Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nagymarosról várjuk a véleményeket, észrevételeket, javaslatokat

2010.12.21

Kedves Nagymarosiak!

 

Ezen az oldalon várjuk a Nagymarosi Önkormányzattal és Nagymarossal kapcsolatos pozitív és negatív észrevételeket.

 

Kérjük írjátok meg mit gondoltok városunkról és annak vezetéséről.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Re: Re: Re: Re: Re: Re: szegény kisebbség

(Optimista, 2011.07.11 16:11)

Kedves Poirot! Igyekeztem utánajárni ennek a határidőnek.... Ki kell javítanom magam. Bár nem teljesen értem Önt: egyes törvényeknek ilyen precízen utánanéz, másiknak meg nem?! Az 1990. évi LXV. törvény - helyi önkormányzatokról - 17§-ának 2. bekezdése mondja ki, hogy "képviselő-testület ülésének a jegyzőkönyvét a polgármester és a jegyző írja alá. A jegyzőkönyvet az ülést követő tizenöt napon belül a jegyző köteles megküldeni a helyi önkormányzatok törvényességi ellenőrzéséért felelős szervnek." Na, innen jött a 15 nap! El kell küldeniük! Azonban a nagymarosi az önkormányzat működési szabályzatában a 30§ taglalja a jegyzőkönyvet. És ott már nem említik, mennyi idő alatt kell a honlapra felkerülnie! De tudja mit? Ha eddig nem került fel, optimista hozzáállásomból adódóan: biztos nyomós okuk volt rá!!

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: szegény kisebbség

(Poirot, 2011.07.11 16:23)

Bocs hittem Önnek mert a 15.napos határidőre vonatkozó állítása sokkal hihetőbb volt mint a nagymarosi csecsemő keresztelőjének kistérségi problémaként való beállítása. Nem tudom különben,hogy mi okuk lenne arra hogy a jkv. ne kerüljön fel a honlapra amikor annak videóját múlt hét közepe óta már adja a kábel tv.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: szegény kisebbség

(Optimista, 2011.07.11 16:48)

Megbocsásson kedves Poirot! De ami a keresztelőből kreált problémát illeti: ön összekevert valakivel. Biztos nagyon zavaró volt az ott lakóknak és minden együttérzésem az övéké, de én csak annak néztem utána, hogy valóban, a váci jegyző kiadhat Nagymaros területére bizonyos engedélyeket.(mellesleg szívesen) És bár én makacsul állítottam a 15 napot, de tévedtem. (bár inkább csak pontatlannak nevezném magam, hiszen a 15 nap is stimmel, a hitelesítések is... csak kinek, hova, az nem. Bocsánat!) Remélem, ettől még nem tart engem is hazugnak, mint azt a szegény ügyeletes tisztet. Ez a remek példa is mutatja: félinformációkból bizony téves következtetéseket lehet levonni.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: szegény kisebbség

(Poirot, 2011.07.11 17:02)

Nem tartom egyáltalán hazugnak,de ez a rendőrség manapság csodákra képes (pl:egyes tüntetések a rendőrség szerint aránytalanul nagy terhet jelentenek a közlekedésnek az Andrássy úton,egyesek ugyanazon az úton pedig nem.)
Mi ez ha nem hazugság?
És én nem vitatom,hogy a váci jegyző a kistérség (amibe Nagymaros is beletartozik) érdekében rendelkezhet városunkat érintő kérdésekben még hátrányunkra is,de azt most is állítom,hogy egy keresztelő nem ilyen.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: szegény kisebbség

(Poirot, 2011.07.11 17:51)

Összefoglalását tiszteletben tartva az enyém egy kicsit más:
-Keresztelős buli zavaró volt.
-Részemről az ÜTI részegséggel való "meggyanúsítása" hogy úgy
barokkos túlzás volt.
-A hazugság pro és kontra nem bizonyított még.
-Az,hogy a jegyző egy másik város illetékességi területére családi bulihoz a csendháborítás alól felmentést adhat az idézett törvényhely nem igazolta.
-Amennyiben a törvényben (ahogy gondolom) a családi eseményre a váci jegyző a csendháborítás alól felmentést nem adhat Nagymaros területére és ezt mégis megtette-ha nem is a Btk. törvényi tényállása
szerint- de köznyelvre lefordítva "garázdálkodás".
-Ha a fenti állítás igaz és a váci jegyző ezt mégis megtette megkéne a város polgármesterének kérdezni,hogy mégis miért tette.
-Feljelentés meglesz.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: szegény kisebbség

(Hunyu, 2011.07.11 17:12)

Összefoglalva eme fórumtémát : Zavaró volt!!!! Nem volt részeg! Nem hazudott! Kiadhat! Nem garázdálkodik! Nem kell vizsgálódnia! Megtette a feljelentést?

