Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nagymarosról várjuk a véleményeket, észrevételeket, javaslatokat

2010.12.21

Kedves Nagymarosiak!

 

Ezen az oldalon várjuk a Nagymarosi Önkormányzattal és Nagymarossal kapcsolatos pozitív és negatív észrevételeket.

 

Kérjük írjátok meg mit gondoltok városunkról és annak vezetéséről.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Re: Re: Re: Re: Re: Re: wellness,lesz,mi lesz?

(Gépíró, 2011.07.06 11:19)

Bocsi ezek szerint, én értettem félre. Szóval szó ami szó, az Önkormányzat nem érdekelt abban, hogy a testületi ülést a lakók követni tudják.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: wellness,lesz,mi lesz?

(Gépíró, 2011.07.06 15:18)

Bocsi, ha félreértettem.

parkolóőr

(CBA, 2011.07.02 18:27)

Szemtanuja voltam, amikor az egyik településőrünk, hétvégén parkoló díj beszedő- lebukott a CBA-ban, mert lopott!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Az én képemről égett a bőr, pedig csak véletlenül láttam meg.
És kint áll a kis táskájával, és szedi a pénzt! Botrány!
Mi lesz még ebben a faluban?

Re: parkolóőr

(Poirot, 2011.07.03 07:18)

FASZA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Re: parkolóőr

(panka, 2011.07.08 07:00)

Hát igen ez van Nagymarosnak csak ennyire telik,hogy egy tolvaj szedje a pénzt amugy az állásra volt és van más jellenkező de nekik ő kell ez jellemző rájuk.

Re: Re: parkolóőr

(Büntetett fürdőző, 2011.07.12 08:39)

2010 májusától érvényben lévő törvény: 20 000 Ft alatti értékű lopást 48 órás elzárással büntetik.

http://www.nagymaros.hu/index.php/aktualitasok/784-nyar-vizpart-pihenes

(nagymaros.hu, 2011.07.09 23:38)

Annak érdekében, hogy pihenésük, nyaralásuk gondtalanul végződjön, kérjük, szívleljék meg tanácsainkat és tartsák be a szabad vizeken való tartózkodás alapvető szabályait.

Ahhoz, hogy a víz jó barát maradjon, érdemes szeszélyeivel megismerkedni. A víz felszínét figyelve megállapítható a folyás-sodrás iránya és nagysága, látható az örvények helye. Az örvények elsősorban ott alakulnak ki, ahol a folyó medrében valamilyen tárgy található, pl.: hídpillér vagy más fizikai akadály. Minél gyorsabb egy folyó és minél nagyobb tárgy található a vízben, annál nagyobb, intenzívebb az örvény, ezáltal veszélyesebb is.
Természetes fürdővízben fürödni a kijelölt fürdőhelyen, illetőleg ott lehet, ahol a fürdés nem esik az alábbi tiltó rendelkezés hatálya alá.

TILOS FÜRDENI:
- hajóútban,
- a hajóutat és hajózási akadályt jelző bóják, nagyhajók, úszó munkagépek és fürdés célját nem szolgáló úszóművek 100 méteres körzetében,
- vízlépcsők és vízi munkák 300 méteres, hidak, vízkivételi művek, egyéb vízi műtárgyak, komp és révátkelőhelyek 100 méteres körzetében,
- kikötők, veszteglő- és rakodóhelyek, kijelölt zárt vízisí és vízi robogó (Jet-Sky), valamint egyéb motoros vízi sporteszköz közlekedésére szolgáló pályák, hajóállomások területén,
- egészségre ártalmas vizekben,
- a kijelölt fürdőhelyek kivételével a határvizekben és a városok belterületén lévő szabad vizekben,
- éjszaka és korlátozott látási viszonyok között, kivéve, ha a vízterület megvilágított, és legfeljebb a mélyvíz határáig,
- ahol azt tiltó tábla jelzi.

Kérjük, hogy a tiltó rendelkezés hatálya alá tartozó vízterületeken saját biztonságuk érdekében ne fürödjenek!

Jó tudni, hogy aki tiltott helyen fürdik nemcsak testi épségét, életét veszélyezteti, hanem szabálysértést is elkövet, mely húszezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható.

