Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nagymarosról várjuk a véleményeket, észrevételeket, javaslatokat

2010.12.21

Kedves Nagymarosiak!

 

Ezen az oldalon várjuk a Nagymarosi Önkormányzattal és Nagymarossal kapcsolatos pozitív és negatív észrevételeket.

 

Kérjük írjátok meg mit gondoltok városunkról és annak vezetéséről.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Re: érd + FELHÍVÁS!!!

(Gigi, 2011.07.30 14:58)

A Törökmezőn van buli, Kismarosi szervezésben állítólag. Én felhívtam az egyik szervezőt, és mondtam, hogy egész Maros nem aludt, sőt, mindenki azt hitte, hogy a szomszédja - volt is félreértés ebből nem is egy.
Adott emberke fel volt háborodva, hogy "ugyan már egy évben egyszer ki lehet bírni 3 napot(!!!)". Megmondtam neki, hogy amennyiben ma is ez lesz, Nagymarosról több tucat ember fog telefonálni a váci rendőrségre akik ki fognak menni és be is mérik, ha kell a decibelt. Szóval mindenkit megkérek, hogy amennyiiben este 11-től bármikor hangos lesz újra a zene, jelentse be a váci rendőrségen. Mi is ezt fogjuk tenni.

Re: Re: érd + FELHÍVÁS!!!

(Juci, 2011.07.30 16:05)

http://kulter.hu/events/?event_id=1415

..............

(Poirot, 2011.07.30 07:09)

Negyed nyolc és még mindig pörög a techno,nagyon sok lehetett a hernyo
vagy a koko ,hogy még mindig nem fáradtak el.
T V.vezetés ez jobban zavar mint vasárnap délelőtt a fűnyíró.

"erős határozott városvezetés.."

(Poirot, 2011.07.30 06:30)

A határozott városirányítónktól csupán arra futja,hogy sürgetés nélkül másfél óráig hallgasson és így hallgattasson nyílt testületi ülésen süketelést kétszáz ötcsillagos szállodai szobáról, a kisebbség engedélykérelmi ügyeiben hagyja,hogy a döntést máshol hozzák,idióta helyekre helyeztet ki KRESZ táblát ahol azt lesz@rják. De egy teljes műszakon -nyolc órán- keresztül este tíz és reggel hat között nem képes intézkedni,hogy Nagymarost ne borítsa be a milliomos csemeték hegyen lévő villájából áradó drogos techno zene. Kérem akit zavart ma éjjel ez a szerte áradó "kultúr" mocsok és zavarta abban,hogy személyes jogával élve nyitott ablaknál aludjon tegyen egy bejegyzést az oldalon. És közösen próbáljunk meg tenni valamit az érdekeink érvényesítésére.

szegény kisebbség

(Szimon Attiláné, 2011.07.10 01:52)

Éjjel kettő van, déli 1 órától üvölt a zene a Fehér hegyen.Nem zene, mert már mindenki részeg, üvöltenek,vonyítanak a mikrofonba, olyan hangerővel, mint egy koncerten.Számtalan telefon a rendőrségnek, a polgármesternek, állítólag van "valamilyen" papírjuk a váci jegyzőtől...ezt mondta a rendőr...a váci jegyző milyen engedélyt adhat ki Marosra? Legalább 100 ember dühöng harmadik napja, mert azóta megy ez a cirkusz. De ma dél óta nagyon durván! Mi ez? Magyarország? Nem, cigányisztán! A rendes cigányok is szenvednek!Nekik kéne kivetni maguk közül az ilyen beilleszkedni képtelen társaságot.

Re: szegény kisebbség

(Poirot, 2011.07.10 10:43)

Nagyon szomorú ,hogy az kell hogy mondjam ha az ügyeletes tiszt nem volt részeg akkor HAZUDOTT. A váci önkormányzat jegyzője NEM ADHAT ki Nagymaros közigazgatási területére érvényes semmiféle engedélyt.
Szerintem az érintett -csendháborítást kényszerűen elviselő -családok
bevonásával feljelentést kell tenni,csendháborítás miatt.
A polgármester Úrnak ,pedig hivatalból vizsgálódnia kell,hogy a váci jegyző mit garázdálkodik a területen.

Re: szegény kisebbség

(Pihenő Ernő, 2011.07.10 17:20)

Feljebb se jobb a helyzet. Nyaralós bagázs hajnali 3:30-ig nyomta a részeg vihogást.