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: szegény kisebbség

(Béla, 2011.07.11 22:27)

Kíváncsian várom a feljelentés eredményét! Ha van rá mód, írja le.

Re: Re: Re: Re: Re: szegény kisebbség

(Poirot, 2011.07.11 15:23)

Én úgy állok hozzá és úgy is éltem zsaruként (30 évig) nemcsak büntetlen de feddhetetlen előéletű is voltam. És nem mondom hogy minden közfeladatot ellátó személy lop csal hazudik,de mint tudjuk kis városunkban van olyan közfeladatot ellátó személy aki a CBA-ban a hátizsákjából előkerülő tusfürdőre azt mondta,hogy azt elfelejtette. Ez az ember a mai napig az önkormányzat alkalmazásában közfeladatot lát el............

Re: Re: Re: Re: szegény kisebbség

(Hunyu, 2011.07.11 14:18)

Kedves Poirot,

Javaslom http://www.vac.hu/index.php?page=polgarmesteri&flag=0&action=modify&oszt_id=382 oldalon jegyzett irodát felkeresni. Minden törvényi kötelezettségről és jogszabályi környezetről (hogy miért is Ők adják ki az engedélyt) teljesség igényével, készségesen tájékoztatni fogja Önt.

Re: Re: Re: Re: szegény kisebbség

(Hunyu, 2011.07.11 14:20)

Optimista barátunk meg is válaszolta..... néha számomra is hihetetlen a magyar jog :)

Re: Re: Re: szegény kisebbség

(Poirot, 2011.07.16 14:17)

Nos Tisztelt Hunyu mégis nagyon úgy tűnik ,hogy az ÜTI hazudott,hogy részeg lett volna azt fel sem merem tételezni ,mivel az már katonai bűncselekmény lenne és azért annyit kaphat,hogy a műanyag lakat is elvásna mire szabadul. A kisebbségnek a keresztelő alkalmából a csendrendelet alóli feloldozást tartalmazó engedély kiadását a váci önkormányzat kategorikusan cáfolta-több bajuk van annál minthogy Jenifer,Samanta,Jocky,Evelyn keresztelőjével foglalkoznának-az illetékes állomány parancsnok pedig védve(elég bután)a beot. azt mondta,hogy a papírt elkeverte valahova. Na ez is egy nagy hülyeség és parasztvakítás ugyanis az ilyen papírra már az egy napos zsaru is vigyázz mint a szeme világára tudni illik ilyen esetben ezzel a dokumentummal védi a hátsóját. Ez még annál fogva is lehetetlen mivel az ilyen megkeresés a váci jegyzőtől a váci kapitányságra érkezik ahol iktatás után a tárgyból következően a Közbiztonsági Osztályvezető kapja meg aki kiszignálja a területileg illetékes rendőr őrsnek itt szintén iktatják és az őrs pk. a kérelemnek megfelelő időpontban igazítja el a szolgálatot-jelen esetben az ügyeleti -,hogy "felháborodott" pogárokat igy "homályositsák" fel. Tehát esetünkben három hivatal iratárában kéne nyomának lennie e tárgyban született dokumentumnak,de sajna úgy tűnik sehol sincs.

Re: Re: szegény kisebbség

(Szomszéd, 2011.07.11 20:20)

Mi utcánkban is buliztak. Részegen óbégatott a pöffeszkedő nyaralós társaság. Ez itt úgy működik, hogy összebeszélnek, 2-3-4 család összejön, aztán ereszd el a hajamat hajnalig. Másnap (vasárnap) hajnali 6-kor már készült a kiközösített szomszéd a fűnyírásra. 7-kor bele is kezdett. Kis nyári ordítozás. Mezőőr kihívva, nyírás leállítva, delikvens kiröhögve, hányinger...
Olyat is hallottam, hogy majd ők elüldözik. Egyeseknek erről szól a nyaralás? No komment!