Szabadvizek mentén legbiztonságosabb a kijelölt fürdőhelyen történő fürdőzés. Ezeket a helyeket szakemberek választják és jelölik ki. Itt vannak meg a feltételek, amelyek lehetővé teszik - szükség esetén – a gyors mentést. Itt rendelkezésre áll a gyors és szakszerű mentéshez a személyi és tárgyi feltétel. Azonban itt is ügyelni kell, hogy a fürdőhelyet kijelölő bóják között történjen a fürdőzés, mivel a biztonság itt garantálható.

A fürdőhely határait a parton 60×30 cm méretű, fehér alapú, kék hullámzó vízen fekete felsőtestet ábrázoló táblával, a vízen vörös-fehér függőlegesen csíkozott, henger alakú, legalább 50×50cm-es bójákkal jelölik. A 120 cm-nél mélyebb víz határát tavakon és állandó vízterületeken „120 cm” feliratú, folyókon „mély víz” feliratú, a fürdési tilalmat pedig 60×30 cm méretű, fehér alapú, kék hullámzó vízen fekete felsőtestet ábrázoló és átlósan 3 cm széles piros csíkkal áthúzott táblával jelölik.

Re: http://www.nagymaros.hu/index.php/aktualitasok/784-nyar-vizpart-pihenes

(Gigi, 2011.07.10 11:14)

Nem kellett volna a régi strandot tönkretenni és akkor lehetne fürdeni szabálysértés elkövetése nélkül. De mivel nem lehet ott már fürdeni a jachtosok miatt, ezért kénytelenek vagyunk a tiltott helyen fürdeni. Szóval a kutyát nem érdekli, itt születtem gyerekkorom óta a Dunában fürdök és ott is fogom lehűteni magam. Egyébként jó lenne a régi strandot visszavenni a városnak és lebontani a jacht-tárolót. Visszaparkosítani megszüntetni a stégeket és meg lenne oldva a Dunai fürdőzés.

Re: Re: http://www.nagymaros.hu/index.php/aktualitasok/784-nyar-vizpart-pihenes

(Poirot, 2011.07.10 11:49)

Nem lehet a yacht kikötőt megszüntetni mert az egy sportklub és ezért kapja négyzetméterét a várostól? 90 fillérért/nap tehát egy 101 négyzetmétert foglaló" hajócska" 9 forintot fizet a városnak naponta a hajója tárolásáért. Nevetséges nem értem,hogy abban mi a sport ,hogy időnként amikor ezek az emberkék kijönnek beülnek a hajójukba és a Dunán száguldoznak. Az önkormányzatot sem értem amikor a város fuldoklik az adósságban akkor egy ilyen értékes területet miért nem piaci alapon értékesít. Ezt a lakóknak sem kéne hagyni ki kéne kényszeríteni a pályáztatást.

Re: Re: Re: http://www.nagymaros.hu/index.php/aktualitasok/784-nyar-vizpart-pihenes

(Poirot, 2011.07.10 12:44)

nem 101 csak 10 nm

Re: Re: Re: Re: http://www.nagymaros.hu/index.php/aktualitasok/784-nyar-vizpart-pihenes

(LWF, 2011.07.11 12:16)

Azért az ne felejtsük el, hogy annak a területnek kb 10% -15%- a nagymarosi tulajdon, a többi VÍZMŰ tulajdon.....

Re: Re: Re: Re: Re: http://www.nagymaros.hu/index.php/aktualitasok/784-nyar-vizpart-pihenes

(Poirot, 2011.07.11 13:23)

Az önkormányzat testületi üléseinek jkv.-ből az derül ki,hogy tulajdonképpen a vízmű a területről már lemondott csupán közel egy éve ILLÉS ZOLTÁN államtitkár Úr aláírása hiányzik a dokumentumról amely a területet Nagymaros város tulajdonába adná azt.
Szintén ezen jkv.-böl tudjuk azt is,hogy tulajdonképpen -mivel nincs pénz a terület földmérők által történő bekalibrálására-sacc/kábé mintegy 2200 négyzetméter területet ad"borsos" 60 ezer forint/hó árért bérbe Motorcsónak Sport(?) Egyesületnek.

