Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nagymarosról várjuk a véleményeket, észrevételeket, javaslatokat

2010.12.21

Kedves Nagymarosiak!

 

Ezen az oldalon várjuk a Nagymarosi Önkormányzattal és Nagymarossal kapcsolatos pozitív és negatív észrevételeket.

 

Kérjük írjátok meg mit gondoltok városunkról és annak vezetéséről.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

KÖRNYEZETSZENNYEZÉS DE MILYEN?????

(Poirot, 2011.07.06 18:17)

Városunk kátyus útjainak javítására jó ötletnek tűnt a felső állomáson tárolt és a MÁV által nem használt kőzúzalék hasznosítása.amit Zoller Csaba képviselő Úr proponált egy korábbi ülésen.

A június 20.-i testületi ülésen a polgármester és jegyző urak arról számoltak be,hogy a MÁV adná a követ ,de nem tehetik mert az környezet szennyező és annak szállítására,tárolására,felhasználására a Környezetvédelmi Hivatal-tól engedélyt kell beszerezni és akkor adják a követ.

EMBEREK!!!! tudja valaki ,hogy miben áll a kőzúzalék szennyezése?

Vegyi anyagot,sugárzó anyagot tartalmaz? A kő jelenleg olyan körülmények között van tárolva -ha még MÁV területen is- hogy a belőle kioldódó vegyi anyag Nagymaros-i területet is szennyez így
van ez a ne adj Isten sugár szennyezéssel is. Tudja azt valaki,hogy az önkormányzat adott arra engedélyt ,hogy a város közigazgatási határain belül valaki -ha még a saját területén is- szennyező anyagot tároljon ekkora mennyiségben.

Poirot

(Volt egyszer hol nem volt....., 2011.07.06 17:21)

Polgártársak!!!!!!!!!!!!!!
Most nézem a testület június 20.-i testületi ülését ahol Sulyok úr számol be a termál projekttel kapcsolatban.
Szédülök mint marcsa a vursliban.
Sulyok úr nem válaszol kérdésekre mert titok az az érzésem,hogy itt nem egy wellness hanem minimum Szemipalatyinszk vagy Los Alamos épül az atomtitok védelmére.

Emberek aki arra gondol,hogy el akar költözni meg ne próbálja mert ha Sulyok úr tervei megvalósulnak akkor mi leszünk a főváros.
Súlyok úr tervei 80 szobás hotel élmény fürdővel, 2 darab egyenként
100-100 szobás ötcsillagos hotel. Emberek hol van annyi milliomos aki 200 szobát elfoglalna Nagymaroson,mire a kátyus utakra.

Kényszer

(Featuring, 2011.07.05 12:19)

Részemről kényszert érzek, hogy a teli zsákot magam vigyem a Maros komm. Kft. telephelyére minden további problémát megelőzendő. Sztm ez a célja az illetékeseknek. Szebb jövőt!

Híd?

(Maigret, 2011.07.04 20:19)

Melyik szigetre lesz híd? :D A Sólyom szigetre?
Na jó nem poénkodok, ki veszi be ezt a fantazmagóriát?
Kicsiben kéne kezdeni! Pl a lepukkant osztrák lakótelepet felújítani (eladni). Beszedni a megfelelő tárolási díjat a motorcsónakok után és nem a nyugdíjas nyaralósokat megsarcolni évi 10 000-re, szemétszállítás címén.

Konténer

(40 éve itt élek., 2011.07.01 20:45)

Komolyan mondom visszafele megyünk. Rendben, hogy megszüntetik a konténereket, de a nyaralósok hova fogják dobálni a szemetüket??? Szeméttel teli zacskók fognak heverni minden bokorban, árokban, gazos telek előtt, gazos telken, a 12-es mellett, vasúti töltés mellett??? Eddig még én is bedobtam az árokba hajintott szemetüket a konténerbe, mert magaménak érzem az erdőt és az országot is! Nem úgy, mint az egy-két hetet itt nyaralók.

Re: Konténer

(Poirot, 2011.07.02 08:26)

Nincs pénz! Csak száz millás adósság.
Van még több éve grandiózus terv wellness hotelre évek óta.
A megvalósítás állandóan csúszik és minél később kezdik annál nagyobb
baromsággal egészül ki a legújabb agyrém híd a szigetre.
Van még lóvé a motorcsónak se.-nek tárolásra alkalmas terület bérlésére
négyzetméterenként naponta 90 fillérért.

