Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nagymarosról várjuk a véleményeket, észrevételeket, javaslatokat

2010.12.21

Kedves Nagymarosiak!

 

Ezen az oldalon várjuk a Nagymarosi Önkormányzattal és Nagymarossal kapcsolatos pozitív és negatív észrevételeket.

 

Kérjük írjátok meg mit gondoltok városunkról és annak vezetéséről.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Re: feljelentés?

(Büntetett fürdőző, 2011.07.21 11:34)

Rendben, hogy nem alkalmazzák a törvényt:

2010 májusától érvényben lévő törvény: 20 000 Ft alatti értékű lopást 48 órás elzárással büntetik.

De, hogy továbbra is közfeladatot ellátó személy?

Maroson tényleg másképp megy!

Siralmas!!!

nagymaros

( Nézkörül? Akárki., 2010.10.16 18:44)

Úgylátom itt mindenki Bűnbakot keres a sajátportáján meg áll a szemét.
A Fehérhegyen hánypedofil,homoszexuális él..

Re: nagymaros

(hfhdhdhs, 2011.07.18 14:11)

1 sem a faluban annál inkább

Re: Re: nagymaros

(Poirot, 2011.07.18 18:18)

Ha ezt meglátja a Polgármester Úr lesz balhé amikor megmondta,hogy ez nem falu hanem város.
Bizonyíték:több buszmegálló,fizető parkoló,több mint 13 milliárdos projekt amelyben van 200 ötcsillagos és nyolcvan három csillagos szállodai szoba
a világon sehol nincs ilyen falu. EZ VÁROS!!!!!!!!!!!!!

Re: nagymaros

(blablabla, 2011.07.19 19:18)

Ne a Fehér hegyen keresd Öcsi, mert a faluban lakik.

Re: Re: nagymaros

(Krizantém, 2011.07.20 00:11)

Na igen a falu szája, ami sohasem téved...
IGAZ???
Az önálló gondolkodással baj van...
IGAZ???

Aki ezt beveszi az ...............!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

(Poirot, 2011.07.07 21:39)

Végre látható a kábel tévén a testület június 20-án megtartott testületi ülése. A wellness beruházással kapcsolatban Sulyok úr bő egy órán keresztül ecsetelte a nagy semmit és fenyegette a testületet ,hogy elviszi a beruházást máshova. A testület tagjai és Szomráky Pál Úr korrekt kérdéseket intézet valami kézzel fogható dokumentum bemutatására ,de minden esetben elutasítást kapott. A sok semmi után Ivor Andrásné asszony tényleg-Sulyok úron is segíteni akarva- kompromisszumos javaslatot tett ,hogy legyen szíves bemutatni a
Széchenyi terv pályázat befogadó nyilatkozatát. Aki nem látta az adást az szerintem most azt hiszi hazudok Sulyok Úr erre azt válaszolta,hogy nem teheti mivel az is titkos!

Kérem szépen valaki magyarázza meg nekem kis pondró egysejtűnek,hogy mi van azon a papiroson titkos ami azt tartalmazza,hogy xy személy (hivatal) a mai napon átvette a Sulyok és Szabó Kft képviselőjétől a Széchenyi terv keretében elnyerhető támogatás igénylésére pályázatát. Aki ezt tudja kérem segítsen mivel benne vagyok már a korban és nem szeretnék hülyén meghalni.
Sajnálom ,de Szomráky Úrral értek egyet aki az ülésen -nem ezekkel a szavakkal,de értelme szerint- azt mondta,hogy Sulyok úr Nagymaros Város Önkormányzatát palira veszi(elnézést Szomráky Úr) már akit lehet. Két a JOBBIK által delegált képviselő Fekete és Szimon képviselő Urak kerek-perec kamuként kezelték a bő órás "parasztvakítást".

Re: Aki ezt beveszi az ...............!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

(yvxvbcxygcn vcx, 2011.07.19 22:21)

A kábeltévén az ülést végignézve és az újságot kézben elolvasva, az első kérdés, mi bennem felmerült:

Újság szerint Szimon Attila nem fogadta el a beszámolót. Természetesen, hogyan is fogadhatta volna el, ha JELEN SEM VOLT az elfogadásakor....

wellness,lesz,mi lesz?

(Poirot, 2011.07.04 12:46)

Polgártársak!

