Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nagymarosról várjuk a véleményeket, észrevételeket, javaslatokat

2010.12.21

Kedves Nagymarosiak!

 

Ezen az oldalon várjuk a Nagymarosi Önkormányzattal és Nagymarossal kapcsolatos pozitív és negatív észrevételeket.

 

Kérjük írjátok meg mit gondoltok városunkról és annak vezetéséről.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Érdektelenség

(Városi, 2010.09.26 16:42)

Kb. 2 hete a Fehér hegyen volt dolgom. Az utca középtáján azt láttam, hogy zuhog lefelé a víz. Megkérdeztem egy ott lakót, mióta folyik? Azt mondta már reggel óta. Gondoltam, biztosan szólt valaki a Vízműveknek. Másnap ugyancsak arra mentem és mit látok? Ugyanúgy folyik a víz, nem kicsit. Akkor megkérdeztem, hogy beszólt-e valaki, azt mondták, hogy biztosan. Harmadik nap még mindig folyt a víz. Akkor hívtam fel az Önkormányzatot, hogy intézkedjenek. 1 óra múlva ott volt a Vízművek kocsija. Kérdezném, hogy ott lakókat nem érdekli, hogy folyik a világba a drága víz? Ha nem az ő számlájukat terheli akkor nem képesek tárcsázni az illetékeseket?

Jó példa

(Gellért, 2010.09.22 21:38)

Fel kell venni a harcot: http://www.youtube.com/watch?v=wYRFJWRE9H8

ugyanez!

(Fehérhegyi II., 2010.09.22 20:48)

Ugyanezt mesélte a lányom: a marosi állomáson futott utána ez a kutya, igaz, a gazdája is futott, de rátartotta a gyerekemre.Elmesélte, hogy behunyta a szemét, és reszketve várta a támadást.( 44 kilós vékony kislány )
Jó buli volt!
Miért kéne szeretnem ezeket a hulladékokat?

Sürgető a megoldás

(Stifolder, 2010.09.22 20:36)

Szégyen, hogy ezek megtörténhetnek. Mi adtuk a lovat alájuk és most megnézhetjük magunkat. A Franciák és az Olaszok nem nyelnek ennyit.

Kamasz cigánygyerekek Bull terrierrel a vonat peronján jót röhögnek a kutyától ijedező és a beszólásaikon mérgelődő leszállókon. Már Vácon az állomáson csinálták a fesztivált. Leszállás után a Nagymarosi peronon volt egy kisebb cirkusz. Figyeltem őket. Sportot űznek a hirigből.
Egyre vérmesebbek. Sürgősen megoldást kell találni.

Adjon az Isten szebb jövőt!

jövőkép

(Szimon Attiláné, 2010.09.22 15:03)

Én is ott voltam a fórumon. Elmondtam, hogy addig, amíg-ha kilépek az utcára- úgy megy el mellettem sok-sok cigánygyerek,hogy rámkiabál valami otrombaságot,"Szimon kapd be a f...-m, vagy hasonlót, és ezen jót derülnek a felnőttek, hát addig itt nem változik semmi sem!!!!!!!!!! Szándékosan sokkoltam a társaságot, hogy kimondtam, amit naponta kapok a kis cigányoktól, azt hittem, hogy elakad a lélegzetük. Erre: jókedvű nevetés, kuncogás volt a válasz.Úgy tűnt. hogy az ott lévő cigány anyukák büszkék arra, hogy milyen vagány a gyerek... ez biztosan a Jobbiknak szól... mondta a fórum levezetője.Igen, az óvodás, vagy a kamasz gyerek tudja, hogy a Jobbikot utálni kell...na ne!Egyébként, ha valamelyikük venné a fáradtságot, és elolvasná a Jobbik cigány-programját, rájönne, hogy milyen hülyítést hittek el eddig a hisztériakeltő vezetőiktől!Ha akarja valaki, bemutatom a cigány gárdista barátainkat, még fénykép is van róluk itt a honlapunkon. Ennyit a Jobbik és a Gárda rasszizmusáról. Ja, és két napon keresztül lapátoltuk a homokot Felsőzsolcán a cigány házakat védve...Ti mikor segítettetek nekünk? Bármilyen kicsit? Hadd halljam!

Fotópályázatot hirdetünk " Cigány házak virágoskertjei" címmel. Hányan indultok? Rajta!Értékes nyeremények lesznek.

