Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

középiskolások számára.

Farkas Gergely, a párt országgyűlési képviselője közleményében - a korábbi évek gyakorlatát követve - három témát jelölt meg, amelyből a diákok egyet kiválasztva adhatnak be pályázatot.

A kategóriák a következők:
1. Az Árpád-sávok eredete,
2. A pálos rend története,
3. Hamvas Béla egyik művének üzenete.

Közleményében a képviselő rámutatott arra, hogy a Jobbik Magyarországért Mozgalom mindig is fontosnak tartotta a nemzettudat megerősítését. A tanulmányi versenyt is ezen nemes cél érdekében írták ki. Farkas Gergely szerint, azok a diákok, akik részt vesznek ebben az egész Kárpát-medencére kiterjedő megmérettetésben, jobban megismerhetik a méltánytalanul elhallgatott, vagy éppen negatív színben feltüntetett nemzeti szimbólumunkat, egyházi mozgalmunkat, valamint írónkat.

A közlemény kitér arra, hogy a három témának megfelelően ezúttal is közismert személyek segítik majd a döntőben zsűritagként a versenyszervező kabinet munkáját. Az írásos pályázat alapján a végső megmérettetésig eljutó diákok értékes könyvjutalmat és egyéb nyereményeket kapnak, ezen felül a győztes 50, a második helyezett 30, a harmadik pedig 20 ezer forintban részesül. További információ a www.kultura.jobbik.hu oldalon olvasható – zárult a közlemény.

 

barikad.hu

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Na végre,

(Gigi, 2011.02.06 17:25)

valaki foglalkozik Hamvas Bélával is! Raktárosként és földműveléssel kellett fenntartania magát de eközben is írt, alkotott.
Őt is megpróbálták tönkretenni, elnémítani a komcsik, de szerencsére nem sikerült. Életművét a rendszerváltozás után kiadták. Jó lenne, ha a mai fiatalok megismernék és olvasnák a műveit, ez most egy ragyogó alkalom erre is. Köszönjük!

Gratulálok!

(Szemüveges, 2011.02.05 14:05)

Gratulálok, nagyszerű dolog ez a verseny!