Mondja meg valaki ha tudja,hogy 2011.július 02.-án a nagymarosi kábel tévé miért nem a több mint tíz nappal (06.20.-án) megtartott testületi ülést sugározza. Azt sem tudom,hogy az önkormányzat honlapján miért május 30.-án megtartott testületi ülés jegyzőkönyve olvasható.
Komolyan mondom ez a testület per pillanat úgy működik mint anno a bécsi kamarilla és nem mint az itt lakók által megválasztott képviselet.

Úgy hírlik ,hogy a wellness biznisz fő beruházója a módosított szerződés pontjait sem tudta teljesíteni. Hírlik az is ,hogy -polgármester úr szerint- informális találkozóra hívta fehér asztal mellé a testületet ahol az újabb teljesítési engedmények fejében a beruházást még egy csodálatos híd megépítésével is kecsegteti a bizalmukat beléje helyezőket.

Az is hírlik ,hogy ezt nem mindenki vette be és egyre többen kétségeiknek adtak hangot a június 20.-i testületi ülésen.

Jó lenne már ezekkel kapcsolatban biztosat tudni.
Addig is várom javaslataikat ,hogy a wellness hidat milyen néven nevezzük.

Re: wellness,lesz,mi lesz?

(Optimista, 2011.07.05 15:40)

Június 20-án volt az utolsó ülés. Biztos bosszantó, hogy az ember hiteles forrásból szeretne informálódni és napok telnek el, mégsem találja a jegyzőkönyvet a honlapon. Én kifejezetten értékelem, hogy Ön egyáltalán hiányolja! Azonban megkérem, hogy tegye fel a kérdést magának, hogy Ön mennyi idő alatt gépelné le egy testületi ülési szószerinti jegyzőkönyvét, ami tart 5-6 órán át, néha egymás szavába vágva, sokszor érthetetlenül, és vissza kell hallgatni vagy hatvanszor, hogy "mit is mondott?" Azon kívül a szabályozás szerint erre 15 nap áll a Hivatal rendelkezésére. Kérem, legyen kicsit türelmesebb.

Re: Re: wellness,lesz,mi lesz?

(Poirot, 2011.07.05 16:47)

Január óta a testületi ülések jegyzőkönyvei átlagban 42 oldalt tettek ki.
A június 20.-i ülés óta tíz munkanap már eltelt az négy oldal/nap.
Ezt bármikor bevállalom habár nem vagyok egy gyors és gépíró.
De OK!
A videofelvételt nem kell gépelni és az sem látható mai napig.

Re: Re: wellness,lesz,mi lesz?

(Gépíró, 2011.07.05 16:53)

Én szívesen vállalnám a gépelést, szerintem ha 5-6 órás anyag, akkor kb. 8-10 óra (sok "bekiabálásos rész" esetén + 1-2 óra )alatt elkészíteném a T. Hivatal részére. De szerintem kellene lenni ott olyan embernek, aki diktafonról -nem csak két ujjal gépel a kezét bambulva, hanem tízzel a képernyőt nézve- képes egy szöveget bevinni probléma nélkül. Én nem tudom, van-e a Hivatalban ilyen ember, elvileg kéne lenni. Írja meg, aki tudja. Ha nincs, szívesen elvállalom.

Re: Re: Re: wellness,lesz,mi lesz?

(Poirot, 2011.07.05 18:03)

Én nem mertem ezt így kimondani de gyanítottam,hogy a XIII,századi kódex készítők is dolgozhattak ilyen sebességgel.

Re: Re: Re: Re: wellness,lesz,mi lesz?

(Gépíró, 2011.07.05 19:37)

Kedves Poirot! Kérdezném, hogyan lehetne egy 5-6 órás ülést rövidebb idő alatt legépelni mint 5-6- óra? Hiszen végig kell hallgatni ami önmagában már 5-6 óra. Ennél rövidebb idő alatt fizikai képtelenség legépelni, az tuti. Ez a gépelés ugye csak egy nyers gépelés. Ezt még tisztázni is kell, és ha az ülésen többen is beszéltek egyszerre néha -ami itt nem egyszer előfordul ugye- akkor azt a részt többször is meg kell hallgatni, hogy be lehessen gépelni. Azután formázás és elvileg kész. Ön szerint két kézzel hogyan lehetne gyorsabban gépelni? Úgyhogy ne nagyképűsködjön, én segítő szándékkal írtam amit írtam.

Re: Re: Re: Re: Re: wellness,lesz,mi lesz?