Re: Konténer

(Itt Lakó., 2011.07.02 14:41)

Hát Igen... Ez valóban nevetséges döntés. Na de van egy megbízható,szemfüles mező őrünk aki odafigyel??

Re: Re: Konténer

(szemüveges, 2011.07.02 18:25)

Volna itt pénz! Csak valamiért nem akarnak a strandhoz nyúlni! Ott van a polgármester úr csónakja is, tudja jól, hogy mi ez.Hatalmas pénzről mond le az önkormányzat! Megkárosítják a várost! Szándékos károkozás, vagy mi a csuda.Ilyenekért vonják mostanában felelősségre a képviselőket és a polgármestereket.

Re: Konténer

(Poirot, 2011.07.03 09:14)

Az elképzelés szerint 400 pénzé a telkes vásárol a MAROS Kft. által forgalmazott erre a célra rendszeresített erős strapabíró "nájlon" zsacsit amit megtöltve vasárnap amikor hazamegy akkor előtte elcipel az arra kijelölt helyre és onnan a Kft. begyűjt. Ha nem telik meg a zsacsi akkor vagy úgy viszi el vagy a következő kijöveteléig a telkén rohad csendes magányában a trutyi. A kijelölt helyeken nem valószinü,hogy valami zárt konténerbe lehet betenni a zsacsit mert akkor a leleményes magyar mindenféle CBA.-s Tesco.-s s más ilyen alkalmatosságba rejtve szabadulna meg a szeméttől.
Tehát gondolom csak úgy szabadon lerakva várja további sorsának alakulását a háztartási hulladék. Ez azért lesz jó mert a kóbor állatok a zsacsikat szétcincálva ,annak tartalmát szétterítve tarkítják a környék látképét a közelben lakók nagyobb örömére.

Re: Re: Konténer

(40 éve itt élek., 2011.07.03 11:40)

Na ja "elképzelés", viszont valami reklámot kellett volna csinálni ennek a paradigmaváltásnak, mert gondban vannak a hétvégi nyaralósok már ma!!!

Re: Konténer

(poirot, 2011.07.04 12:30)

Bocs tévedtem,rémhírt terjesztettem akaratomon kívül a szemeteszsák nem négyszáz hanem ötszáz forintba fog kerülni. Hír még az is (az önkormányzatnak jó a telkeseknek rossz.) ,hogy az üdülő tulajok évente 20 db zsák/év (össz:10.000 ficcsért) kötelesek megvásásrolni.(önkormányzati kedvezmény:mivel már júliust írunk idén csak 10 db zsákot kötelesek vásárolni. Tényleg jó hír ,hogy a szemetet ezekben a zsákokban nem kell elcipelni egy központi gyűjtőhelyre hanem az arra kijelölt napon az ingatlan elé kell kitenni. (Ha éppen akkor senki sem tartózkodik valaki az ingatlanon akkor vagy előtte rakja ki,hogy a kóbor állatok szét szedhessék vagy a drága zsákban az ingatlanjukon jól elzárva érlelik a jó szerencsét-a következő kijelölt nap- várva.
Arra azért kíváncsi leszek ,hogy a közmunkások a hátukon hogyan szedik össze a szemetet. Vagy az önkormányzat terepjárót vásárol több milláért mivel a kukás ugye nem tud ezekre a helyekre felmenni.
Ahová meg a terepjáró sem ott mi lesz?

szobor

(szemüveges, 2011.07.02 18:33)

A Fő téren áll a Szent Márton szobor, a Duna-parton a Turul szobor. Mindkettő hibás, mert nem folyik rajtuk a víz, a Turul nincs kivilágítva.Ilyen kincseket csak úgy itt hagyunk.Ez is pazarlás!
Idén nincs virág a faluban? Az oszlopokon sincs, pedig nem lehetett olcsó a sok tartó kosár.

Szecskavágógép

(Nagy Kelep, 2011.06.21 16:53)

Mindenki mindent tud? Itt be lehet jelenteni. Anonim, 06-80/201-303 ORFK zöldszám.

