Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nagymarosról várjuk a véleményeket, észrevételeket, javaslatokat

2010.12.21

Kedves Nagymarosiak!

 

Ezen az oldalon várjuk a Nagymarosi Önkormányzattal és Nagymarossal kapcsolatos pozitív és negatív észrevételeket.

 

Kérjük írjátok meg mit gondoltok városunkról és annak vezetéséről.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Re: Re: wellness,lesz,mi lesz?

(Poirot, 2011.07.05 16:47)

Január óta a testületi ülések jegyzőkönyvei átlagban 42 oldalt tettek ki.
A június 20.-i ülés óta tíz munkanap már eltelt az négy oldal/nap.
Ezt bármikor bevállalom habár nem vagyok egy gyors és gépíró.
De OK!
A videofelvételt nem kell gépelni és az sem látható mai napig.

Re: Re: wellness,lesz,mi lesz?

(Gépíró, 2011.07.05 16:53)

Én szívesen vállalnám a gépelést, szerintem ha 5-6 órás anyag, akkor kb. 8-10 óra (sok "bekiabálásos rész" esetén + 1-2 óra )alatt elkészíteném a T. Hivatal részére. De szerintem kellene lenni ott olyan embernek, aki diktafonról -nem csak két ujjal gépel a kezét bambulva, hanem tízzel a képernyőt nézve- képes egy szöveget bevinni probléma nélkül. Én nem tudom, van-e a Hivatalban ilyen ember, elvileg kéne lenni. Írja meg, aki tudja. Ha nincs, szívesen elvállalom.

Re: Re: Re: wellness,lesz,mi lesz?

(Poirot, 2011.07.05 18:03)

Én nem mertem ezt így kimondani de gyanítottam,hogy a XIII,századi kódex készítők is dolgozhattak ilyen sebességgel.

Re: Re: Re: Re: wellness,lesz,mi lesz?

(Gépíró, 2011.07.05 19:37)

Kedves Poirot! Kérdezném, hogyan lehetne egy 5-6 órás ülést rövidebb idő alatt legépelni mint 5-6- óra? Hiszen végig kell hallgatni ami önmagában már 5-6 óra. Ennél rövidebb idő alatt fizikai képtelenség legépelni, az tuti. Ez a gépelés ugye csak egy nyers gépelés. Ezt még tisztázni is kell, és ha az ülésen többen is beszéltek egyszerre néha -ami itt nem egyszer előfordul ugye- akkor azt a részt többször is meg kell hallgatni, hogy be lehessen gépelni. Azután formázás és elvileg kész. Ön szerint két kézzel hogyan lehetne gyorsabban gépelni? Úgyhogy ne nagyképűsködjön, én segítő szándékkal írtam amit írtam.

Re: Re: Re: Re: Re: wellness,lesz,mi lesz?

(Gépíró, 2011.07.05 19:55)

Persze, ha Ön kedves Poirot az én általam leírt időt hasonlította a kódex készítőkhöz:) Ha nem, akkor visszavonnám utóbbi hozzászólásomat.

Re: Re: Re: Re: Re: wellness,lesz,mi lesz?

(Poirot, 2011.07.05 20:27)

Bocsánatáért esedezem ,de nem akartam Önnel nagyképűsködni sőt éppen
ellenkezőleg én sem értem ,hogy több mint 10 nap alatt hogyan nem lehetett egy 40 oldalas anyagot már elkészíteni,hiszen az naponta csak négy oldal és arra bátorkodtam utalni ,hogy négy oldalt a XIII.században egy kódex másoló barát is elkészített.
Még egyszer bocsánatát kérem!!!!!!!!!!!!!!!!

Re: Re: Re: Re: Re: Re: wellness,lesz,mi lesz?

(Optimista, 2011.07.06 09:49)

azért ez vicces... ha nincs kész az anyag 15 nap alatt (amiben az is benne kell, hogy legyen, hogy hivatal vezetők átolvassák, ellenjegyzik, 15 napban benne vannak a hétvégék és az ezzel foglalkozó irodistának van más feladata is ezidő alatt... ) akkor jön a felajánlás, hogy szívesen megcsinálja más rövidebb idő alatt. Értem. Ez dicséretes. Köszönjük. De kérdem én, ha valamit megcsinálhatok 15 nap alatt, miért baj, ha 10 nap után még nincs kész?