(Gépíró, 2011.07.05 19:55)

Persze, ha Ön kedves Poirot az én általam leírt időt hasonlította a kódex készítőkhöz:) Ha nem, akkor visszavonnám utóbbi hozzászólásomat.

Re: Re: Re: Re: Re: wellness,lesz,mi lesz?

(Poirot, 2011.07.05 20:27)

Bocsánatáért esedezem ,de nem akartam Önnel nagyképűsködni sőt éppen
ellenkezőleg én sem értem ,hogy több mint 10 nap alatt hogyan nem lehetett egy 40 oldalas anyagot már elkészíteni,hiszen az naponta csak négy oldal és arra bátorkodtam utalni ,hogy négy oldalt a XIII.században egy kódex másoló barát is elkészített.
Még egyszer bocsánatát kérem!!!!!!!!!!!!!!!!

Re: Re: Re: Re: Re: Re: wellness,lesz,mi lesz?

(Optimista, 2011.07.06 09:49)

azért ez vicces... ha nincs kész az anyag 15 nap alatt (amiben az is benne kell, hogy legyen, hogy hivatal vezetők átolvassák, ellenjegyzik, 15 napban benne vannak a hétvégék és az ezzel foglalkozó irodistának van más feladata is ezidő alatt... ) akkor jön a felajánlás, hogy szívesen megcsinálja más rövidebb idő alatt. Értem. Ez dicséretes. Köszönjük. De kérdem én, ha valamit megcsinálhatok 15 nap alatt, miért baj, ha 10 nap után még nincs kész?

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: wellness,lesz,mi lesz?

(Poirot, 2011.07.06 11:33)

Nem kell rögtön felkapni a vizet ,de ha reális akkor ÖN is belátja,hogy a 15 napos határidő több esetben nem volt betartva. Hány hivatalvezető van?
És az olvasással kapcsolatos probléma említésre sem méltó,mert ha valaki olyan negyven oldalt amelynek tartalmát már egy alkalommal személyesen végig hallgatta egy óra alatt nem képes lebirkózni az tépje össze a "jogosítványát".
A video kazettával kapcsolatos felvetésemre nem akar reagálni? Úgy tűnik többet tudhat erről mint én ha megtenné megköszönném.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: wellness,lesz,mi lesz?

(Optimista, 2011.07.06 13:09)

Elnézést, valóban egy hivatalvezető van, de a jegyzőkönyvet a jegyző és a polgármester hitelesíti. "olvasással kapcsolatos probléma említésre sem méltó" csak halkan jegyzem meg, hogy nyár van, szabadságolások ideje... Néha akadhatnak ezzel kapcsolatos problémák... Legjobb tudomásom szerint a mai napon már látható lesz a kábeltévén a legutóbbi testületi ülés. Kedves Gépíró! Ezzel a mondatával, miszerint "az Önkormányzat nem érdekelt abban, hogy a testületi ülést a lakók követni tudják." vitatkoznék. Ha hosszú távon nézzük a dolgokat: ősz óta (!!) lehet olvasni a jegyzőkönyvet a honlapon és körülbelül ugyanennyi ideje van sugárzás is a kábeltévén. Azért ezek mind azt jelzik, hogy minden információt igyekeznek a lakosság elé tárni és azért ez jó dolog. Ön szerint rosszul látom?

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: wellness,lesz,mi lesz?

(Poirot, 2011.07.06 15:05)

Nem látja rosszul sőt nagyon jól látja.
Valóban a műsor 16.00 órától jelzi a június 20.-i testületi ülés első részét és 19.00 órától a második részét.
Egy hivatalban a szabadságolás nem lehet kifogás amennyiben a szabadságon lévő -a XXI.szd.technikájával- elérhető elektronikus levél útján akkor úgy ha pedig nem akkor sajnálatos ,azért mert valaki szabadságon van az élet nem áll meg.
Ha ennyi probléma van akkor a Gépíró felajánlkozását meg kéne köszönni és ha "ég a ház" tán igénybe venni kivéve a zárt ülés anyagát.
Akkor gépíró is magához közelebbinek érezné a hivatalt,a hivatal pedig érezné,hogy vannak olyan pogárok akik segítenek. Még egy javaslatom lenne ha már a felére fogyatkozott a testület nem kéne a tárgyaló asztalt megkurtítani a felére és akkor a hallgatóság széksorait lehetne egy kicsit lazábbra hagyni,hogy aki oda beül ne zsibbadjon el a lába azon a szűk helyen.


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47

Következő »