Re: http://www.nagymaros.hu/index.php/aktualitasok/784-nyar-vizpart-pihenes

(Poirot, 2011.07.11 08:32)

Köszönjük szépen a szíves tájékoztatást. Úgy látszik szegény rendőrségünk már csak erre jó ,hogy a netten hintse az igét. Úgy gondolom,hogy a vízi rendőrök feladatkörébe tartozik a kompok fel és lejáratának közlekedésbiztonsági szempontból való felügyelete. Ebből a szempontból a nagymarosi őrs feladatát egyáltalán nem teljesíti. A parton a halas és kompváró közötti kb. ötven méteres szakaszán egy megállni tilos tábla látható alatta a következő szövegű kiegészítő táblával "hétvégén és munkaszüneti napokon". Na most ez a terület a fenti őrs hathatós passzivitása miatt csak hétvégén és munkaszüneti napokon van dugig parkoló gépkocsikkal. Két eset lehetséges az ott parkoló gépkocsivezetők vagy nem tudnak olvasni vagy képletesen szólva sz@rnak rá. Az őrs tevékenysége igen erős -a "Nagymaros" újság legutóbbi számában megjelent cikk szerint- olyan helyi pogár kemény büntetésében aki a Dunában 150 métert csorgott lefelé a kutyájával a vízben és már akkor (45 éve) ezt tette amikor még nem votak itt rendőrök.
Jó rendben van szabál az szabál ,de azért a testületet kömölytalanná teszi,hogy annak épületétől 200 méterre ennyire tojnak a törvényre és az annak betartatására kényszer igénybevételét is alkalmazható erőszak szervezet ezt zokszó nélkül hagyja.

Re: http://www.nagymaros.hu/index.php/aktualitasok/784-nyar-vizpart-pihenes

(LWF, 2011.07.11 16:43)

Kedves Olvasóközönség,

Még mielőtt nekiállnánk megoldani itt minden stranddal kapcsolatos problémánkat ajánlanék egy kis olvasnivalót:

273/2001. (XII. 21.) Kormány rendelet.

szerintem ez azért nem úgy működik, hogy ott az a strand, és rámutatunk egy füves területre. De ha valaki vállalja az anyagi és a felelősségi oldalát ennek, én nagyon szívesen segítek a kialakításában.

javallat

(Poirot, 2010.11.06 20:26)

Én benne vagyok ,hogy zavarjuk el őket és ugyan nem az én ötletem,de ami szerintem jó és támogatandó az,hogy azért kell erősen fellépnünk,hogy a marosi építési vállalkozók álljanak össze és közösen valósítsák meg a fürdőt.
Ezzel erősítenénk a vállalkozóinkat,itt adóznának. És biztos hogy nem sz......k bele a saját fészkükbe,itt élnének továbbra is és a jó munkájuk miatti elismerés tovább erősítené önbizalmukat is.
Valamint mi is büszkék lennénk arra,hogy a vállakózóink mire képesek. Ennek szerintem híre menne.

Re: javallat

(Hunyu, 2011.07.08 11:07)

>Ezzel erősítenénk a vállalkozóinkat,itt adóznának. És biztos hogy nem >sz......k bele a saját fészkükbe,itt élnének továbbra is és a jó munkájuk >miatti elismerés tovább erősítené önbizalmukat is.

LOL, az Magyarországon nem divat....

Re: Re: javallat

(Poirot, 2011.07.08 12:43)

Én azért bízom bennük és biztos,hogy nem ilyen Sulyok Kft féle ötlettel állnának elő. Mondjon egy épeszű ember az EU.-ban még egy Duna menti települést 5000 állandó lakossal ahol 280 szállodai szoba van és ebből 200 öt csillagos. Vagy ők hülyék vagy mi vagyunk azok ha ezt Sulyok Úrnak beszopjuk.
Nem kéne így nagyzolni az összes hasonló nagyságrendű magyar mai népszerű fürdőváros kb. egy lábáztatóval kezdett és ha ment fejlesztett.

Re: Re: Re: javallat

(Hunyu, 2011.07.11 11:57)

Én itt az adófizetésre gondoltam, hogy az nem divat.....

Re: Re: Re: Re: javallat

(Poirot, 2011.07.11 12:02)

Tudom igaza van,de itt nem lehetne számla nélkül dolgozni így máris megkerülhetetlen lenne a megnövekedett tevékenység során pl. az iparűzési adó.

Re: Re: Re: Re: Re: javallat

(Hunyu, 2011.07.11 12:12)

Számlát ad, rezsi le költségel, válalkozás nullás, adóbefizetés nulla :)


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48

Következő »