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: wellness,lesz,mi lesz?

(Poirot, 2011.07.06 11:33)

Nem kell rögtön felkapni a vizet ,de ha reális akkor ÖN is belátja,hogy a 15 napos határidő több esetben nem volt betartva. Hány hivatalvezető van?
És az olvasással kapcsolatos probléma említésre sem méltó,mert ha valaki olyan negyven oldalt amelynek tartalmát már egy alkalommal személyesen végig hallgatta egy óra alatt nem képes lebirkózni az tépje össze a "jogosítványát".
A video kazettával kapcsolatos felvetésemre nem akar reagálni? Úgy tűnik többet tudhat erről mint én ha megtenné megköszönném.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: wellness,lesz,mi lesz?

(Optimista, 2011.07.06 13:09)

Elnézést, valóban egy hivatalvezető van, de a jegyzőkönyvet a jegyző és a polgármester hitelesíti. "olvasással kapcsolatos probléma említésre sem méltó" csak halkan jegyzem meg, hogy nyár van, szabadságolások ideje... Néha akadhatnak ezzel kapcsolatos problémák... Legjobb tudomásom szerint a mai napon már látható lesz a kábeltévén a legutóbbi testületi ülés. Kedves Gépíró! Ezzel a mondatával, miszerint "az Önkormányzat nem érdekelt abban, hogy a testületi ülést a lakók követni tudják." vitatkoznék. Ha hosszú távon nézzük a dolgokat: ősz óta (!!) lehet olvasni a jegyzőkönyvet a honlapon és körülbelül ugyanennyi ideje van sugárzás is a kábeltévén. Azért ezek mind azt jelzik, hogy minden információt igyekeznek a lakosság elé tárni és azért ez jó dolog. Ön szerint rosszul látom?

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: wellness,lesz,mi lesz?

(Poirot, 2011.07.06 15:05)

Nem látja rosszul sőt nagyon jól látja.
Valóban a műsor 16.00 órától jelzi a június 20.-i testületi ülés első részét és 19.00 órától a második részét.
Egy hivatalban a szabadságolás nem lehet kifogás amennyiben a szabadságon lévő -a XXI.szd.technikájával- elérhető elektronikus levél útján akkor úgy ha pedig nem akkor sajnálatos ,azért mert valaki szabadságon van az élet nem áll meg.
Ha ennyi probléma van akkor a Gépíró felajánlkozását meg kéne köszönni és ha "ég a ház" tán igénybe venni kivéve a zárt ülés anyagát.
Akkor gépíró is magához közelebbinek érezné a hivatalt,a hivatal pedig érezné,hogy vannak olyan pogárok akik segítenek. Még egy javaslatom lenne ha már a felére fogyatkozott a testület nem kéne a tárgyaló asztalt megkurtítani a felére és akkor a hallgatóság széksorait lehetne egy kicsit lazábbra hagyni,hogy aki oda beül ne zsibbadjon el a lába azon a szűk helyen.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: wellness,lesz,mi lesz?

(Bocs............., 2011.07.07 09:40)

Tisztelt Optimista elnézését kérem valószínűleg elkerülte figyelmemet köszönete Gépiró felajánlására!
Ne haragudjon kíváncsivá tett és végig olvastam az 1992.évi XXIII.törvény mind a 81 §-át de nem találtam sehol olyan kitételt ,hogy a hivatalban illetve annak működésével kapcsolatban keletkezett irat -jelen esetben hanganyag- ami nem minősített sokszorosítását csak köztisztviselő végezheti. Véleményem szerint azt megteheti -hangsúlyozom nem minősített irat esetén- közalkalmazott ,a hivatal alkalmazásában álló ügyintéző,leíró,gépíró eseti megbízás esetén külső személy is. Esetünkben az ingyenes segítség igénybevétele nem lett volna jogellenes.
Kérem a jogszabályi hely megjelölését állítása igazolására és akkor újra megkövetem.
De ha már ennyire törvényesek vagyunk a jkv még mindig nem olvasható a honlapon pedig június 20-a óta tizennyolcadik napot töltjük.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: wellness,lesz,mi lesz?