Re: Szecskavágógép

(Gigi, 2011.06.21 22:59)

Állítólag a kábelégetőket már többször is bejelentették, mégsem történik semmi. Szerinted megkeresnének egy vasból készült szecskavágót? (Lehet, hogy azt sem tudják mi az:( )

Re: Szecskavágógép

(Poirot, 2011.06.22 17:55)

Mint láttuk,a betörést követően a sáros úton az elkövető házáig mentek el a rendőrök,majd a háznál azt mondták a károsultnak,hogy nincs házkutatási engedélyük. No ez az átkosban de még 2005.-ben is úgy volt ,hogy bűncselekmény alapos gyanúja miatt (a háztól-házig tartó nyomok pedig ilyennek számítanak) azonalos intézkedésként határozat nélkül is meg lehetett tartani a házkutatást és azt utólag pótolni kellett az ügyiratban. Ezt hót biztosan tudom mivel nem egy alkalommal éltünk ezzel a lehetőséggel mint "kádárhuszárok" a cegléd és nagykáta környéki putrikban. Na a névtelen bejelentés ezek után annyit ér Hasek regényében a Svejkben Ferenc József őcsászári fenségének Palivecz fogadós ivójának falán lévő képen a légy sz.r. Illetve annak sokkal több foganatja vót mivel miután ez a balgaságában nagyszerű kutyakereskedő megállapította a képre tekintve ,hogy őfelsége le van sz.rva úgy becsukták mint a sicc.

Re: Szecskavágógép

(Poirot, 2011.06.22 18:23)

Persze lehet ,hogy nem változott 1915 óta semmi és ha a le van sz.rva elé nem őkirályi fensége nevét hanem egy mai potentát emlegetné a kutya pecér akkor jól működne a mai policáj is.

Kérdés

(Marosi, 2011.06.21 18:52)

Aki tudja írja meg légyen szíves, hogy a pince után mióta kell adót fizetni és hogy milyen jogszabály mondja ezt ki. Tudniillik a hasznos négyzetméter mellett zárójelben az áll, hogy kivéve pince stb. Ha pedig nem kell, akkor milyen jogon kér az Önkormányzat új bevallást amibe a pincének 70%-át fel kell tüntetni mint hasznos négyzetmétert.
Kérem csak az írja meg, aki biztosan tudja. Köszönöm.

Re: Kérdés

(Poirot, 2011.06.21 22:27)

Azért kell szerintem,mert az önkormányzatnak nincs pénze a városnak (vagyis nekünk) viszont van közel 100 millás mínusza. Hát ugye a Motorcsónak SE többszáz millás yachtjai után a tárolásért nem lehet többet kérni mint naponta négyzetméterenként 90 fillért,így a pénzt valahonnan be kell szerezni. Ja és még jön kapu,füst,kutya,cica adó is.
Az ,hogy évente 16 rongyot fizetek súly adót az nem játszik csak az,hogy a szegény yachtosok létszükségletét kielégítő hajócskái évi 12 ezerért legyenek tárolva. Ja és a súlyadóm ellenében hétvégeken 200.-ft/óra parkolhatok a fő téren kivéve ha nincs engedélyem a Polgármesteri Hivatal bejárójában vagy a Húsbolt bejárójában parkolni.

Re: Re: Kérdés

(Marosi, 2011.06.21 22:56)

Hát ez nem lehet igaz, hogy ez a "nemnormális" önkormányzat ahelyett, hogy kiadná ő a jachtosoknak ("alvállalkozó Géza" nélkül) mondjuk napi pl.2000,-Ft/jacht/nap, akkor 10 jacht esetén már meg is lenne a Polgármester fizetése (persze csak a netto) De hát a csókosok, azok csókosok... Úgy látszik, többet érnek mint a Város. Vagy messzebb megyek: lehet, hogy csak a papírok szólnak annyiról és zsebbe megy a lóvé amiből tovább osztanak? Persze ez csak feltételezés, de benne van a pakliban.

Szecskavágógép

(Dunaparti, 2011.06.14 17:36)

Sajnos a norvégok voltak. Amit ezért a vasért kaptak az bagó. Az eszmei kár sokkal nagyobb. Én felkészültem a fogadásukra, ha mégegyszer valamelyik beugrik a kerítésemen, Isten irgalmazzon nekik.


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48

Következő »