Mosoni írta: önmagukat rekesztik ki, és ez így igaz. A legtöbben rasszistábbak a rasszistáknál! Utálnak minket, és ha valaki a cigányok közül ki akar válni közülük, annak jaj! Azt keményen kiközösítik. Sajnos nagyon kevés van, aki ki szeretne váni, inkább az a jellemző - látszott a fórumon is- hogy takargatják egymás balhéit, mellébeszélnek, " hát itt mindenki rokon..." hangzott el.
Akkor? Mit akarunk? Mikor lesz változás? Sohanapján!

Adjon az Isten szebb jövőt!

Választó

(Mosoni, 2010.09.22 12:47)

A cigányság önmagát rekeszteti ki. Nem akar integrálódni. Ennyi.

Csak a pénz számít?

(Marosi, 2010.09.22 09:11)

Én is ott voltam és szomorúan tapasztaltam, hogy a megoldást csak a pénzben látják. Köztük nincs pár olyan ember aki ingyen elvállalná egy-egy délutánra a gyerekeket? Esetleg kirándulni vinné őket vagy focizni? Ez nem kerül pénzbe. Miért mindig kívülről várják a segítséget? Kedves roma anyukák! Otthon foglalkozni kell a gyerekkel amíg kicsi. Olvasni nekik, beszélgetni és JÁTSZANI velük. Ez sem kerül pénzbe és kifizetődő. A TV elé ültetni őket marha könnyű és azután majd lehet panaszkodni, hogy a gyerekkel nem lehet beszélni és nem fogad szót. A gyerek a tükörképünk, ne felejtsük már el. 6 éves korig amit kap, azt fogja "visszaadni". Ha azt látja, hogy anyuka dohányzik, akkor ő is azt fogja tenni. Ha azt látja a rokon BMW-vel jár és tele van arannyal miközben nem dolgozik akkor arra fog vágyni és nem a rendes munkára. El kell nekik magyarázni türelemmel, szeretettel, hogy mi a helyes. Válogassátok meg, kivel barátkozik a gyermeketek!!! Mutassatok példát nekik és akkor ők is azt követik majd. A kamaszkor csak egy kis kitérő de szeretettel és megértéssel át lehet vészelni.

ez önkormányzat?

(Poirot, 2010.09.22 08:36)

Részt vettem a "Cigány Fórum" heti rendezvényén ahol két lelkes fiatal próbált megoldást keresni a csellengő fiatalok problémájára. A fórumon kiderült ,hogy a nagymarosi cigány önkormányzat évi 530 ezer forinttal gazdálkodik és -ami konkrétan elhangzott- ebből a pénzből négy fiatal táncost utaztattak ,etettek,itattak.
A fórum kezdete után egy órával megjelent a cigány önkormányzat jelenlegi vezetője aki arra a kérdésre ,hogy ebből a pénzből mit csináltak az ifjúság épülésére úgy válaszolt,hogy ez a pénz nem a cigányságé hanem az önkormányzat működésére van.
Ekkor hagytam ott a fórumot.

Közöm hozzá semmi de "....jól gondoljátok meg proletárok..." mi szükség van az ilyen cigány önkormányzatra aki a saját gyönyörűségére működik évi 530 ezerért.

kérdés

(Csipkerózsika, 2010.09.17 13:59)

Én is kíváncsi lennék a " legalább csirkeólra".Mert ahogy kinéz a " befektető" és főleg a tsa... na, az én tapasztalatom szerint nem ilyen a külleme egy pénzes pasasnak. És a tsa... mint egy melós ( ezzel nem akarom bántani a melósokat!!!! ), akinek a karitászból szedi össze az asszonya a cuccot.
Ők fektetnek be ? Ide? Mit??????????????

Király utca 17.

(Poirot, 2010.09.17 13:24)

Hát igen Magyarországnak ez a baja. Nagyban csinálni a bulit azután olaj. Furcsa ,hogy csinálok egy nagy fürdő tervet és utána veszek vízmintát. És ha fekáliás abban fürdünk majd. Szerintem furatok,víz vizsgálok és ha jó tervezek majd építek.
Érdekelne,hogy az önkormányzat milyen referenciák alapján döntött a termál projekt kivitelezőjének kiválasztásában. A kivitelező bemutatott valamilyen referenciát legalább egy csirkeól építéséről.
Nekem nagyon nem fáj majd az arcra esés csak féltem az ősi sváb leszármazókat nehogy arcra essenek.
Ha a cég megalakulása környékén volt a pályáztatás az sem kizárt,hogy valami bennfentes ajánlotta ,hogy "...csináljatok egy céget és tietek a projekt.." Ehhez kis hazánkba még az is szokás ,hogy lé csorog vissza a pályáztató zsebébe. Nem mondom ,hogy ez jelen esetben is így van,de érdekelne ,hogy ez a beruházó eddig még mit épített?