(poirot, 2011.07.13 19:15)

Ezek szerint az önkormányzatnál az Ön állítása szerint az udvar söprést és portőrlést kivéve minden más munkát köztisztviselő végez.
Rossz hírem van mit csinál a hivatalban a közalkalmazott vagy az ügykezelő. A jkv.-t mindkettő legépelheti.
Ha az önkormányzatnak csak köztisztviselő dolgozik az a közpénzek herdálása,ami nemcsak bűn ,de büntetendő is.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: wellness,lesz,mi lesz?

(Gépíró, 2011.07.06 15:29)

Elnézést egy kicsit lemaradtam. Szóval az a helyzet, hogy nekünk sajnos nincsen kábel tévénk, úgyhogy én csak az ismerősök jelzései alapján írtam, amit írtam. Mindenki azt kifogásolta eddig, hogy jóval az ülés után kerül fel a tv-re az anyag és az itteni hozzászólások is ezt tükrözik. Ezért mertem ajánlani segítségemet. De akkor ezek szerint talán tárgytalan. Nem vagyok egy hőbörgő típus, és gépelés/adatbevitel témában "otthon vagyok", ezért mertem konkrétan leírni, hogy mennyi időt vesz igénybe pl egy 5-6 órás kazetta begépelése.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: wellness,lesz,mi lesz?

(Optimista, 2011.07.07 08:08)

Kedves Poirot! Gépíró felajánlását korábban már megköszöntem. Tényleg kedves. (Első válaszom magamban az lett volna, hogy "köszönjük! Közmunkás is kevés van a városban, ki segít kapálni?" De féltem, hogy az ilyen jellegű poénokat esetleg félreértik...) Viccet félretéve, sajnos ez nem lehetséges, mert legjobb tudomásom szerint a 1992. évi XXIII. törvény szerint ezt a munkát felesküdött köztisztviselő végezheti. De tényleg köszönjük!

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: wellness,lesz,mi lesz?

(Optimista, 2011.07.11 16:29)

Kedves Bocs............! Utána jártam annak is, hogy miért csak köztisztviselő készítheti el a jegyzőkönyvet. 1992. évi XXIII. törvény - a köztisztviselők jogállásáról - kimondja (rögtön az elején), hogy "A közigazgatási szerv közhatalmi, irányítási, ellenőrzési és felügyeleti hatáskörének gyakorlásával közvetlenül összefüggő, valamint ügyviteli feladat ellátására kizárólag közszolgálati jogviszony létesíthető." A törvény 1. § (9) bekezdése alapján ez a tevékenység a közhatalmi hatáskör gyakorlásával közvetlenül összefügg, így kizárólag közszolgálati jogviszonyban látható el. Remélem, segítettem.Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: wellness,lesz,mi lesz?

(Gépíró, 2011.07.06 15:17)

Tisztelt Optimista barátunk! Szerintem kutya kötelessége lenne a Hivatalnak elsősorban az őket megválasztó lakosságot időben tájékoztatni. A kábel tv-re feltenni a Testületi ülés anyagát szerintem sem idő kérdése.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: wellness,lesz,mi lesz?

(Gépíró, 2011.07.06 11:19)

Bocsi ezek szerint, én értettem félre. Szóval szó ami szó, az Önkormányzat nem érdekelt abban, hogy a testületi ülést a lakók követni tudják.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: wellness,lesz,mi lesz?

(Gépíró, 2011.07.06 15:18)

Bocsi, ha félreértettem.

parkolóőr

(CBA, 2011.07.02 18:27)

Szemtanuja voltam, amikor az egyik településőrünk, hétvégén parkoló díj beszedő- lebukott a CBA-ban, mert lopott!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Az én képemről égett a bőr, pedig csak véletlenül láttam meg.
És kint áll a kis táskájával, és szedi a pénzt! Botrány!
Mi lesz még ebben a faluban?

Re: parkolóőr

(Poirot, 2011.07.03 07:18)

FASZA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48

Következő »