Re: Re: Re: szegény kisebbség

(Szimon Attiláné, van akinek csak " csöves", 2011.07.18 18:57)

Erősen beindult a társaság, jönnek a hazugságok, a fenyegetések.Szegény jó M. azt terjeszti, hogy én azt írtam, hogy egy bombát kéne bedobni az udvarba...ugye, tudod, hogy hazudsz? Nemcsak engem, hanem a lányomat is fenyegeti valamilyen csámpailajos meg horvátákos, meg mittudomén ki.Ne merjetek ránézni a gyerekemre!!!!!!! Ha egyetlen haja szála is meggörbül a gyerekemnek, a börtönben rohadtok meg! Kis szarháziak, ahogy riszáljátok magatokat az utcán, röhejes! Ma délután erzsike üvöltött be az autónkba a fogatlan szájával, hogy gyere csöves... a többi nem tűr nyomdafestéket. Egyáltalán, honnan van az állandó segélyeseknek internetre pénzük? Ez csak úgy eszembe jutott... és mondjátok, analfabéták vagytok? 1-2 osztályt azért csak végigültetek, nem? Mégis ilyen szörnyű a helyesírásotok!Egy költői kérdés: meddig gondolják ezek, hogy így viselkedhetnek? Ki állítja meg őket végre? 8-10 suttyóról van szó, csak az a baj, hogy valakik a háttérből erősen ferdítik a dolgokat, és ál-rasszista bulit csinál belőle.

Re: Re: Re: Re: szegény kisebbség

(defjklwefse, 2011.07.19 11:44)

Miért? Nem dobna?

Re: Re: Re: Re: Re: szegény kisebbség

(Sz.a., 2011.07.23 16:02)

Képzeld, nem dobnék! Ez Matildka rémálma. Az én erkölcsi mércém egész más, mint a tietek! Gyűlölöm a hazugságot, az erőszakot! Ti nagyon sokszor hazudtok, bele a másik képébe, és nagyon sokszor vagytok erőszakosak! Ezt kár tagadni, ez van! A saját cigánytársaitokat is átveritek, lehetetlenné teszitek az életét, ha úgy hozza a kedvetek. Ennyi.
És miért ne cigányozzak? Ha van cigány önkormányzat, ha van cigány felzárkóztatási program 60 milliárdért a mi adóforintjainkból, akkor van cigányság is, nem? Vagy ez már nehéz?

Fórumozók.....

(sfffgd, 2011.07.19 12:09)

Volt egy kis időm és végigolvastam a fórumot. Észrevételem az, hogy az itt fórumozók nagy része a minimálisan elvárható jogi, mikroökonómiai, makroökonómiai és államigazgatási ismeretekkel sem rendelkezik. Mindezek mellett nagyon nagy késztetést éreznek a hőbörgésre a tényleges megoldás helyett. Miért van ekkora elutasítás az emberekben azokkal szemben, akik máshogy látnak egy szituációt? Ha ennyire kritikusak vagyunk mással, magunkkal szemben miért nem?

Re: Fórumozók.....

(Poirot, 2011.07.21 18:53)

Ne a vakvilágba.............vau,vau,vau
K O N K R É T U M O T!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Re: Fórumozók.....

(Sz.A., 2011.07.22 22:05)

Ugye, Te vagy K.? Ráismerek a stílusodra.

fórum

(Szimon Attiláné, 2011.07.22 13:57)

Egy kis témaváltás: aug.3-án, 18 órakor fórumot tart a nagymarosi Jobbik.Vendégeink: orosz Mihály érpataki és Juhász Oszkár gyöngyöspatai polgármesterek. A témánk: hogyan válhat élhetővé egy település?

Gyertek el nagyon sokan, a helyszín valószínűleg a Műv.Ház lesz.

feljelentés?

(szemüveges, 2011.07.21 11:21)

Kedves Büntetett Fürdőző!
Maroson még ez is másképp megy!
Ott van a jegyzőkönyv a hivatalban, a kis lopós meg a helyén... röhög a világba.


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47

Következő »