termálvíz

(Csipkerózsika, 2010.09.16 13:36)

Ma hallottam, hogy a lakossági fórumon bemutatott Sulyok és társa cég 2009. szeptember végén alakult, 1 milliós tőkével................. :).Ez vicc? És ők akarnak sok-sok milliós beruházást csinálni? Ez nagyon gáz!!!!!!!!!!!! Ennek akkora csalás-szaga van, mint az atom! Alvállalkozókkal dolgoztatni, pénzt fölvenni, aztán tünés!!!! Nem néztek utána ennek a csapatnak? Ki döntött arról, hogy ők kapják meg ezt a munkát? Ez szélhámosság!!!!!!!!!!!!!

Vigyázzunk, marosiak!!!!!!!!!

köszönet

(Szimon Attiláné, 2010.09.09 10:31)

Kedves Gigi! Nem tudom , ki vagy, de nagyon jólesett a köszöneted.
Nagyon szívesen tesszük, vigyázunk az aprónépre.

Köszönet

(Gigi, 2010.09.09 09:21)

Nagyon köszönjük a Polgárőröknek a reggeli iskola előtti ügyeletet!

nosza!

(Csipkerózsika, 2010.08.25 13:53)

Akkor hát mutassuk meg október 3-án, hogy kik vagyunk. Váltás, aztán jöhet a valódi munka!
Nem nagy " projecteket" várunk, hanem egyszerű dolgokat!( A hátamon is föláll a szőr ettől a szótól, hogy project... ) Ne legyen szemét, este 10 után is ki lehessen menni az utcára, esetleg még egy fagyit is kaphassunk... ne szóljanak be , ha " azok" mellett megyünk el az utcán, és ilyenek.
Én elmegyek a lakossági fórumra! Remélem, sok marosi érzi, hogy ez most fontos !
Aztán jól válasszunk ám!

Minta, avagy fejétől bűzlik a hal!

(Zoltai Péter, 2010.08.25 10:30)

Mit is várunk a lakosságtól, ha rohad fent minden.

mit is?

(Csipkerózsika, 2010.08.23 11:04)

Hát semmit!!!!!!!!!!!
A lakótelep összedől, az utcák szemetesek, ha nincs pár civil, aki tesz valamit, akkor a nihil az úr!
Sok-sok kidobott pénz, be nem szedett pénz...

Nézzük csak,

(Gigi, 2010.08.22 21:36)

mit is teljesített a mostani Városvezetés az ígéreteiből? Ki tudna erre válaszolni?

kérdés

(Fehérhegyi II., 2010.08.18 20:09)

Most miért is esünk egymás torkának? A közút az közút, az megy ott, aki akar! Van, aki egy kicsit háklis, és beleköt még abba is, hogy ki megy arra éppen. Nagy kár, hiszen annyi minden van a földön, annyi jó és szép dolog, amivel érdemes lenne törődni!Nekem is fölakadt volna a szemem, ha beszólt volna valaki, hogy miért megyek arra... nézze a tájat, az megnyugtatja, és nem veszi észre, hogy az UTCÁJÁN más is jár...

Pedig joga van megállni, hacsak

(Gigi, 2010.08.18 12:05)

nincs megállni tilos tábla kint vagy saját fizetett parkolóhely a házuk előtt a bunkó ordítozóknak. Azért pedig kőkeményen fizetni kell az önkormányzatnak. Úgyhogy, ha nincs kint tábla, tessék nyugodtan megállni bárki háza előtt (de nem a kapubejáró előtt!), mert az út nem az övék. Ha beszól, el lehet küldeni az Önkormányzathoz, ahol kérheti a táblát saját parkolóra, de azért fizetni kell.
Szóval ez is hozzájárul ahhoz, hogy nem szeretnek sokan Marosra jönni. Úgyhogy itt bizony sokszor az emberekkel van a baj, nem a Város adottságaival.
Pesti nevű hozzászólónak igaza lehet... Én mint marosi is tapasztalom sokszor az itt lakók neveletlen megjegyzéseit stb.

Kár-kár-kár

( Tuzson László, 2010.08.18 11:25)

, hogy nem figyelünk egymásra. Miért szólnak be már az utcán is a lakosok. Mi köze van az előtte lévő úthoz? Pl itt az Őz utcában nem lehet ám megállni akárki előtt, mert kijön és még jó ha nem ordítozva, de elküld.
szebb jövőt


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48

Következő »