Re: Re: szegény kisebbség

(Hunyu, 2011.07.11 11:51)

Nos, nem HAZUDOTT :), magam sem tudom pontosan a jogszabályi hátteret és a közigazgatási berendezkedést ebben a témában, de legjobb tudomásom szerint (a szőrszálhasogatók kedvéért ha nagyon kell utánakérdezek a pontos jogállásra ) a zajterheléssel kapcsolatos kérdések kistérség/nagyobb terültet szinten egységesen van kezelve és IGEN, a váci önkormányzatnál kell bejelenteni, engedélyt kérni. És IGEN, ez a család meg is tette, előre bejelentette, megkérte az engedélyt, amit meg is kapott. Az indoklás egy keresztelő volt és a nagy család :) Csak a pontosság kedvéért mielőtt ismeretek hiányában....., függetlenül, hogy sárga, barna, piros, kék, etc, etc,.....

Re: Re: Re: szegény kisebbség

(Poirot, 2011.07.11 13:48)

Tisztelt Hunyu tisztelettel kérném hogy az állítását -tekintettel a szőrszálhasogatásomra- a jogszabályi hely pontos megjelölésével igazolja.
Ha állítása igaz lenne akkor az teljes mértékben sértené az önkormányzatiság alapjait.
Nehogy már kistérségi probléma legyen egy újszülött keresztelője.
Egyet tudok elhinni ,hogy az engedélyt az OCÖ-től kérték és ott azt megkapták,ami viszont nem joghatályos,hanem röhejes.

Re: Re: Re: Re: szegény kisebbség

(Optimista, 2011.07.11 14:16)

Kedves Poirot! A 284/2007. (X. 29.) számú kormány rendelet szabályozza! Azon belül is az 1. számú melléklet szabályozza a "A kistérség székhelye szerinti települési önkormányzat jegyzőjének hatáskörébe tartozó zaj- és rezgésvédelmi ügyek"-et.
Vagyis: engedélyük volt/lehetett. Ennek ellenére csendháborításért még midig lehetőségük van feljelentést tenni. Kérem, ne úgy álljunk hozzá a közfeladatokat ellátó személyekhez, hogy részegek, hazudnak, lusták, lógnak, stb. Tudja, csak optimistán!

Re: Re: Re: Re: Re: szegény kisebbség

(Poirot, 2011.07.11 15:04)

Az említett rendelet 1.§. (2).bek:Nem terjed ki a rendelet hatálya
a./ közterületi rendezvényre
b./ a munkahelyi zaj és rezgés által okozott foglalkoztatási......
c./a magánszemélyek háztartási igényeit kielégítő tevékenységre
1.sz.melléklet a 284/2007.(X.29.) Korm.rendelethez
"A kistérség székhelye szerinti települési önkormányzat jegyzőjének hatáskörébe tartozó zaj és rezgésvédelmi ügyek.
itt felsorol tizenkét féle tevékenységet,de a keresztelő vagy roma nemzeti ünnep sehol sem szerepel.
Ha valóban úgy lenne ahogy Ön állítja -habár ezt a jogszabályi hely megjelölése ellenére is erősen kétlem- az engedély semmi esetre sem szólhat három napra.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: szegény kisebbség

(Hunyu, 2011.07.11 15:33)

Nézzük meg, hogy mire adták ki az említett családnak! így erősen a sötétben tapogatózunk! Valóban a favágás és a fűnyírás sincs benne a felsorolásban:)

Re: Re: Re: Re: Re: Re: szegény kisebbség

(Optimista, 2011.07.11 15:49)

Ebben az esetben hivatkoznék kedves Hunyu által megadott elérhetőségekre az alábbi oldalon: http://www.vac.hu/index.php?page=polgarmesteri&flag=0&action=modify&oszt_id=382. Én ennyit tudtam kideríteni. Nem vagyok jogász, kíváncsiságomat pedig kielégítette az a tény, hogy a váci jegyző- mint kistérségi székhelyű jegyző - kiadhat bizonyos engedélyeket Nagymarosra. Ami pedig az engedély időbeli hatályát illeti, szintén Hunyuval értek egyet, előbb nézzük meg! Örülök, hogy segíthettem.

