 2011.09.02 19:41)

Ha a szülők ezt hagyják akkor megérdemlik,hogy a vezetőnő ezt tegye.
Sajnos mi ilyenek vagyunk ezért tesz velünk azt a világ szemete amit akar mert hagyjuk.

Re: aki hagyja ,megérdemli

(Szülő, 2011.09.02 19:43)

Nem hagyjuk! Nem hagyjuk! De viccet félretéve, már jelentettük az Önkormányzatnál.

Re: Re: aki hagyja ,megérdemli

(Poirot, 2011.09.03 09:50)

Tisztelt Szülő!
Nem akarom felidegesíteni de ez az Önkormányzat nem ér semmit és nem fog tenni semmit sem!

Re: Re: Re: aki hagyja ,megérdemli

(Szülő, 2011.09.05 12:16)

Igaza volt, kedves Poirot!
Az Önkormányzat szemet hunyt a szabályok be nem tartása felett. Jegyző úr múlt heti ígérte, hogy nem vezethetik be a vegyes csoportos rendszert, amíg hivatalos sorrendben be nem nyújtják az iratokat, csak üres szavak voltak. Ma közölték, hogy az óvodavezető meggyőzte őket (nem szeretnek konfrontálódni) és marad az ő általa bevezetett újítás, majd a következő testületi ülésre benyújtja a módosítást és akkor majd eldöntik. Gondolom bólintanak egyet, ahogy szokták.

Re: Re: Re: Re: aki hagyja ,megérdemli

(Poirot, 2011.09.05 13:04)

Nem gondoltam volna ,hogy megmerik tenni,de úgy látszik,hogy sz@rnak az emberekre.
Véleményem szerint a szülőknek tovább kellene lépni és a felettes szervnél bejelenteni a törvénysértést. Kérdezem én ha egy középső vagy nagy csoportos felügyeletére bízott kis csoportos a nagycsoportos biztatására
-most csak egy hülyeséget mondok- megeszi a szappant és egy óráig buborékokat ereget alul-felül ki vonható felelősségre a nagycsoportos,ne má. És súlyosabb dolog ne történjen. Nem kéne hagyni szülök ezt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Re: Re: Re: Re: Re: aki hagyja ,megérdemli

(Sz.Benedek Hajni, 2011.09.05 13:13)

Megtettem a hivatalos lépéseket ez ügyben.
Holnaptól kezdjük az aláírás gyűjtést a szülőktől.
Kérek mindenkit, hogy akinek óvodás korú gyermeke van (vagy családjában, ismerősei között) és nem akarja, hogy bevezessék ezt a rendszert a pedagógusok, a szülők és az Önkormányzat beleegyezése nélkül, holnaptól az ovikban (Vasút utcai, Első völgyi) írja alá a tiltakozási ívet.
Köszönöm szépen a gyermekeink és szüleik nevében.

Re: Re: aki hagyja ,megérdemli

(Poirot, 2011.09.03 09:51)

Tisztelt Szülő!
Nem akarom felidegesíteni de ez az Önkormányzat nem ér semmit és nem fog tenni semmit sem!


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47

Következő »