Re: Re: Re: Re: Re: szegény kisebbség

(Poirot, 2011.07.11 15:11)

Én nem állítom ezt ,de az tény,hogy a dunai vizes rendőrök épületétől 200 méterre minden hétvégén tucatszám parkolnak tiltott helyen.
Más Tisztelt Optimista a június 20.-i testületi ülés óta eltelt napok száma
21.A jkv. még mindig nem olvasható a honlapon. Ez az Ön által mondott törvényben leírt határidőt csak 6 nappal haladta meg.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: szegény kisebbség

(Optimista, 2011.07.11 16:11)

Kedves Poirot! Igyekeztem utánajárni ennek a határidőnek.... Ki kell javítanom magam. Bár nem teljesen értem Önt: egyes törvényeknek ilyen precízen utánanéz, másiknak meg nem?! Az 1990. évi LXV. törvény - helyi önkormányzatokról - 17§-ának 2. bekezdése mondja ki, hogy "képviselő-testület ülésének a jegyzőkönyvét a polgármester és a jegyző írja alá. A jegyzőkönyvet az ülést követő tizenöt napon belül a jegyző köteles megküldeni a helyi önkormányzatok törvényességi ellenőrzéséért felelős szervnek." Na, innen jött a 15 nap! El kell küldeniük! Azonban a nagymarosi az önkormányzat működési szabályzatában a 30§ taglalja a jegyzőkönyvet. És ott már nem említik, mennyi idő alatt kell a honlapra felkerülnie! De tudja mit? Ha eddig nem került fel, optimista hozzáállásomból adódóan: biztos nyomós okuk volt rá!!

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: szegény kisebbség

(Poirot, 2011.07.11 16:23)

Bocs hittem Önnek mert a 15.napos határidőre vonatkozó állítása sokkal hihetőbb volt mint a nagymarosi csecsemő keresztelőjének kistérségi problémaként való beállítása. Nem tudom különben,hogy mi okuk lenne arra hogy a jkv. ne kerüljön fel a honlapra amikor annak videóját múlt hét közepe óta már adja a kábel tv.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: szegény kisebbség

(Optimista, 2011.07.11 16:48)

Megbocsásson kedves Poirot! De ami a keresztelőből kreált problémát illeti: ön összekevert valakivel. Biztos nagyon zavaró volt az ott lakóknak és minden együttérzésem az övéké, de én csak annak néztem utána, hogy valóban, a váci jegyző kiadhat Nagymaros területére bizonyos engedélyeket.(mellesleg szívesen) És bár én makacsul állítottam a 15 napot, de tévedtem. (bár inkább csak pontatlannak nevezném magam, hiszen a 15 nap is stimmel, a hitelesítések is... csak kinek, hova, az nem. Bocsánat!) Remélem, ettől még nem tart engem is hazugnak, mint azt a szegény ügyeletes tisztet. Ez a remek példa is mutatja: félinformációkból bizony téves következtetéseket lehet levonni.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: szegény kisebbség

(Poirot, 2011.07.11 17:02)

Nem tartom egyáltalán hazugnak,de ez a rendőrség manapság csodákra képes (pl:egyes tüntetések a rendőrség szerint aránytalanul nagy terhet jelentenek a közlekedésnek az Andrássy úton,egyesek ugyanazon az úton pedig nem.)
Mi ez ha nem hazugság?
És én nem vitatom,hogy a váci jegyző a kistérség (amibe Nagymaros is beletartozik) érdekében rendelkezhet városunkat érintő kérdésekben még hátrányunkra is,de azt most is állítom,hogy egy keresztelő nem ilyen.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: szegény kisebbség

(Poirot, 2011.07.11 17:51)

Összefoglalását tiszteletben tartva az enyém egy kicsit más:
-Keresztelős buli zavaró volt.
-Részemről az ÜTI részegséggel való "meggyanúsítása" hogy úgy
barokkos túlzás volt.
-A hazugság pro és kontra nem bizonyított még.
-Az,hogy a jegyző egy másik város illetékességi területére családi bulihoz a csendháborítás alól felmentést adhat az idézett törvényhely nem igazolta.
-Amennyiben a törvényben (ahogy gondolom) a családi eseményre a váci jegyző a csendháborítás alól felmentést nem adhat Nagymaros területére és ezt mégis megtette-ha nem is a Btk. törvényi tényállása
szerint- de köznyelvre lefordítva "garázdálkodás".
-Ha a fenti állítás igaz és a váci jegyző ezt mégis megtette megkéne a város polgármesterének kérdezni,hogy mégis miért tette.
-Feljelentés meglesz.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: szegény kisebbség

(Hunyu, 2011.07.11 17:12)

Összefoglalva eme fórumtémát : Zavaró volt!!!! Nem volt részeg! Nem hazudott! Kiadhat! Nem garázdálkodik! Nem kell vizsgálódnia! Megtette a feljelentést?


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48

Következő »